• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    U starého iPadu air 2, se mi objevila na displeji tato hláška? Připojení k macu nereaguje. Ve finderu se objeví ipad, načítá se software a pak to "spadne". A pak defakto pořád dokola.

Nevíte co s tím? Na datech v ipadu mi nezáleží, klidně obnovení do továrního nastavení.

TAP
    TAP --- ---
    Nabízím, cena/swap k jednání. Ipad Pro 12,9, 2021-2022
    Spigen Rugged Armor

LOJZA
    LOJZA --- ---
    Nechcete někdo Apple Pencil 1st Generation? Měli jsme ji k iPadu Pro 1st Gen., ale už nějak nechce fungovat. Baterie, zdá se, drží, hroty vypadají taky v pořádku, přes BT se s iPadem v pohodě spáruje, ale prostě nepíše, ať dělám, co dělám. Je komplet v krabičce. Daruji případně za odvoz (Praha - Chodov) a pytlík chipsů. Jinak půjde do elektroodpadu... Víc info kdyžtak do pošty. Díky.
    SKID
    SKID --- ---
    HONCKA: Moc děkuji, vyzkouším!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKID: Tohle umí češtinu
    Nebo
    https://www.nebo.app/
    Jestli to máš hlavně na poznámky, tak doporučuju si pořídit nějakou paperlike folii, komfort psaní se hodně zlepší
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, přišel jsem si pro radu. Jsem iPad neznalý, ale řeším situaci, kdy nastala potřeba psaní poznámek perem na iPadu a mělo by to umět automatický převod textu do nějakého "poznámkového bloku" včetně češtiny (háčky, čárky). Umí toto vůbec iPad s nějakým SW? Předem děkuji.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: takže vyřešeno, nakonec jsem koupil logitech mx master 3 (tip: starou neS mx3 mají v datartu za 1500) mám ještě dotaz, jde v assistive touch vypnout virtuální homebutton, chci to použít na customizaci tlačítek na myši
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOC256: imho ti to poběží akorát jako zrcadlení, rozšíření plochy funguje akorát na m1
    CROSS
    CROSS --- ---
    KOC256: nemám teď možnost to dohledávat, ale mám právě pocit, že omezení na těch ne-M strojích je, že to poběží jen na iPadu, ne na monitoru.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VACA:
    A bude to fungovat i na externí monitoru?

Případně nějké info k tomu?
    VACA
    VACA --- ---
    KOC256: Jj myslim ze driv to na starsich nechodilo, a argument applu byl “vypocetni vykon” -> kupte si M1, pak to odemkli i pro starsi verze..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Pletu se nebo dříve STAGE MANAGER na 2018 PRO nefungoval?

Dneska jsem dělal pořádky a všiml jsem si toho, že to jde zapnout…

KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo iPad jako druhý monitor k macbooku? Nevíte jak se dá používat ten “touchbar” dole? Boční panel mohu ovládat normálně dotykem, ale na to co simuluje touchbar nemohu přejít ani myší ani dotykem (macbook Air M1 a iPad pro 11 M1)

HONCKA
    HONCKA --- ---
    A taky to scrollování kolečkem by se mi líbilo, kdyby to šlo nastavit, aby to scrollovalo konstantně nezávisle na formátování stránky, teď mi přijde, že pokud je souvislý text bez formátování, tak to jede konstantně (např tahle stránka), ale pokud jsou tam obrázky, tak přes ně to jede rychleji (typicky 3světová tady na nyxu)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zkoušel jste někdo pracovat na ipadu přes stage manager, externí monitor, klávesnici a myš. Zkouším to a mám 2 věci, jestli někdo nevíte, jestli je to řešitelný, že je to celkem opruz. První věc je, že někde nefuguje home/end na klávesnici, např tady na nyxu v psaní příspěvků. Druhá věc je, že je strašně necitlivý kolečko myši, z windows jsem zvyklý, že když pootočím kolečkem zhruba o jeden zoubek, tak se odscroluje o cca 1 řádek, v ipados přes stage manager se to nepohne skoro vůbec (cca na jeden řádek 8-9 zoubků). Ve zpřístupnění mám rychlost posouvání na max, taktéž v nastavení trackpadu a myši, jde to ještě někde?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOVE_DALI:
    WhatsPad Chat a funguje celkem dobře. Ale není to nativní... (protože neexistuje nativní app)
    BELO
    BELO --- ---
    SH_PANDA: Další důvod migrovat lidi na Signal.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SH_PANDA: mam messages for whatsup a je to nechutně pomalý
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    LOVE_DALI: afaik whatsapp na ipadu nem funguje
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    jdou nějak disablovat ty 3 tečky nahoře na přidávání okna a zavírání aplikace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam