jenom na okraj k tomu přifukování 'per huba' - pokud znáte slavného Giacoma aka Skilmana, který sází výborná videa na Orchid a Schmuckportal, tak ten pracuje přesně takhle - zajímavá je na tom mimochodem technika tzv. věčného (cirkulárního) dechu, kterou kromě zlatníků používají ještě geologové (když náhodou mají co do činění s dmuchavkou) a muzikanti (dechaři)... pro necvičeného to zní jako sci-fi, ale skutečně je možné vydechovat pusou (přesněji vytlačit poslední vzduch z úst tvářemi) a současně se rychle nadechnout nosem, je to jen věc cviku, a cvičí se to nejlíp na začátku tak, že si člověk ve sprše naplní hubu vodou, a pak ji jenom tlakem tváří vyprskává přes sevřené rty, a současně se nadechuje nosem (já to ovládám tak tak, musel bych hodně cvičit, aby to k něčemu vypadalo, ale tohle byla nejužitečnější rada, kterou jsem vyčetl...)... není to ovšem nic pro velké objemy vzduchu vyfukované proti nulovému odporu (proto to jde nejlíp na jedno- a dvojplátkové nástroje a žestě, já se zobcovkou jsem na tom špatně).