• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Je nějaká šance zprovoznit iPad 4. generace, když mi po factory resetu nejde ověřit apple id? připojil jsem ho kabelem ke kompu, dal obnovit, ale po zadání id to chvilku chroustá a pak napíše, že ověření selhalo. už trochu nevím, co s tím dělat. je to sice už starej krám za zenitem, ale pro prcka do auta na pohádky to naprosto dostačuje...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Base model imho porad tlacitko mit bude.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    nebo takhle: podle me normalni ipad bude mit USB-C a nebude mit tlacitko (doufam) a bohuzel nebude mit M1.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    hm - takze to vypada ze zadny moc velky novinky se nechystaj:
    New iPad Pro M2 models are reportedly just days away | Engadget
    https://www.engadget.com/apple-ipad-pro-m2-chip-arriving-soon-092959464.html
    VACA
    VACA --- ---
    KAZATELL: Tomu stylu se primo rika Skeumorfismus
    Driv to bylo v digitalnich aplikacich hodne popularni. Starej iOS to provazelo napric celym systemem a i u vyvojaru aplikaci to bylo aktualni tema..
    Je pravda ze zalistovat si virtualnima strankama v planovaci na starym iOS ma svuj puvab a je to krasne fluidni.
    Ale treba i v poznamkach byl driv styl fontu trochu ve stylu grotesk, kdyz clovek vymazal poznamku tak se vytrhnul list z bloku, apod..

Ale co se tyce nejaky produktivity prace, vyuziti plochy displaye apod, uz to proste dneska neni tema.
    Taky je pravda ze iOs/ ipadOs je dneska mnohem vic seriozni system, tenkrat tam toho vlastne neslo moc delat, na dnesni pomery.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VACA: Wow, ta jednička je super. Měl úplně jinou filozofii, než kam to směřuje teď a patrně to bylo i to, co ty iPady tehdy tak posunulo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: :-] taky ho tu mám. Sloužil dobře, ve své době. Teď už jenom příležitostný audiopřehrávač.
    (Stále v provozuschopném stavu tu mám taky iPad 2, iPad 3 (s 30-pinem), někde v domě je Mini 2. generace, ale už asi 3 roky ho nemůžu najít, děti ho někam založily, pak 2 iPady z r. 2019, Pro 9,7", iPad 2020 a teď 11" Pro M1. Kdybych to radši nacpal do akcií Applu… :-])

Jo to Combo nemám s CZ klávesnicí, nepořizoval jsem to v Čechách.

VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: hehe, taky mam doma jeste tohle:

je ftipny jak ma prvni generace designove blizko k ty posledni :)

To uz je spis opravdu nostalgicka zalezitost. Ale je trochu paradoxni, ze tenhle prvni ipad vlastne beha rychleji nez to mini, tim jak je na nejakym historickym kterej je na miru jeho hardwaru..

sakra ale kdo vzpomenete jeste na tyhle stary krasy v systemu:

:D
    VACA
    VACA --- ---
    PAYA: jj taky by to bylo reseni, ja uz jsem ji ale stihnul vratit..
    Paradoxne doma mam klavesnici bez cz layoutu, ale tam je rozdil v tom ze tu jsem s tim uz kupoval. Tuhle mi ten obchod prodal jako cz, pritom to neni taky zrovna levnej produkt.

Ale za tu kratkou chvili co jsem to drzel v ruce, vaha trochu prekvapila ale zpracovany je to solidne.
    PAYA
    PAYA --- ---
    VACA: Mam US a koupil jsem si k tomu takovy ty nalepcicky s ceskyma znakama co svitej ve tme, taky to jde takhle…
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: mini 1 se mi někde valí v šuplíku, žena na něm chtěla si přečíst nějaký komixy, tak jsem jí ho připravoval, jako klobouk dolu, musíš bejt hodně trpělivý :)
    VFISA
    VFISA --- ---
    VACA: tmava. Ale ziju v Kanade takze US layout.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ok uz to chapu s tema klavesnicema, ona CZ verze oficialne od logi neexistuje. Ceska sada se do toho graviruje az dodatecne v cechach…
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: jakoby sory za tenhle stupidni dotaz. Ja jsem prave objednal tu sedivou verzi v CZ layoutu, a prisla mi US... A ted kdyz koukam tak vsude jinde maj CZ verzi jen tu svetlou, tak si rikam jestli to zkouset znova, nebo to maj proste blbe zalistovany a CZ tmava verze treba vubec neexistuje...
    Vy mate vsichni tu svetlou?

CROSS: naprosto chapu, s tim displayem. Ja jsem v tomhle trochu vsazel i na tu spolehlivost v dlouhodobym meritku, ktera je u klasickyho podsviceni uz nejak overena… (ale to je jenokm mozna moje paranoia:)
    Ted se asi trochu zasmejete, ale ja do tedka fakt mel ipad mini prvni generace 64gb (coz byla v ty dobe nejvyssi kapacita:)
    Ono jako vsechny appky co tam jsou nainstalovany, tak furt fungujou. Ale proste vystup z fotoaparatu co pouzivam se za tu dobu dost posunul, a i kdyz to nejak slo tak uz to byla fakt z nouze cnost a poslestni dobou spis bolest, takze pro internetovej vystup "on the go" uz jsem ted radeji zpracovaval fotky na iPhonu.. Kterej mam teda taky uz starej, 7, 256gb (vzdycky sem se snazil brat nejvyssi kapacitu mj. prave kvuli zivotnosti pouzivani)
    Ale jako vsechna cest, ten starej iphone 7 furt dokaze prechroupat RAW vystupy z 50mpx fotaku, to jako klobouk dolu:)

Jinak jako petardy jsou to hrozny prave. Clovek kdyz si to naklika v iStoru, +potrebuje ten stylus, pak pripocte za nejakej ten smart cover s klavesnici, a to uz je pak na povazenou jestli si rovnou neporidit malej macbook ve stejny konfiguraci...
    Ja jsem po tom posledni dobou pasl nez jsem narazil na dobrou nabidku v zaruce. Rovnou rikam ze tohle bych si ani sam pred sebou neobhajil za plnou cenu ve storu :/

S tou zalohou, na cloudu o tom nepochybuju. Me slo spis o tu plnou zalohu co ma clovek v kompu..
    VACA
    VACA --- ---
    Jen rychlej dotaz: ta logitech kombo touch klavesnice v CZ verzi asi jen svetla “piskova”, nebo se vam nekde podarilo sehnat tu tmavou “sedou” v CZ layoutu?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRAP242:
    Ty prechazis z Androidu? Tam jsou tyto TTD dulezite… U Applu ty vecoi proste funguji a staci to :-)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: ja si z nejakyho duvodu myslel ze 4. To uz je solidni - ted verim v to ze ten iPad OS 16 bude pecka!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: současný PRO má 8 nebo 16GB RAM dle uložiště
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    pokud se bavime o te nove generaci 'procka' - zajmalo by me kolik to bude mit pameti. Jestli 4GB nebo 8GB
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: právě u toho iPadu zásadní zlepšení oproti stávajícímu nečekám, ale samo vim o tom prd. Na displej nejsem zase takovej fajnšmekr, taky je tu riziko, že když mám na jednom zařízení výrazně lepší displej, sere mě pak koukat se na jiný (teď zrovna stojím u Studio displeje a když si pak sednu k pracovnímu Dellu, je to takový meh). Jestli dostal dobrou cenu na 2TB Pro (což je hrozné ranec), pak to je jasná správná :-] volba.

S tím jménem zařízení, mně to právě takhle něco přejmenovalo, ale nejsem si jisté, že to byl iPad. Každopádně přejmenovat ručně a bude to prostě další zařízení.

____

Ještě k těm pouzdrům, dneska ráno mi dorazilo Combo Touch a na první vyzkoušení to vypadá super, i když… ještě jsem na tom nic nenapsal. A taky to nemůžu mít na tom iPadu pořád, na takový to domácí, nebo naopak outdoorový použití to není ono. Nicméně na simulaci laptopu to bude to pravý.

A poslední poznámka – bezdrátový nabíjení s tím, co je v tom za baterku, a jak to v současnosti funguje, upřímně bych se divil, kdyby to byla pro Apple priorita.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam