• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    klub zaměřenej jen na kvalitní piva z malých pivovarů (které nejsou ještě prodány mimo Cz) a hospůdky kde je točej...
    Mapa výrobně činných pivovarů České republiky https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1R5gVvFc4Czz085esg-Mwv8aE6rI&ll=49.77907106623459%2C15.530104250000022&z=8
    http://www.pividky.cz/fakulta.php
    http://www.pivovary.info/showpage.php?name=prehled
    rozbalit záhlaví
    UMBERTO
    UMBERTO --- ---
    HAUSNUMERO: Přesně, když to talčíš vzduchem, musíš to vytočit do 2-3 dnů. Problém je v tom, že vzduch se rychle mísí s pivem a to pak zvětrá. Do hospody občas přišel někdo, kdo si to nechal natočit pěkně z vejšky, trvalo to sice třeba 10-15 minut, ale myslím, že šlo o to, aby vyprchal ten biogon. Jinak biogon je dobrej, je to směs plynů vyvinutá snad speciálně pro pivovarnictví.
    Minulý týden jsem byl U Vodoucha, náhodou měli i koutskou 12, takže jsem při výběru vůbec neváhal a je pravda, že mi ze začátku moc nejela, vůbec jsem tu chuť nemohl poznat. Tlačený to bylo vzduchem, takže čert ví, je to alchymie.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    CHOROBA: u toho vzduchu je nejdulezitejsi abys to co nejdriv vytocil a nekazilo se ti to v sudu.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tlaceny vzduchem je to normalni. paklize teda nemas stolet starej kompresor u dalnice.


    UMBERTO: a tobe dik za dva prokaleny roky :D
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    UMBERTO: diky za pekny prispevek. naprosto chapu, ze to musi byt vycerpavajici, ja sam bych do toho nikdy nesel. a novy majitel se zda byt dobry, i kdyz vedle si X_RATED_IDIOT stezoval, ze jak vodouch, tak cernok.pivovar uz neni, co to byvalo, tak snad to nepujde dolu jako svijany. a penzion dal funguje? vypada sympaticky.

    jinak s tim biogonem jsi me prekvapil. myslel jsem, ze biogon je to nejlepsi, dokonce jsem to tu celkem i resil pred svou svatbou (na ktere se samozrejme pil kout). tak jsem zvedav jake to bude tlacene vzduchem.

    a at se dari!
    KACIR
    KACIR --- ---
    JND: U jednoho vlezu do Prokopáku byl na podzim stánek s Rychtářem nebo něčím jiným pitelným, ale to bylo asi z tý druhý strany...
    JND
    JND --- ---
    Tak jsem si udělal malý cyklovýlet pražským Prokopským udolím a v Řeporyjích začal pátrat po pivu.
    Na dotaz kde si tam dát dobrá pivo mi bylo odpověděno,že v pravo mají Gambrinus a vlevo Krušovice. Dal jsem si teda lahváče u stánku s nějakým ukrajincem a raději jsem si jel spravit chut k Princi Miroslavovy kde mají plno dobrých pivek.

    Co jsem tím chtěl říci ? Že Řeporyjím se raději vyhněte:o)
    UMBERTO
    UMBERTO --- ---
    MILHAUZ: Ahoj, zde bývalý provozovatel Slovanské lípy. Děkujeme za slova chvály, velmi si toho vážíme. Sem tam se totiž objevil někdo, komu náš styl vedení hospody nepřipadal dost repre a psal pak do pivovaru. Pozitivní reakce ale jednoznačně převažovali.

    Měli jsme částečně možnost ovlivnit volbu nového provozovatele a myslím, že to dopadlo dobře. Pan Vodochodský (provozovatel Vodoucha a Černokostelckého pivovaru) má k pivovarnictví vztah a nekouká se na věci jen optikou peněz. Stydím se to napsat, ale přišlo mi, že je to srdcař, kterej umí počítat. V Kostelci nad Černými lesy například budují pivovarnické muzeum. Ano, vytvářejí tak do jisté míry turistickou atrakci, která jim třeba přinese peníze, ale jsem si jist, že hlavním motivem sběru tohoto šrotu je snaha, aby některé artefakty prostě nezmizely ze světa. Například mi říkal, že z Německého minipivovaru, který byl již v demolici, zachránili myčku sudů z 20. let.

    Proč jsme toho nechali?
    1. Hlavní pracovní síly - Honza a Martina - byli už z tý práce unavený. Začalo je to víc srát než bavit. Kdo neměl hospodu, neví, jaká je to otročina a jak je to unavující...
    2. Hospoda byla zastaralá (zejména požadavky na kuchyň) a náš provoz byl dlouhodobě neudržitelný. Chtělo to prostě modernizaci. S tím souvisí i bod 3.
    3. Provoz hospody je podřízen mnoha státním úřadům, které mohou kdykoliv přijít na kontrolu: hygiena, hasiči, bezpečnost na pracovišti, živnostenský úřad, finanční úřad, ČOI, úřad práce atd. V provozu, který je v mnoha ohledech na hraně nebo za hranou, vzniká pro provozovatele neustálá obava, kdy někdo přijde.
    4. Hospoda vám bere čas na věci, který byste třeba dělali raději nebo který zanedbáváte.

    O zachování koutského piva jsme se snažili a myslím, že se to podařilo. Na čepu nebude asi 5 druhů, ale desítka a dvanáctka by měly být jako stálice. Změnou k lepšímu bude způsob čepování. My jsme pivo ze sudů tlačili biogonem, v důsledku čehož se občas objevila oprávněná námitka, že naše pivo je přesycené. Pivo pak řetízkuje, bublinkuje, ale hlavně to potlačuje chuť. Nově by se pivo mělo tlačit vzduchem z kompresoru, což je pro chuť piva rozhodně lepší.

    Tak trochu punkový charakter hospody se asi promění, to je pravda, ale prostě tak to je, že něco ze světa mizí a něco vzniká. Lípa rozhodně nebude nóbl podnikem, ale dál bude normální žižkovskou hospodou. Osobně věřím, že to dál bude příjemná hospoda. Věřte však, že vždy se najde někdo, komu se nezavděčíte. Nejde udělat hospodu, ve které by se líbilo všem.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Žižkovské pivobraní představí přes 65 pivních speciálů (Praha 3)
    http://www.praha3.cz/kultura-a-volny-cas/akce-mestske-casti/zizkovske-pivobrani-predstavi-pres-65.html
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    to je jasny, vsak pisu "moje nejoblibenejsi hospoda". ale punk muze fungovat jen do ty doby, kdy zvlada bejt organizovanej alespon tak, aby nepadal do pruseru. coz se zrejme nepodarilo.
    ENPE
    ENPE --- ---
    Jo, já to tam měl rád kvůli tomu panku. A jejich řízek se šťouchanejma bramborama byl nejlepší v praze.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    kdyz ten pank byl to, co se na tom libilo no
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    nojo, tak byl to tam trochu punk, ale lidi celkem chodili. u vodoucha znam jen podle jmena, ale vypada to slusne, tak pokud zachovaj kout, tak by vsechno mohlo klapnout. skoda, kdyby zavrela jedina koutska hospoda v praze!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    zavirj no, vcera byla rozluckova kalba.
    dle neoverenych informaci to bude mit stejny majitel jako U Vododucha a koutecke bude zachovano
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    CHOROBA: nekecej, ze zaviraj. moje nejoblibenejsi hospoda v praze...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    doufam ze ste si vcera byli dat posledni pivko U slovanske Lipy
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    co je snim?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Co třeba Únětický pivovar?
    HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    TSOH: zledějská akce srát na ně
    KACIR
    KACIR --- ---
    Ty tolary maj ještě ten efekt, že po nějakým pivu je přestane člověk vnímat jako 45 korun a vidí jen jednu minci, takže cenu přestane řešit.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    HAUSNUMERO: To si nemyslim. Měl jsem vždycky pocit, že si to tam lidi celkem docela užívali.
    Mimochodem, neni až tak těžký si uvědomit, že ty tolary už od prvního ročníku stejný, mě se tu třeba ještě z loňska tři válej, takže neni problém je všechny neutratit. I když uznávám, že to asi mnoho lidí nedělá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam