• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    ZCR: kdysi jsem prisel za 6k ke kyslikovodikove svarecce, kterou se paji vyborne...
    ZCR
    ZCR --- ---
    mimochodem, čím pájíte? Já už pomalu vyrůstám z toho proxxonovského (mikro)hořáku a poohlížím se po nějaké pistoli, která by vyhřála i střední a větší věci...
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    AGOG: taky to jde stříbrem
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Aha, díky za info.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: jako mosaz (spoje alpaka-mosaz pájím normální mosaznou tvrdou pájkou (tuším 45 % stříbra), jednou jsem potřeboval spoj alpaka-červený bronz, a tam fungovala normální stříbrná klenotnická)... tavidlo ale ne fluoron (mám nějaký tetrafluoroborátový Supersan.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ví někdo jak jde alpaka letovat?
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ta alpaka má zdá se po vyžíhání o dost nižší tvárnost než měď. Takže nevím jestli z toho půjde udělat něco jako tady ti kulíci. Zatím z toho zkouším přívěšek pro přítelkyni.
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Ok, ono stejně není moc na výběr. Durston koukám k sehnání je na Advantage.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: hehe, každý jednou začne shánět valcnu... :-)
    Na základě mnoha (velmi mnoha) diskusí, které jsem na tohle téma pročetl, bych si dovolil varovat před různými pochybnými indo-pakistánskými proveniencemi - stojí třetinu, ale bohužel se na nich velmi rychle projeví, že je to aušus; staré valcny sice mohly být o třídu lepší, ale zub času je taky prevít - vychozená ložiska, poškrávané válce atd; valcna je překvapivě technologicky dost složitá věc.
    Čili našetři a kup nějakou pořádnou (největší chválu jsem četl na značku Durston, jejich valcny mají prý tendenci přežít své uživatele) - alespoň já to tak hodlám udělat.
    (kupoval jsem takhle nadvakrát průvlakové desky - indické stály pár stovek, ale jsou úplně nepoužitelné...)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Nevíte někdo o zlatnické stolní válcovačce na prodej?
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak zase něco nového.

    Chidori 千鳥 většinou překládáno jako Kulík, nicméně ten výraz se týká mnoha druhů migrujících ptáků.
    V mnoha ohledech je Chidori šťastným symbolem třídy bojovníků. První znak znamená tisíc a druhý je homofon (nemůžu ověřit) pro obsazení, dobití. Ptáci překonávají vysoké vlny a silný vítr při migraci. Jsou k viděni jako znak vytrvalosti a překonání překážek. Také jsou spojováni s legendárním Yamato Takeruem. Volně přeloženo z knihy Symbols of Japan.





    A originál. http://www.aoi-art.com/fittings/450-499/05479.html
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    - mazec >]
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    Kdyby někdo z brna chtěl něco z Jataganu, budu zítra ovědnávat
    AGOG
    AGOG --- ---
    Nemá někdo tip na zlatníka z Jižních čech, který pozlacuje v lázni? Našel jsem jednu paní, ale zatím se mi neozvala. Pořízení vybavení přijde docela draho, příští rok bych do toho asi šel, ale zatím potřebuju spolupráci.
    FIFULINKA
    FIFULINKA --- ---
    Zdravim, mel by nekdo zajem me vytvorit torques? Neco podobneho tomuto: http://www.drakkaria.cz/images_items/zdobeny-torques-s-volutami-vysoce-lesteny_2.jpg
    Ale spise nelestene... Napiste kdyztak orientacni cenu do posty. Diky!
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    AGOG: Jo alpaka by si myslim měla jít celkem dobře, ale řekl bych že asi bude potřeba čas od času přežíhnou, protože mám dojem že tvářením bude celkem rychle tvrdnout. Vzhledem k tomu že je to v podstatě mosaz s přídavkem niklu by to ale neměl bejt problém. Co jsem koukla tak se normálně z alpaky tlačilo i razilo. Nejsem si jistej jestli se dá sehnat jako plech, ale v dnešní době by to asi neměl bejt problém. Ale jsem si jistej že se z ní pořád ještě odlejvá.
    AGOG
    AGOG --- ---
    RODRIGO_: Musí to být hodně tažný. Na alpaku se mě ptal jeden potenviální zákazník, ale sám jsem s tím nikdy nic nedělal tak nevím jaký materiál to je.
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    ZCR: bral jsem když jsem byl ve škole dva ty Jataganový plíšky 5x20mm a na pár šperků to vystačilo, ale je to mastný. Příští týden bych chtěl asi obědnat další, do Brna kdyby někdo chtěl něco z toho obchodu.

    Každopádně kdyby se oběvil nějaký jiný zdroj, budu rád...
    ZCR
    ZCR --- ---
    RODRIGO_: mimochodem, nějaký zdroj alpaky bez nutnosti kupovat celou tabuli a nebo využít služeb absurdně předraženého jataganu? (pokukoval jsem po alpakových příborech, ale to bývá většinou alpakovaná mosaz :-/
    RODRIGO_
    RODRIGO_ --- ---
    AGOG: ta technika se mi fakt líbí, letos plánuju na vánoce sady nějakých tepaných alpakových šperků, něco na ten spůsoob by snad šlo i z alpaky... (mám rád ten materiál)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam