• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Jak tvrdý je opakní email? Bude to na diamant?
    MEOW
    MEOW --- ---
    Zdravim,
    snad prichazim spravne a dokaze mi tu nekdo poradit. Shanim zlatnika, ktery by vykoupil stribro a stvoril sperk na zakazku. Praha
    LAMAL
    LAMAL --- ---
    AGOG: číslování rydel je celkem složité. jsou různé kvality, tvrdosti, profil a samozřejmě rozměr. doporučuju nechat si poradit od nějakého rytce, nebo si je někde, vyzkoušet a opsat.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Je nějaký způsob jak se orientovat v číselném označování rydel? Čísla znamenají nějakou míru v mm třeba? Nebo co si představit třeba pod tímhle?
    SWAH - Vybavení zlatnických dílen
    http://www.zlatnici.swah.cz/?item_view=detail&id=1047
    ESL
    ESL --- ---
    ZCR: Safinu pražskou dojdu ozkoušet, pilka si žádá obětí! :o))
    AGOG
    AGOG --- ---
    Studoval tu někdo obor rytec kovů dálkově při zaměstnání?
    ZCR
    ZCR --- ---
    RODRIGO_: paráda - jenom doufám, že pražské pobočky budou stejně osvícené jako ty brněnské :-) ... u zlata omezení chápu, ale u stříbra - to byla jednoduše zdeúřední zhovadilost
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    ZCR: Tento rok v květnu jsem v Brně kupoval různý množství, jen tam vždycky nemají uplně to co by člověk chtěl a stříhají to hodně od oka a vím, že lidi tam brali už alespoň 2 roky nazpět
    LAMAL
    LAMAL --- ---
    AGOG: tak s tím sohlasím.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Jinak jsem si pujčil velký hořák na PB bombu a i bez ostrého plamena to je uplně o něčem jiném. Letovat jde krásně i velké kusy a stříbro samotné mu to taky roztaví. Není třeba dělat nějaké pokusy s tím malým. Musím sehnat velký.
    DYDY
    DYDY --- ---
    tady to frci teda .))
    AGOG
    AGOG --- ---
    Máte nějaký tip jak zabránit mědi aby neoxidovala více než je třeba? Nějaký kvalitní lak co se neoloupe? Třeba epoxidový?
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    RODRIGO_: no, já to zkoušel před lety, a vyběhli se mnou... máš to ověřené? občas se prý dalo menší množství někde koupit, ale Safina se netvářila...

    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    Stříbro v safině už cca 2 roky lze koupit bez ŽL. zlato nejde.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Aha takže to je smalt, no vida co se člověk nedozví. To hned zkusím na další práci. To by mohlo znamenat zajímavé oživení.
    AGOG
    AGOG --- ---
    LAMAL: AHa, to je čisté stříbro tak to asi bez ž.l. nejde. Na to je asi čas. Teď by to byla škoda materiálu, ale děkuju za nabídku.

    Aha niello, až tak jsem o tom neuvažoval. Na kovu nelpím, ale mělo by to být potom rytelné. O opakním emailu jsem toho moc nenašel.
    ZCR
    ZCR --- ---
    LAMAL: jj, já mám v práci s kyselinami praxi; u toho rozstřikování kapiček přo dlouhé expozici je problém taky astma; ovšem jinak pokud si má člověk vybrat mezi chlorovodíkovou, sírovou a dusičnou, sírová je z nich určitě "nejpříjemnější" na práci. (Ovšem na ocet se solí stejně nedám dopustit ;-)
    LAMAL
    LAMAL --- ---
    ZCR: u těch klenotnických je to stejné, také se nemohou dlouho zahřívat.
    mořidlo z kyseliny sírové je takový žrout, že stačí tam ten předmět jen vhodit, chvilku počkat a pak vyjmout, opláchnout a přejet mosazným kartáčem. Když se do něj vhodí horký předmět, je výsledek ještě rychlejší, ale je to problematické, že může vystříknout a vypařuje se. Není to nijak silné, ale narušuje tkaniny a může podráždit kůži nebo sliznici.
    LAMAL
    LAMAL --- ---
    AGOG: stříbrný materiál seženeš v Safině, v Praze-Kozí 3. Jen nevím jak je to s běžným prodejem. Mám pocit, že je potřeba živnostenský list. Já tam nakupuju přes známost... pokud je to problém, můžu na zkoušku kus pájky věnovat.

    Tak niello jsem nikdy nezkoušela. To jsem zvědavá na výsledek. většinou se používala slitina stříbra s přídavkem síry, mědi a olova. také by šel použít opakní email, pokud nelpíš na kovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam