• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tada kdysi tady padaly negativa na indické a jiné neznačkové levé průvlaky. Já používám nejčastěji 0.2-0.25. A sehnat menší je docela potíž. V Advantage jsem koupil francouský, ale kvalita vnitřního povrchu je u čínských mnohem lepší, ti to mají lapovaný, ikdyž obvykle průměr neodpovídá popisům. Takže táhnout drát 0.25 je o nervy a jak zpívá Xindl X a trhá a trhá a trhá. Takže mám 3 hromadný a nějaký single průvlaky a nějak to dám, ale radost to není. A to ty francouský stály teď už nevím přes 1000 a navíc nejsou do 0.15 jak jsou označený ale 0.2. Tak se na něco pak má člověk spolehnout.

    Nejlepší jsou ty kusový, ale tam je rozmezí mezi jednotlivými 0.5mm což je u takových průměrů moc. Kdyby někdo vědel kde sehnat kusový 0.27, 0.24,0.23 atd to by bylo super.
    TANAKI
    TANAKI --- ---
    Zkus jeste tohoto cloveka http://www.fler.cz/medak
    POOWL
    POOWL --- ---
    SWIST: Zkus to nakreslit a poslu ti cenu kolik by to stalo vyfezovat z vosku(je to rychlejsi=levnejsi nez tisk a u tohoto tvaru by to nemel byt prolem. Forma je zbytecna pokud se bude delat jen jeden kus
    SWIST
    SWIST --- ---
    STQ: Jasně, no.. Toho že měď není ideální materiál jsme si vědom. S tou velikostí mne napadlo to na spodní straně nechat otevřené, tedy že by to nebyl celý kruh, takže by se dal zmenšit/zvětšit..
    STQ
    STQ --- ---
    SWIST: on jakkoliv to je jednoduchej tvar tak technicky to uplne jednoduchy neni - je potreba udelat voskovej model 1:1 (coz je u prstenu otrava, protoze musi jeste navic sedet velikost), ten vycistit, nechat nekde odlejt (coz vubec nevim jestli z medi bude nekdo ochotnej udelat vetsinou se odlejva stribro nebo zlato) a pak znova vycistit.
    jedinej jednodussi zpusob by bylo to uplacat z Art Clay, ale to taky neni jednoduchej material neb se smrstuje, musis na nej mit pec a navic zas musi sedet velikost. proste otrava...zvlast z ty medi, ktera opravdu neni idealni material na sperky.
    SWIST
    SWIST --- ---
    STQ: Ok, díky... V klubu co jsi posílal se mi někdo ozval a ta cena mne opravdu překvapila. Počítal jsme že to nebude málo, ale zase zvhledem k relativní jednoduchosti tvaru jsem předpokládal že by to zas tak hrozné být nemuselo.

    Pak mne napadla ještě jedna věc, ale nejsem si jistý jestli je to reálné - udělat model ve 3D, ten si nechat vytisknout a z něj udělat formu. Ale opravdu nevím jestli by to bylo reálné, na druhou stranu pokud ano tak to nejdražší bych měl zvládnout sám - nakreslení modelu.
    STQ
    STQ --- ---
    SWIST: pripadne FRAPE by ti to mohl taky udelat
    STQ
    STQ --- ---
    SWIST: oukej. pocitej s tim ze cena za praci bude daleko vyssi nez cena za material (i kdyby to bylo ze stribra). z lidi co by to mohli bejt ochotny udelat me napada sestra CHRONOS, ta modely dela a odlejva...
    SWIST
    SWIST --- ---
    STQ: Protože má už X takových prstenů a náramků.. A má ten materiál ráda..
    STQ
    STQ --- ---
    SWIST: a proc to ma bejt medeny?
    SWIST
    SWIST --- ---
    AGOG: Buď nebo jak furt něco dělá rukama, tak se to prostě obrousí.. Nebo to může mít nějakou příměs? I když to by bylo asi poznat, když by to byla tak významná část aby to mělo nějaký vliv...
    AGOG
    AGOG --- ---
    SWIST: Tak může mít třeba neutrální pot což je dobrá zpráva pro měděné šperky :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    AGOG: Vím.. Respektive máš a nemáš pravdu. Jistě oxiduje atp, ale co má přítelkyně jiné prsteny a náramky, tak se to tak nechová..
    AGOG
    AGOG --- ---
    SWIST: Jen poznámka ohledně materiálu, měď na šperky není vhodná, protože velmi reaguje s potem a ovzduším. Takže velmi brzy oxiduje, bude zelenat a špinit pokožku.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Chtěl bych se zeptat, byl by mi někdo schopný/ochotný udělat jeden prstýnek? Materiál by měla být měď. Náročností si nejsem úplně jistý, je docela pravděpodobné že by se musel udělat nějaký model a jednorázová forma pro odlití.. Jestli by to bylo vůbec reálné. Vzhledově by měl připomínat sovu - spíše ale jen "technicky" líbilo by se mi něco na způsob zde nebo zde a zde. Bez kamínků a jiných zbytečností. Kdyžtak do pošty. Děkuji
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    WAMP_ELF: Každýmu po libosti.......
    TANAKI
    TANAKI --- ---
    Abeille ze série Duchové lesa - hedvábný opál z Tanzánie a oči rubelit





    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    SFUMATO: jako hezký, což to se nedá říct, ale větší sračku ohledně svateb jako tu tvojí poslední větu jsem dlouho neslyšel..
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    Tak se také pochlubím se svými výtvory. Snubní prsteny na přání z damastélu v podobě klenotů. Nějak se ten vztah musí korunovat, že?



    AGOG
    AGOG --- ---
    Kozuka, rukojeť nožíku nošeného v pochvě meče ze slitiny mědi. 98x14mm


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam