• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_99: bezdrátový věci pokud někdo chce na tom dělat muziku jsou nepoužitelný, měl jsem na tom připojený midi klávesy a přes bluetooth repráček a latence byla taková, že nešlo hrát.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni ma dost nizkou efektivitu + vetsi problem s teplem. To v kombinaci s tim ze iPad potrebuje bud hodne casu a nebo o dost vetsi prikon neni idealni kombinace.

Na vic veci najednou je idealni si poridit hub, funguji normalne USB-C huby. A kdyz uz neco bezdratoveho, tak sluchatka. ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Mám k ipadu midiklávesy přes USB-C dock od Jabry a normálně to i dobíjí
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: prej všechno s M1 výš

ONDRA_99: za mě dávají smysl různý stojany, kde třeba v práci nebo doma to položíš na stojan a tam to máš několik hodin
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ONDRA_99: tam je spis vyhoda toho, ze ipad ma jenom jeden konektor. ja k tomu hodlam pripojovat nejakou zvukovku - takze moznost dalsiho napajeni neni od veci. Myslim ze podobnej duvod pro bezdratovy napajeni je kdyz mas zapojeny sluchatka (hodi se napriklad kdyz ses nemocnej, nebo lezis v nemocnici)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: jeste jedna vec je pro me dulezita - a to kde bude fungovat ten okeni mod.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni na iPad? Ty kraso s tou velikosti baterky to imho vubec nedava vyznam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: představení nových by prý mělo být 28.10.
    A přece budou! Expert odhalil, kdy Apple představí nové iPady, MacBooky a Mac mini
    https://smartmania.cz/a-prece-budou-expert-odhalil-kdy-apple-predstavi-nove-ipady-macbooky-a-mac-mini/
    Imho M2 ty nový mít budou
    10th-gen iPad and iPad Pro with M2 chip, Macs launch date tipped
    https://www.91mobiles.com/hub/10th-gen-ipad-pro-m2-chip-macs-launch-date-tipped/
    Dál pokud chceš 11, tak by mohla mít stejný typ lcd jako 12,9 a spekulovalo se o bezdrátovým dobíjení. Pokud je něco pro tebe podstatný, tak bych si počkal do konce měsíce.
    Jinak u současných AIR vs PRO, tak mám pro 11 a šel bych spíš do air, že u toho PRO face id je pro mě strašnej opruz, když ho mám našířku, tak většinou mám ksicht mimo kameru (tohle se mi stává hlavně v posteli), tj to odemykám na několikrát
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    CROSS: hele, bezdratovy napajeni by bylo super.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: jako někdo, kdo koupil na jaře 2020 poslední intelovskej MacBook Air dětem na domácí úkoly plně chápu tuhle obavu. :-]

(Ale jako M1 iPad Pro je fakt dobrej, po HW stránce bych čekal spíš drobný vylepšení, než něco zásadního, ať už s tím vyjdou do vánoc nebo na jaře.)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: vysvetlim: ja uz mam na ipada nasetreno a ted jenom cekam do kteryho mam jit. Jako fakt je moje nocni mura ze ja si ho koupim a druhej den apple vyda neco co bude uplne presne to vono.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Aha, nějak jsem mimo, myslel jsem, že je řeč o těch nových, co budou představovat :)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: no kdyby byl tak uz ho mam!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: nebude mít M2?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    FARFELOO: novej ipad urcie bude M1 processor. Otazka je jestli Air nebo Procko
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VACA: Ke klávesnici - ne úplně komfortně, ale dá.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: se zálohou to funguje přesně takhle. Obnovíš, přejmenuješ = dvě zařízení. Snad tě to ani nenechá použít stejný jméno a kdybys ten starej měl genericky pojmenovanej nějak jako Vácův iPad, pojmenuje to novej Vácův iPad (2) – aspoň myslim.
    VFISA
    VFISA --- ---
    VACA: Za mě určitě dá, protože je spodek pevný. Ta klávesnice z toho de facto udělá surface s lepším OS :)
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: tak podle tohodle jsem teda udelal fatalni pochybeni ze jsem do toho sel:)
    Ale tyjo, ja na tom stravil mraky hodin research a prijde mi ze ten hw v tom je tak overkill, (ty vetsi kapacity maj dokonce 16gb ram), ze nevim co by se muselo na poli ipadOs a vubec vyvoje aplikaci odehrat, aby se z toho zarizeni stalo v dohledny dobe obsolete hw. Podporu periferii uz to ma taky dost OK imho…
    M2 se obavam ze budou jeste drazsi ale bohuzel bez realnyho vyuziti pro ten hw, snad jen krome takovehch teh featur ze i 11 by mohla mit ten lepsi panel, mozna mag safe(?) a spis “kosmetickou” vybavu nez realnej benefit produktivity. Ale treba se pletu, jen proste docela jsem si s tim lamal hlavu poslednich x dni.
    VACA
    VACA --- ---
    Pekne vas prosim radu.
    Po 10ti letech jsem upgradoval iPad na posledni verzi. Starej jsem zazalohoval a novej obnovil z ty zalohy.
    Ted by me ale zajimalo jestli kdyz ten novej pojmenuju v settings jinym jmenem, jestli se to do budoucna bude tvarit jako rozdilny zalohy dvou ruznejch ipadu?
    Prestoze ten novej ma 2tb, chtel bych ho vycistit od staryho obsahu a zbytecnejch obskurnich appek, a pouzivat primarne na tethering k fotaku a editaci fotek on the go.
    Ale ten starej bych naopak rad zachoval jako takovou “time capsule” nacpanej starym obsahem a jen povypinal icloud sync u vseho..
    (Duvod proc jsem ho nezalozil jako novej ipad je ze napr moje oblibena FTL gameska nema icloud sync, ale kdyby to melo delat bordel v zalohach tak se na to vykaslu, hrani totiz neni uplne ten primarni ucel:)

VFISA; RYBKA: k tyhle klavesnici bych se take rad zeptal: da se na tom na kline?

Dik moc a sry jestli lame dotaz, s tema zalohama se mi to nejak nedari dopatrat:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam