• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    JSPARTRE
    JSPARTRE --- ---
    Ahoj, mne se k postarsimu Ipad Air 2 sesli Logitech Canvas a Logitech Note case/klávesnice.
    Ani u jedné z nich se mi nepodařilo docílit toho, aby se "stavové" ledky jakkoli rozblikaly , natož pokoušely párovat s ipadem.
    Jasně jsou to starší kusy , ale nedělám někde elementární chybu?
    JINX
    JINX --- ---
    HONCKA: to je easy mam jeste normalni Mac a mam rad když dělám porad na stejně klávesnici :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JINX: to je pěkný, ale proč kupovat mechanickou klávesnici k tabletu? BTW magic keyboard má 239g a ta NuPhy 598g
    JINX
    JINX --- ---
    HONCKA: Je to mechanická klávesnice. Ty ceny se tam z nějakého důvodu pohybují dost vysoko.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JINX: já bych si k tomu koupil zkrácenou magic keyboard. BTW čím je ta NuPhy speciální, že stojí 2x tolik? Navíc imho ani nemá český popisky
    JINX
    JINX --- ---
    HONCKA: To neumím říct chci to v kombinaci na psaní poznámek s Apple Pencil. Raději jsem ten dotaz smazal protože mi přijde mimo. Asi koupím normální obal se slotem na Apple Pencil a k tomu NuPhy klávesnici s cestovatelským pouzdrem. V zásadě nejpoužívanější use case je čtení a anotace PDF a YouTube.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: takže vyřešeno přes DFU
    JINX: jak moc chceš na tom psát?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Syn má nějaký problém s nabíjením (ipad pro 10.5 2017), očividně to kabel detekuje, že po zapojení se objeví obrazovka zapojení napájecího kabelu, ale už se to nenabije, testováno s několika kabely i nabíječkami, konektor nevypadal špinavě, ale ještě jsem ho čistil pomocí IPA a nepomohlo to, nevíte co s tím?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    PEJR: Díky vyzkouším khan academy. Je lokalizovaná a vypadá použitelně
    PEJR
    PEJR --- ---
    KAZATELL: Brilliant a nebo khan academy, ale nevim jak moc je to lokalizovany do cestiny..
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Máte někdo zkušenost s aplikacemi pro školáky. Stáním nějakou ideálně komplexní aplikaci jakože škola hrou
    VFISA
    VFISA --- ---
    PULKA: Já ten logitech combo touch (odjimatelna klavesnice) pro iPad Pro 11 používám už přes rok a uplne super. Je to sice pak těžký jak notebook ale na cestování a víkendový chaty ok.
    PULKA
    PULKA --- ---
    BELO: Dobry, ale na hike do batohu nesikovny. Mame objednamy ten logitech a uvidime.
    BELO
    BELO --- ---
    PULKA: Levný hliníkový stojan a stará Mac BT klávesnice.

    PULKA
    PULKA --- ---
    CROSS: Jasny, ale mne jeste zajimalo vyzkouset psani normalne na tableu jako takovym, ale nedari se mi nakot klavesnici rovnou i s ceskyma znakama.

    Otrava je, ze to nikde ten Logitech nemaji rozumne skladem:/ jeste trochu uvazujem o verzi Logitech to-go, ze by byla taky neznicitelna a ten obal koneckoncu mame a stoji pulku
    CROSS
    CROSS --- ---
    PULKA: Když píšeš na externí klávesnici, diakririka je normálně namapovaná na číselnou řadu. Pokud ji ta klávesnice má, což HW klávesnice obvykle maj.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    PULKA: SwiftKey a šmatlání slov..
    PULKA
    PULKA --- ---
    CROSS: Diky! Asi ji ykusime nekam objednat s uvidime, jak to bude nazivo.

    Z myho dotazu vypadla zasadni vec - jde mi o softwarovou klavesnici rovnou s ceskou diakritikou (ne pres podrzeni pismena), mozna by se to dalo poresit i tak (bude to slouzit na preklady do cestiny, takze je potreba to psat i s diakritikou ;))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: ty logitechy jdou koupit i na ty starší ipady, akorát už se nevyrábí
    CROSS
    CROSS --- ---
    Taky přidám pár zkušeností. Mám od Logitechu Combo Touch a Folio Touch, rozdíl je v tom, že u prvně jmenovaného (combo) jde oddělit samotný pouzdro a ta klávesnice, což po zkušenosti s foliem (kde je to napevno) určitě chceš. Ale v každém případě je to kompromisní řešení, takže je to asi otázka úrovně kompromisu (a dostupnosti, ceny a podobně).

    Ty klávesnice / pouzdra jako takový mi přijdou poměrně dobře navržený (vymyšlený) a funkční. Na klávesnici obou (je asi stejná) se mi píše dobře, má to pro mě dostačující odezvu. Obojí má i touchpad, na to jsem si u iPadu nikdy nezvyknul, tím spíš, že jsem zvyklej na ohromnej a hodně dobrej trackpad v macbooku, takže laťka je vysoko.

    Nicméně: ty Logitech pouzdra nedokážu používat dlouhodobě, protože mě to ergonomicky omezuje u většiny věcí, co na iPadu dělám, kdy je pro mě pohodlnější ho prostě držet v ruce. Nebo třeba postavit na stoleček ve vlaku (v letadle), kam se rozložený folio s kickstandem vejde dost blbě nebo vůbec. Pouzdro s integrovanou klávesnicí je na jeden způsob použití, a to je na dostatečně velkém stole, kam bych normálně postavil full size laptop. To je legitimní, a když jsem jel kamsi na služebku a svůj vlastní laptop jsem si nebral, ačkoli jsem tam měl k dispozici kanál se stolem a židlí, je to dobrý řešení. Ale někde, kde je třeba větší mobilita, nevím, no.

    Asi nejkritičtější parametr (podle mě) je, kolik toho napíšeš. Na víc, než nějaký pětiřádkový odpovědi na mejly to podle mě tu klávesnici chce, a i když souhlasím s tím, co psal HONCKA (pořídit normální magic keyboard), je pak ke zvážení, jestli tahat to, řešit její nabíjení (ty Logitech klávesnice jsou napájený z iPadu — i když nevím, jestli tvůj iPad to vlastně vůbec umí), a nějaký pouzdro na ten iPad stejně potřebuješ.

    Jestli ty Logitech klávesnice vůbec existují s českým rozložením, to si nepamatuju (myslím, že ne), ale pokud člověk hodně píše, tak to asi není problém (sám neumím psát úplně poslepu, ale teda český layout nemám na žádný HW klávesnici a vůbec mi to nevadí. Pokud jde čistě o řadu tlačítek, to ty od Logitechu samo mají, takže stačí to české rozložení nastavit v iPadu a nazdar, místo 123456 etc. máš +ěščřž a tak dále. A to je samozřejmě oproti SW klávesnici v iPad OS velkej rozdíl.

    Teď teda jsem se mrknul na web Logitechu a jeví se mi to tak, že Logitech to dělá jenom pro novější modely (Pro, Air), takže celý tohle slohový cvičení je vzhledem k původní otázce irelevantní. Nejlepší řešení bude co nejmenší BT klávesnice na tužkovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam