• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: se zálohou to funguje přesně takhle. Obnovíš, přejmenuješ = dvě zařízení. Snad tě to ani nenechá použít stejný jméno a kdybys ten starej měl genericky pojmenovanej nějak jako Vácův iPad, pojmenuje to novej Vácův iPad (2) – aspoň myslim.
    VFISA
    VFISA --- ---
    VACA: Za mě určitě dá, protože je spodek pevný. Ta klávesnice z toho de facto udělá surface s lepším OS :)
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: tak podle tohodle jsem teda udelal fatalni pochybeni ze jsem do toho sel:)
    Ale tyjo, ja na tom stravil mraky hodin research a prijde mi ze ten hw v tom je tak overkill, (ty vetsi kapacity maj dokonce 16gb ram), ze nevim co by se muselo na poli ipadOs a vubec vyvoje aplikaci odehrat, aby se z toho zarizeni stalo v dohledny dobe obsolete hw. Podporu periferii uz to ma taky dost OK imho…
    M2 se obavam ze budou jeste drazsi ale bohuzel bez realnyho vyuziti pro ten hw, snad jen krome takovehch teh featur ze i 11 by mohla mit ten lepsi panel, mozna mag safe(?) a spis “kosmetickou” vybavu nez realnej benefit produktivity. Ale treba se pletu, jen proste docela jsem si s tim lamal hlavu poslednich x dni.
    VACA
    VACA --- ---
    Pekne vas prosim radu.
    Po 10ti letech jsem upgradoval iPad na posledni verzi. Starej jsem zazalohoval a novej obnovil z ty zalohy.
    Ted by me ale zajimalo jestli kdyz ten novej pojmenuju v settings jinym jmenem, jestli se to do budoucna bude tvarit jako rozdilny zalohy dvou ruznejch ipadu?
    Prestoze ten novej ma 2tb, chtel bych ho vycistit od staryho obsahu a zbytecnejch obskurnich appek, a pouzivat primarne na tethering k fotaku a editaci fotek on the go.
    Ale ten starej bych naopak rad zachoval jako takovou “time capsule” nacpanej starym obsahem a jen povypinal icloud sync u vseho..
    (Duvod proc jsem ho nezalozil jako novej ipad je ze napr moje oblibena FTL gameska nema icloud sync, ale kdyby to melo delat bordel v zalohach tak se na to vykaslu, hrani totiz neni uplne ten primarni ucel:)

VFISA; RYBKA: k tyhle klavesnici bych se take rad zeptal: da se na tom na kline?

Dik moc a sry jestli lame dotaz, s tema zalohama se mi to nejak nedari dopatrat:/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ERVIN:
    Promiň, ale jak jsem psal. Bylo to historicky funkční. Zálohu mimo iCloud jsem naposledy dělal odhadem kolem roku 2014. Jak to dopadne nyní nevím. Zkus, a když to nepůjde, tak máš asi smůlu...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOC256: A tedy i záloha 9.3.5 se přes iTunes nahraje do iPadu, kterej přišel třeba nějakýho současnýho, lterej přišel s iPad OS 14?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ERVIN:
    No jen z té full zálohy z iTunes - pokud to stále funguje.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOC256: Takže by se nějaká legacy verze zřejmě dále nevydávaný appky stáhnout mohla?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ERVIN:
    pokud si to vybavuji dobre, tak toto fungovalo jen z full zalohy pres iTunes. Pokud to je pres iCloud, tak se uchovava jen informace, ze tu appku na zarizeni mas, ale stahuje se vzdy z AppStore.

Pokud ma nekdo novejsi zkusenosti, tak jiste doplni...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Kdysi před léty jsem si stáhnul, přepnutím se na americkej appstore, appku Thor polysonic synth, kterou dodnes úspěšně na svym iPadu 2 provozuju. Když koupim novej iPad, jak moc je pravděpodobný, že už ho na tom novym iPadu nerozchodim/nepůjde bez přepnutí se zas do USA appstoru stáhnout nebo je úplně discontinued. Budu si obnovovat ze zálohy, ale taky je otázka, jestli se mi současnej iPad obnoví ze zálohy tý dvojky.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    CROSS: to mi ani nerikej, ja na nej napate cekam uz od zari ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: Kromě toho, že nikdo neví, je otázka, jestli maj dost čipů například. Zrovna u iPadu mi přijde, že kdyby upgrade přišel dejme tomu až na jaře, nic se nestane. (Myslím s trhem.)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: jj - myslim presne to. nicmene, zadnej termin nebyl stanovenej....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOC256: předpokládám, že asi myslí to představení, který prej má být v říjnu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRAP242:
    nic nepredstavovali ne?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    Zdar, hele kdy podle vas bude ten novej iPad?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Ahoj, než to pustím jinde. Prodávám iPad Pro 10.5", 64 GB, šedý, kompletní balení s nabíječkou i krabicí. Koupený v roce 2018.
    K tomu je originální kryt s klávesnicí + originální kryt bez klávesnice.
    Nepoškozený, plně funkční. Cena 8900
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    CROSS: Vyšší váha, ale jinak super. Baterku to žere minimálně, zacvaknu/odtrhnu ve vteřině, píše se na tom příjemně...
    VFISA
    VFISA --- ---
    CROSS: Kromě váhy na to nedam dopustit. Doma 80% času s odepnutou klávesnici, na cestách s ni a slouží to jako super ochrana.

Priznam se ale bez mučeni, ze nejsem psavec co by na tom psal romány… maximálně nějaký interní Pages v Confluence.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Používáte někdo Logitec Combo Touch? (Třeba VFISA?) Nějaké zkušenosti, názory?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam