• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, uz to tam docela jde. este loni/nebo predloni to tam stalo skoro za hovno
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    vcera super vecer v pivovaru U Bezoušků (Průhonice)
    http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/906560_4403420298672_1934158220_o.jpg
    na stole vyborna polotmava 13 .. vrele dopocuju, vzit rodinu projit se po pruhonickem parku (od roku 2010 v UNESCO) .. a pote zajit na jidlo i jejich vlastni vyborne pivo.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    vrele doporucuju Moravské sklepní nefiltrované 10° .. opravdu lahoda
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    vítězové Jarní ceny sládků (na Zvíkově)
    http://cechykrasnecechyme.cz/pivo/Jarni_cena_ceskych_sladku_2011.htm
    BEOWULF_CZ
    BEOWULF_CZ --- ---
    Zdravim.
    Muj kamarad tvori diplomovou praci zabyvajici se pivem. Pokud mate chvilku cas prosi o vyplneni jedne ankety. Vyplnit ji mohou i "nepijaci" piva. :)

    https://docs.google.com/forms/d/1TqNxq5cwXjpGl8SBUvW4RXE948t4QBRLCy7va9Q-b1k/viewform

    Diky!
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Snad nebudu nosit dříví do lesa, když upozorním na nový pivovar v Holešovicích: http://www.pivovarmarina.cz/
    Byl jsem tam o víkendu, ještě pivo nevařej na místě, ale v Břevnově (myslím), ale začít by měli brzy. Prostředí je příjemný a dobře tam vařej (přímo v tom pivovaru; součástí je i italská restaurace, která je dražší a nebyl jsem tam)
    TSOH
    TSOH --- ---
    dle informace se bude vařit pivko na Proseku, Klíčovská 805
    Restaurace Školička
    http://www.skolicka.cz/
    název piva není ještě znám, ale během tohoto týdne by se měla vařit první várka...
    KACIR
    KACIR --- ---
    KRYSTOFF: Pro prdel vyhodit pár set tisíc, to by byly svérázný figurky... :-)
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    no nejaky ty akcionare znam a pro prdel to nedelaj vypadaj docela vazne
    ENPE
    ENPE --- ---
    TSOH: když to zakládali, nabízeli akcie. Řikal sem si fajn, pár si jich pro prdel koupim, ale oni za jednu chtěli 100000 :)
    8BIT
    8BIT --- ---
    No jsem na něj zvědavej.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    Jaký názor máte na Bernarda? Dělá teď docela zajímavou nefiltrovanou desítku. Neni tak těžká jako 12tka a chuť je velmi dobrá.
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Minipivovar Kunc Hodonín - Pivovary.Info
    http://www.pivovary.info/prehled/kunc/kunc.htm


    Lidi z Godingu chodí sem
    HRKY
    HRKY --- ---
    V letos obnoveném pivovaru U tří růží, jehož tradice začíná roku 1405, kdy "Sládek Beneš získává várečné právo pro dům U Tří stříbrných růží. Začíná se tak psát jedna z nejdelších kapitol pivovarnictví na českém území.", jsme byli před týdnem.

    Vzhledem k lokalitě je dobré se připravit na trochu vyšší ceny a možnost zvýšeného počtu nejen rusky mluvících nejen turistů. Prostředí pivovaru-restaurace je příjemné, dvoupatrové a nekuřácké, personál milý a ochotný a celkem i rychlý - aby také ne za ty prachy.

    Z jídel určitě stojí za to cokoliv ze specialit, který dělají na vlastním pivě - třeba hovězí beer-burger, nebo klasické vepřové koleno s krásně vyškvařenou kůží a geniální klášterní hořčicí - mimochodem na téma klášterní hořčice padlo nemálo vtipů ne nemálo úrodnou půdu. -;)
    Z dalších jídel rozhodně doporučuju kančí ragú se šípkovou omáčkou a bramborovými plackami!

    A konečně k samotnému pivu. "Velké" pivo točí do sympatických skleněných skel o obsahu 0,4l a "malé" do 0,25l, což je sice vzhledem ke koštu věc suprová, opět se však negativně promítne do zůstatku Vašich finančních prostředků po ukončení návštěvy tohoto sociálního zařízení.

    Světlý ležák: "Spodně kvašené pivo plzeňského typu s obsahem alkoholu 5 %. K vaření světlého ležáku používáme nejkvalitnější české suroviny a tradiční postup výroby." -pivko bylo chutí, vůní a vzhledem v pořádku; bylo však přesycené. Neváhal jsem se o tom zmínit před číšníkem, který neváhal a dal mi za pravdu. Prý o tom sládek ví a řeší, standardně prý tak sycené není.

    Tmavý ležák: "Spodně kvašené pivo s obsahem alkoholu 5 %, vařené z 5 druhů sladu a žateckého chmele. Silná barva, jemný chmelový nádech." -vynikající, s výraznou chutí melty.

    Vienna Red: "Speciální červené pivo vařené z vídeňského a karamelového sladu s extraktem původní mladiny 15 stupňového piva." -evidentě oblíbeno něžným nejen pohlavím.

    Amber Ale: -také moc dobré, chuť výrazně ovocná a chmelová.

    Ostatní druhy piva myslím neměli na čepu, jinak nevím, proč bychom je neochutnali.
    Celkově jsme byli celkem dost spokojený, turisti nějaký byli, ale bylo to v pohodě. Poseděli jsme asi od šesti do půl dvanáctý , kromě kančího ragů jsem měl jen pivka a skásli mě asi o sedmset, ani sem nemrk. Každopádně jsem nelitoval -mimo jiné jsme byli dokonce obdarováni panákem nějaké domácí slivky, která byla fakt naprosto luxusní - a naštěstí neprodejná, protože to bych tam byl utratil určitě ještě mnohem víc!

    Pivovar - U tří růží Praha
    http://www.u3r.cz/cz/minipivovar
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    SAMMAEL: Avar je fakt strašný ekl :( vůbec nechápu ty místní.. ta sračka má fakt potenciál vyhrát soutěž o nejhorší české maloprodukční pivo

    ale Polsku bych vrátil tebe, ať příště víš, o čem mluvíš...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dnes jsem okoštoval produkci pivovaru Avar v Hlučíně. Něco tak strašlivého jsem už dlouho nepil. Světlá 12° byla jen hořká voda, naprosto bez vůně či nějaké zajímavější chuti, ale podivně těžká. Zkusil jsem ještě 12° kvasnicovou a to už jsem málem nevydejchal. Prakticky to samé jako předchozí, ale ještě navíc pachuť a čuch starého plastového kýble. Částečně bych to asi připsal na vrub špinavým trubkám, ale už základ stál nejspíš za prd. Na ochutnávku tmavého jsem již neměl žaludek. Obzvlášť když jsem viděl jak si na tom místní pochutnávají.
    Měli bychom Slezko vrátit Polsku, nebo nám za to pivo Němci vyhlásí válku :-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem okoštoval produkci ze Štiřína a jsem docela zklamanej. Snad poprvé v životě jsem pil IPA, které bylo sladké jako cumel. To samé jejich pšenice světlá dvanáctka. Přijde mi, že uvaří jedno pivo a pak jen domíchávají ingredience.
    RAV
    RAV --- ---
    PIPIN: ten link by s ahodil do zahlavia :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam