• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ROZMARYNA: používáš standarní sw klávesnici, nebo nějakou alternativu (např swype)?
    ROZMARYNA
    ROZMARYNA --- ---
    Ahoj, mam iPad 9.generace a k tomu klavesnici pouzdro s klavesnici Logitech.
    mel byste nekdo tip jak vyresit to, ze mi po jedne aktualizaci iPadu prestaly fungovat nektere typy klavesnic.. Napr. ceska s diakritikou a bulharska se zapadnim prstokladem. Apple support od toho dava ruce pryc, Logitech support taky nepomohl. Diky..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Pardon za spam.

Nechcete někdo dát nový domov stařičkému iPad 2, 16GB, WiFi+GSM? Je plně funkční, v báječném stavu. Chtělo by to ale asi jailbreak + downgrade na nějaký starší iOS, protože ta poslední verze, která na něj vyšla, není už kdovíjak svižná. Používali jsme ho na hry pro dcerku a tu a tam nějaké video, ale už z toho vyrostla. Je k tomu samozřejmě i nabíjecí kabel, pouzdro a navíc originál Apple redukce 32pin -> VGA. Víc info kdyžtak do zprávy.

Díky, konec hlášení.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Na kickstarter jde zajímavý stojan s integrovaným hubem za relativně rozumný peníze
    https://www.kickstarter.com/projects/invzi-maghub/invzi-maghub-3-the-ipad-tablet-stand-and-docking-station
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: Tak raketu, uz se neprodava (sehnat by to slo) ale to je jeste ten starej thunderbolt. Takze bych stejne musel mit tb3 na tb old redukci:(

Ale i tak dik moc za snahu pomoc:)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: tohle by to mělo splňovat, ale stojí to raketu
    Thunderbolt™ Express Dock for MacBook Air, MacBook Pro, and iMac | Belkin: PH
    https://www.belkin.com/ph/thunderbolt-express-dock/P-F4U055.html
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: Dik
    No jak koukam tak usb-c na firewire obecne se zda bejt rarita..
    Jedine jit usb-c na thunderbolt, a pak redukci thunderbolt na firewire:(
    Coz by asi melo fingovat. Ale reseni redukce prez redukce nejsem uplne fanda…
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: v Práci mám USBc-dock k HP a doma Jabra a u obou to funguje (teda žádný nemá firewire)
    VACA
    VACA --- ---
    Hola,
    potreboval bych k ipadu (pro m1) pripojit komponent prez firewire (zarizeni je v ipad os podporovany a ma vlastni aplikaci)
    A tak se rozhlizim po nejaky usb-c firewire redukci nebo hub prez kterej kdyz by slo ipad zaroven i nabijet, tak by to bylo idealni.

Mate nekdo pripadne zkusenost s konkretnim resenim?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    MADBANANA: Tak jo, jinej kabel a šup a bylo to. Díky. Přitom ten co nešel byl novej, origo Apple, ale usbc od hodinek. Starej, bůhví jakej USBa šel :)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    MADBANANA: To jsem nezkoušel. Díky, zkusím.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    HERKULES: Jinej kabel nepomůže?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    U starého iPadu air 2, se mi objevila na displeji tato hláška? Připojení k macu nereaguje. Ve finderu se objeví ipad, načítá se software a pak to "spadne". A pak defakto pořád dokola.

Nevíte co s tím? Na datech v ipadu mi nezáleží, klidně obnovení do továrního nastavení.

TAP
    TAP --- ---
    Nabízím, cena/swap k jednání. Ipad Pro 12,9, 2021-2022
    Spigen Rugged Armor

LOJZA
    LOJZA --- ---
    Nechcete někdo Apple Pencil 1st Generation? Měli jsme ji k iPadu Pro 1st Gen., ale už nějak nechce fungovat. Baterie, zdá se, drží, hroty vypadají taky v pořádku, přes BT se s iPadem v pohodě spáruje, ale prostě nepíše, ať dělám, co dělám. Je komplet v krabičce. Daruji případně za odvoz (Praha - Chodov) a pytlík chipsů. Jinak půjde do elektroodpadu... Víc info kdyžtak do pošty. Díky.
    SKID
    SKID --- ---
    HONCKA: Moc děkuji, vyzkouším!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SKID: Tohle umí češtinu
    Nebo
    https://www.nebo.app/
    Jestli to máš hlavně na poznámky, tak doporučuju si pořídit nějakou paperlike folii, komfort psaní se hodně zlepší
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, přišel jsem si pro radu. Jsem iPad neznalý, ale řeším situaci, kdy nastala potřeba psaní poznámek perem na iPadu a mělo by to umět automatický převod textu do nějakého "poznámkového bloku" včetně češtiny (háčky, čárky). Umí toto vůbec iPad s nějakým SW? Předem děkuji.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: takže vyřešeno, nakonec jsem koupil logitech mx master 3 (tip: starou neS mx3 mají v datartu za 1500) mám ještě dotaz, jde v assistive touch vypnout virtuální homebutton, chci to použít na customizaci tlačítek na myši
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam