Taky přidám pár zkušeností. Mám od Logitechu Combo Touch a Folio Touch, rozdíl je v tom, že u prvně jmenovaného (combo) jde oddělit samotný pouzdro a ta klávesnice, což po zkušenosti s foliem (kde je to napevno) určitě chceš. Ale v každém případě je to kompromisní řešení, takže je to asi otázka úrovně kompromisu (a dostupnosti, ceny a podobně).
Ty klávesnice / pouzdra jako takový mi přijdou poměrně dobře navržený (vymyšlený) a funkční. Na klávesnici obou (je asi stejná) se mi píše dobře, má to pro mě dostačující odezvu. Obojí má i touchpad, na to jsem si u iPadu nikdy nezvyknul, tím spíš, že jsem zvyklej na ohromnej a hodně dobrej trackpad v macbooku, takže laťka je vysoko.
Nicméně: ty Logitech pouzdra nedokážu používat dlouhodobě, protože mě to ergonomicky omezuje u většiny věcí, co na iPadu dělám, kdy je pro mě pohodlnější ho prostě držet v ruce. Nebo třeba postavit na stoleček ve vlaku (v letadle), kam se rozložený folio s kickstandem vejde dost blbě nebo vůbec. Pouzdro s integrovanou klávesnicí je na jeden způsob použití, a to je na dostatečně velkém stole, kam bych normálně postavil full size laptop. To je legitimní, a když jsem jel kamsi na služebku a svůj vlastní laptop jsem si nebral, ačkoli jsem tam měl k dispozici kanál se stolem a židlí, je to dobrý řešení. Ale někde, kde je třeba větší mobilita, nevím, no.
Asi nejkritičtější parametr (podle mě) je, kolik toho napíšeš. Na víc, než nějaký pětiřádkový odpovědi na mejly to podle mě tu klávesnici chce, a i když souhlasím s tím, co psal
HONCKA (pořídit normální magic keyboard), je pak ke zvážení, jestli tahat to, řešit její nabíjení (ty Logitech klávesnice jsou napájený z iPadu — i když nevím, jestli tvůj iPad to vlastně vůbec umí), a nějaký pouzdro na ten iPad stejně potřebuješ.
Jestli ty Logitech klávesnice vůbec existují s českým rozložením, to si nepamatuju (myslím, že ne), ale pokud člověk hodně píše, tak to asi není problém (sám neumím psát úplně poslepu, ale teda český layout nemám na žádný HW klávesnici a vůbec mi to nevadí. Pokud jde čistě o řadu tlačítek, to ty od Logitechu samo mají, takže stačí to české rozložení nastavit v iPadu a nazdar, místo 123456 etc. máš +ěščřž a tak dále. A to je samozřejmě oproti SW klávesnici v iPad OS velkej rozdíl.
Teď teda jsem se mrknul na web Logitechu a jeví se mi to tak, že Logitech to dělá jenom pro novější modely (Pro, Air), takže celý tohle slohový cvičení je vzhledem k původní otázce irelevantní. Nejlepší řešení bude co nejmenší BT klávesnice na tužkovky.