• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak zase něco.
    Vlastní návrh, technika uchidachi. Délka 30mm, materiál měď. Patinováno, reálná barva je někde mezi.





    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak dnes jsem si uvařil svůj první upínací tmel :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: jasně, mně naopak právě tohle advantageovské rozmezí vyhovuje, a možná časem i větší průměry kvůli trubičkám...
    Být tebou bych jim ještě zkusil napsat/zavolat, na prodejně toho mají víc než na webu... značka těch průvlakových desek je O.M.O (http://www.omo.it/english/azienda.htm), v sortimentu mají i 2,0 - F, 31 otvorů - označení 1/H
    Cokoli jenom z dálky smrdí Indií nebo Pakistánem doporučuju nebrat, a cokoli pod takových sedm osm stovek za kus je podezřelé :-)
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Myslím, že ve skutečnosti budou 2mm maximum. Ani na ebay to nevypadá na uplné šunty a vychází levněji než třeba u swah. Advantage má 3-0,5 a to je moc já bych potřeboval i menší.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: na dodavatele bohužel tip nemám, průvlakovou desku mám a používám (a opět varuju před levným nářadím - mohu srovnat jakési indické šunty s těmi, které má skladem advantage, a ty indické jsou naprosto nepoužitelné - osdtupňování je nepravidelné, vnitřek bez jakékoli povrchové úpravy prostě jen tak vyvrtaný... u nekulatých tvarů je to ještě horší).
    Jinak 2,5-3 mm je opravdu hranice (nebo možná skoro nad hranicí) toho, co jde udělat ručně bez tažné lavice, kor u mosazi, která rychle mechanicky ztvrdne.
    Pokud bys pomýšlel na výrobu drátů se čtvrercovým průměrem z kulatých, poměr kulatý ---> čtvercový vychází myslím něco pod 0,8 (tj. z kulatého 1mm dostaneš čtvercovými průvlaky čtvercový něco pod 0,8 mm)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Nemáte tip na online dodavatele měkkých mosazných drátů tak do D=2,5-3mm?
    Používáte protahovací desku?
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Díky, sami tvrdí, že jsou wolrd best tak sand jo. Už jsem zkoušel a je to fajn pro mé účely super. Je to Mini Mill F100.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: gratuluju! který to je model?
    AGOG
    AGOG --- ---
    Nová hračka:)

    AGOG
    AGOG --- ---
    Vlastně problém zatím jakoukoliv dlouhou linku. Krátké mi šly lépe.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak lekce s Patrickem Hastingsem byla skvělá. Sice jen začátky, ale dalo mi to hodně.
    Tady závěrečné cvičení. Na stéble je vidět, že udělat s katakiri tagane dlouhou rovnou a hezkou linku mi ještě chvíli potrvá.Podklad je měděný plech, motýl je ze shibuichi a tykadla, puntíky a oči ze shakudo drátu. Byla aplikovaná základní niage patina. Kromě jiného inlay je moc vysoký, ale už jsem to nechtěl předělávat. Oči jsem udělal jako jedinný ze žáků :-)

    AGOG
    AGOG --- ---
    První pájení s foukačkou. Kroužek na přívěšku a spojení závěsného kroužku tamtéž. To půjde :-)

    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak hořák je doma a zapojen. Bude to dobrý, akorád první zapálení jsem asi něco udělal blbě a chytnulo mi to u té trysky v prostředku jak je otvor na vzduch. Takže mi to hoželo okolo ruky. Ale nepodruhé jsem to šteloval opatrněji a dosáhnul jak přiměřeně velkého věčného plamene tak pěkného hlavního.
    BTW nedá se něco omylem vdechnout?
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak jsem si koupil Ag40 pajku, stavil se stribrem a pak kulicku rozklepal na plísek, ten nastrihal a pouzil na letování (zatím s tužkovým hořákem). Šlo to docela pěkně, přicházím tomu na chuť :-) Díky za tipy.
    ZCR
    ZCR --- ---
    COLOMAN, CLOVICEK: jeden z mých dlouho odkládaných tajných plánů je koupit si briárový přířez ;-)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    COLOMAN: jj měl jsem to rozjeté před pár lety, pustím se do toho znova. Série po 10ti kusech, originální ručně dělané unikáty :)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    CLOVICEK: cijo, hehe, fajfky, to ja mnel v repertoaru taky:D
    maximalne hledám fotky, ale nasel jenom jednu: http://i.nyx.cz/files/00/00/07/56/756292_1ba65db77d9112a7d447.jpg?name=Picture%200269.jpg
    tahle je strieborná vodná, tu pipu slo vyndavat a použivat jako šlukofku:) pak Ag šlukofky sa vyrabali i solo. V malých seriach, su to luxusné predmety unikáty.. jednu makovičkovú ešte mám, ta bola prvá, vydařila se na moc težkou pak ji nik nekupil...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    COLOMAN: jo já už to beru věeobecně nejen na mokume :) Rád bych dělal znovu dýmky a šlukovky, firmu jsem začal na výrobě, pak jsem musel díky okolnostem přejít na obchod a výroby zanechat, teď bych si to opět rád dovolil obchodničit i vyrábět :) Tady ty moje začátky, v podstatě první takové věci, které jsem vyrobil :) http://blog.devotionshop.cz/?p=55
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    CLOVICEK: jj, ten žhavič mam i já, momentálne sním zapalujem do kamen:))
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    CLOVICEK: na mokume sa fukar moc nepoužíva stejne. u obrucek urcite ne, spiš když z mokume plechu už vyrábíš dačo malého...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam