• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    LBW
    LBW --- ---
    Obora Citra IPA, není špatný, ale...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: Oprava. 6,9%. 7,1% má to mango s ananasem a passion fruit.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: 7,1%. Ale je to teda brutální mulťák. Ta chuť ovoce je tak intenzivní, že má člověk cukání si to naředit vodou. Jsem rád, že jsem ochutnal, ale příště už asi jen “voda, slad, chmel, kvasnice”. :)
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    JAKOUBEK: Hezký ;) Jj, mám ho v hledáčku i s tím mangem... Co brutál?? :D Kolik to má vlastně voltů?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Souraři, už jste měli? A povedlo se vám ho dopít? :)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    + poznamka nakonec. Mnozstvi piva odpovidajici rocni produkci pivovaru Proud se v Prazdroji pousti do kanalu vzdy, kdyz proplachuji trubky.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak jen stručná korekce čísel, které padly mezi řečí.

    Plzeň + Gambrinus +- 5,5 mil hl ročně.
    Proud 10000 hl ročně (zatím jen teoretický max. objem produkce)

    Pilsner Urquell má 4 varny po 450 hl. A za den uvaří cca 16 várek denně. Gambrinus má varny prý ještě větší.

    Proud má varnu 32 hl. Ale v porovnání s minipivovary je to opravdu už větší pivovar, cca. na úrovni Zichovce.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JAKOUBEK: Dík. Jedeš si tam domluvit várku jako Létající pivovar? :-D
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: https://untappd.com/PivovarProud vypadá že "pivečko šmakuje" jak by napsal Eduard
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DOCENT: V patek tam jedu na jednani. Zeptam se. Radi se tim chlubi. ;)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JAKOUBEK: Je to fakt. Byl jsem kdysi na prohlídce Gambrinus, ale už si nevzpomínám jak obří varny tam byly. Nedaří se mi vyhledat někde popis nebo schéma varen co má Prazdroj nebo Géčko. Nezapátráte někdo prosím?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAKOUBEK: Zjišťoval jsem, kolik toho mají v plánu ročně uvařit. Tak za rok asi tolik co Pilsner Urquell za den (neoficiální odpověď sládka s úsměvem na rtu). Nicméně by to mohlo odpovídat třeba Zíchovci?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Když je to pokračování volby sládků, tak to nebude tak zlé. Měl jsem ležák, bylo to takové normální pivo. Respektive moje máma ho komentovala u oběda slovy “konečně něco, co se dá pít”. Takže cílovku si to určitě najde. Pak jsem vyzkoušel žitnou ipu a u té mám trochu problém s výraznou hořkostí po spolknutí. Ale naše projekťačka si ji chválila. Takže asi nejsem cílovka, nicméně, narazit na to pivo někde na výletě, nebudu se zlobit.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DOCENT: A dá se to pít?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DOCENT: Třeba kraftovému pivu pomůžou otevřít dveře k řekněme konzervativnějšímu publiku. Běžný český pivař se na ejly nebo ipy či stouty pořád kouká skrz prsty. Myslím v obecné rovině. Zastoupení minipivovarů na českém trhu je pořád okolo cca. 2%, tak by si nemuseli zas tak moc konkurovat.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JAKOUBEK: Patří to přímo pod Plzeň. Je to vlastně pokračování Výběru sládků. Tváří se to jako nezávislý pivovárek, aby se to dostalo lépe mezi craftové pivnice. Ale mají teda pěkně zvolené portfolio, těchto prvních pět piv obsadilo zásadní pivní styly. Jsem zvědav, jak to ovlivní pozici minipivovarů. Zmenší jim to hřiště, protože tohle bude na každé benzínce a v každém supermarketu.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    CHOROBA: Takže ne ta úplně malej pivovar. :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JAKOUBEK: ty maj hospod po celejch cechach tisice, sponzoruje to plzenskej prazdroj
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Nový pivovar... zatím bez hospůdky, ale aspoň na rohlíku.
    LBW
    LBW --- ---
    West boast IPA v Krkonošský šmakuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam