• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PRAASHEK: odhadem podívej se na to co už nedostane podporu ios 17 a každý rok škrtni další generaci a dostaneš se imho na minimální číslo (nevím o tom, že by za rok přišly o podporu 2 generace)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ONDRA_99: no podle toho, co píšu, snad umíš posoudit, že tuhle radu mi dávat nemusíš.
    ---
    "Nikdo nemá takovéhle informace" - ano, ale někdo třeba má lepší vhled právě do možností šance dropu podpory pro konkrétní sady/modely cpus.

---
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PRAASHEK: Nikdo nema takovehle informace (a jestli nekdo ma, tak ma podepsane NDA). Proste se koukni presne jake roky podpory jsou ted a tipni si.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ONDRA_99: nevím přesně, co máš na mysli, možná mi nerozumíš. Jde mi o to, že různé ipady měly v průběhu existence podporu aktuálního iPadOS 4 až 7 let /když nepočítám první iPad, který měl tu podporu aktuálního OS jenom dva a půl roku/. Navíc teď nastoupily o dost silnější cpu, tak si říkám, jestli tam nezkrouhnou tu podporu dřív třeba i kvůli tomuhle aspektu.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PRAASHEK: Co treba kouknou jakou podporu ma aktualni iPadOS?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Jak dlouho si myslíte, že bude mít iPad 10.2 (2021) možnost instalovat aktuální iOS?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DUCATIMONSTER: Tak a nechceš 32, až seženu upgrade? :D
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    MADBANANA: Také bych bral. Ten náš ma dokonce jen 16 gb :D
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Nemáte někdo nějakej starší iPad s větší kapacitou, řekněme 128+ na prodej? Dětičky si zvykly koukat na cestách na filmy a 32GB už pomalu přestává stačit.
    BURAN
    BURAN --- ---
    CESKI: ne, prostě jsem ho píchnul do toho USBC a šlapalo to. Akorát takovej trik ne úplně zřejmej, musíš mít puštěný Soubory když připojuješ, jinak to ten disk nenačte.
    CESKI
    CESKI --- ---
    BURAN: netřeba žádné napájení apod???
    BURAN
    BURAN --- ---
    CESKI: pořídil jsem nejlevnější 1TB od WD a zatím bez problémů.
    CESKI
    CESKI --- ---
    Máte nějaký tip na disk, který mohu používat s ipadem pro???
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jak se prosím vypíná Widget Suggestion (navrhované widgety) v sadě na ipadu, na iphone to jde podržením prstu a upravit sadu. Jsem z toho už celkem říčnej
    VACA
    VACA --- ---
    Prosim pěkně, je možný s apple pencil nějak vytáhnout dock při spuštěný aplikaci, případně vyvolat app switcher, nebo jede tohle dělat jen prsty?

Jako asi má logiku aby si při kreslení člověk furt nevyrahoval dock. Ale kdyby to šlo někde zapnout, asi bych to využil…
    Ale najít to nemůžu:)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ROZMARYNA: používáš standarní sw klávesnici, nebo nějakou alternativu (např swype)?
    ROZMARYNA
    ROZMARYNA --- ---
    Ahoj, mam iPad 9.generace a k tomu klavesnici pouzdro s klavesnici Logitech.
    mel byste nekdo tip jak vyresit to, ze mi po jedne aktualizaci iPadu prestaly fungovat nektere typy klavesnic.. Napr. ceska s diakritikou a bulharska se zapadnim prstokladem. Apple support od toho dava ruce pryc, Logitech support taky nepomohl. Diky..
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Pardon za spam.

Nechcete někdo dát nový domov stařičkému iPad 2, 16GB, WiFi+GSM? Je plně funkční, v báječném stavu. Chtělo by to ale asi jailbreak + downgrade na nějaký starší iOS, protože ta poslední verze, která na něj vyšla, není už kdovíjak svižná. Používali jsme ho na hry pro dcerku a tu a tam nějaké video, ale už z toho vyrostla. Je k tomu samozřejmě i nabíjecí kabel, pouzdro a navíc originál Apple redukce 32pin -> VGA. Víc info kdyžtak do zprávy.

Díky, konec hlášení.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Na kickstarter jde zajímavý stojan s integrovaným hubem za relativně rozumný peníze
    https://www.kickstarter.com/projects/invzi-maghub/invzi-maghub-3-the-ipad-tablet-stand-and-docking-station
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam