• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: právě u toho iPadu zásadní zlepšení oproti stávajícímu nečekám, ale samo vim o tom prd. Na displej nejsem zase takovej fajnšmekr, taky je tu riziko, že když mám na jednom zařízení výrazně lepší displej, sere mě pak koukat se na jiný (teď zrovna stojím u Studio displeje a když si pak sednu k pracovnímu Dellu, je to takový meh). Jestli dostal dobrou cenu na 2TB Pro (což je hrozné ranec), pak to je jasná správná :-] volba.

S tím jménem zařízení, mně to právě takhle něco přejmenovalo, ale nejsem si jisté, že to byl iPad. Každopádně přejmenovat ručně a bude to prostě další zařízení.

____

Ještě k těm pouzdrům, dneska ráno mi dorazilo Combo Touch a na první vyzkoušení to vypadá super, i když… ještě jsem na tom nic nenapsal. A taky to nemůžu mít na tom iPadu pořád, na takový to domácí, nebo naopak outdoorový použití to není ono. Nicméně na simulaci laptopu to bude to pravý.

A poslední poznámka – bezdrátový nabíjení s tím, co je v tom za baterku, a jak to v současnosti funguje, upřímně bych se divil, kdyby to byla pro Apple priorita.
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: jj, jednoucelovost a cenu magickeyboard nezpochybnuju. To jsem uvedl jen jako prvni priklad pozdra/ stojanu kterej prez ten tripin na zadech nabiji. Jinak zatim jsem situaci tohodle druhu pouzdra nemapoval protoze jsem aktualne rozhodlej jit do toho logitech kombo krytu s klavesnici.
    Ale napr tady: https://www.amazon.co.uk/PITAKA-Magnetic-Compatible-Lightweight-Minimalist/dp/B098FB4VPK?pd_rd_w=QcduO&pf_rd_p=c7ea61ca-7168-47e3-9c8b-d84748f5b23c&pf_rd_r=XRP620T7PQBCEZMEKPG7&pd_rd_r=dd3760d9-0b53-4c81-a312-c5725b358191&pd_rd_wg=vVmiy&pd_rd_i=B098FBYS3P&th=1&linkCode=sl1&tag=benrowlands03-21&linkId=7599cb65815f6c55d9ae8f3520c72f0c&language=en_GB&ref_=as_li_ss_tl

Stolni stojany ktery ten tripin podporujou jsem nejaky uz videl, taky to nebyla zadna lace, ale aspon to v zakladne stojanu melo zabudovanou i bezdratovy nabijeni pro iphone a airpods:)
    Ale ono jestli vydaj magsafe nebo bezdrat pro ipad tak stejne zase budes resit kterej stojan to umi a imho taky nebude levnej.
    Ja si jen rikam jestli to ma vubec opodstatneni jdyz tam je ten tripin, to zas kdyby predelali celou tu formu komunikace s klavesnicema nejak bezdratove magneticky, aby se toho tripinu zbavili uplne. Ale to uz fakt spekuluju a vsechno budem videt tak sory:)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BRAP242: Když ho vydá, tak bude dražší. Čekal bych stejnej %jump jako iPhone 13 > iPhone 14. Inflace jede, dolar jede pořád
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: To je pak otázka, co používá za futrál, nevím kolik celopouzder má přístup k tomu 3pinu. Jinak mě přijde u magic keyboard pouzdra cena dost přestřelená, navíc pro běžný používání když člověk nepotřebuje klávesnici, tak to zbytečně zvedá hmotnost a tudíš bych to musel tahat pouze s flipem, že strkat to do nějakýho odolnějšího futrálu by byl opruz. Za mě je použitelnější koupit k tomu klasickou zkrácenou magic keyboard, na psaní to bude pohodlnější do tašky se vejde a slověk ušetří nějakých 7k.
    VACA
    VACA --- ---
    VFISA; RYBKA: diky za referenci, pujdu do toho teda. Nic zajimavejsiho jsem asi nenasel. Ten magic keyboard je sice cool ale hrozne jednoucelovej, a applacky keyboard folio zase nema ten trackpad, kterej mi prijde praktickej kdyz uz s tim clovek pracuje v tom modu s klavesnici..

CROSS: no prave ze me to nechalo jmeno uplne stejny kdyz jsem koukal v settings/apple id do seznamu zarizeni..

BRAP242: uz soucasna generace podporuje thunderbolt, je mozny pripojovat ruzny huby a prenos dat by mel bejt vcelku rychlej. Coz byl pro me jeden z argumentu do toho vstoupit, ta komunikace s externim hdd primerenou rychlosti.

HONCKA: stojany nejsou problem, vsak ipad umi napajet prez ten tripinovej konektor co ma na zadech, viz napr magic keyboard

CROSS: no jako ja tuhle obavu chapu a taky jsem to mel na mysli, ale zrovna u toho ipadu mi prislo ze je v soucasnosti natolik umele zabrzdenej operacnim systemem ze strany apple kdy v podstate zdaleka neni mozny vyuzit hw potencial naplno, ze ta obava ze bych se pripravil o nejaky zasadni vylepseni, mi nejak odeznela…

Tam akorat “hrozi” ze i 11palec dostane ten lepsi mini-led panel s vyssim kontrastem a lepsi svitivosti. Coz se imho stane, ale ja prestoze to chci primarne na editaci fotek na cestach, tak se toho mini-led displaye trochu bojim z hlediska dlouhodoby spolehlivosti.
    Mozna sem jen straspytel a ta technologie pokrocila (zcela jiste) ale mini-led technologie historicky nemela moc dobrou povest a odchazely tam prave ruzny ty segmenty miniaturnich ledek..
    (a nebudu lhat ze v mojem pripade taky hrala roly cena ktera byla prizniva za 2tb kus v zaruce)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_99: bezdrátový věci pokud někdo chce na tom dělat muziku jsou nepoužitelný, měl jsem na tom připojený midi klávesy a přes bluetooth repráček a latence byla taková, že nešlo hrát.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni ma dost nizkou efektivitu + vetsi problem s teplem. To v kombinaci s tim ze iPad potrebuje bud hodne casu a nebo o dost vetsi prikon neni idealni kombinace.

Na vic veci najednou je idealni si poridit hub, funguji normalne USB-C huby. A kdyz uz neco bezdratoveho, tak sluchatka. ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Mám k ipadu midiklávesy přes USB-C dock od Jabry a normálně to i dobíjí
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: prej všechno s M1 výš

ONDRA_99: za mě dávají smysl různý stojany, kde třeba v práci nebo doma to položíš na stojan a tam to máš několik hodin
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ONDRA_99: tam je spis vyhoda toho, ze ipad ma jenom jeden konektor. ja k tomu hodlam pripojovat nejakou zvukovku - takze moznost dalsiho napajeni neni od veci. Myslim ze podobnej duvod pro bezdratovy napajeni je kdyz mas zapojeny sluchatka (hodi se napriklad kdyz ses nemocnej, nebo lezis v nemocnici)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: jeste jedna vec je pro me dulezita - a to kde bude fungovat ten okeni mod.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni na iPad? Ty kraso s tou velikosti baterky to imho vubec nedava vyznam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: představení nových by prý mělo být 28.10.
    A přece budou! Expert odhalil, kdy Apple představí nové iPady, MacBooky a Mac mini
    https://smartmania.cz/a-prece-budou-expert-odhalil-kdy-apple-predstavi-nove-ipady-macbooky-a-mac-mini/
    Imho M2 ty nový mít budou
    10th-gen iPad and iPad Pro with M2 chip, Macs launch date tipped
    https://www.91mobiles.com/hub/10th-gen-ipad-pro-m2-chip-macs-launch-date-tipped/
    Dál pokud chceš 11, tak by mohla mít stejný typ lcd jako 12,9 a spekulovalo se o bezdrátovým dobíjení. Pokud je něco pro tebe podstatný, tak bych si počkal do konce měsíce.
    Jinak u současných AIR vs PRO, tak mám pro 11 a šel bych spíš do air, že u toho PRO face id je pro mě strašnej opruz, když ho mám našířku, tak většinou mám ksicht mimo kameru (tohle se mi stává hlavně v posteli), tj to odemykám na několikrát
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    CROSS: hele, bezdratovy napajeni by bylo super.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: jako někdo, kdo koupil na jaře 2020 poslední intelovskej MacBook Air dětem na domácí úkoly plně chápu tuhle obavu. :-]

(Ale jako M1 iPad Pro je fakt dobrej, po HW stránce bych čekal spíš drobný vylepšení, než něco zásadního, ať už s tím vyjdou do vánoc nebo na jaře.)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: vysvetlim: ja uz mam na ipada nasetreno a ted jenom cekam do kteryho mam jit. Jako fakt je moje nocni mura ze ja si ho koupim a druhej den apple vyda neco co bude uplne presne to vono.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Aha, nějak jsem mimo, myslel jsem, že je řeč o těch nových, co budou představovat :)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: no kdyby byl tak uz ho mam!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: nebude mít M2?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    FARFELOO: novej ipad urcie bude M1 processor. Otazka je jestli Air nebo Procko
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam