• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Metalurgický dotaz. Když tavím měď v kelímku, už je roztavená a přidám malé množství, zrnko olova nebo cínu. Jakým způsobem se tak malé množství rozmíchá? Když tavím měď se zlatem, nebo stříbrem tak to vypadá při patinování, že dojde k rovnoměrnému provázání i bez nějakého míchání. Jak to funguje? Anebo je lepší to ještě zamíchat?
    STQ
    STQ --- ---
    ZCR: no tak tam muzes dat prinejhorsim 18 :) 21 se pouziva v indii, thajsku a vsude tam kolem.
    POOWL: jj, retizek by ze 22 dlouho nevydrzel, ale zbytek myslim nebude problem, bezne s touhle ryzosti pracuju a diamanty do ni fasuju, je to krasnej material.
    POOWL
    POOWL --- ---
    STQ: to by slo, ale lepsi s touhle ryzosti pracovat na necem co se tepe nebo na ražbu-tam se ten material zhutni takze neni tak mekej. Ten retizek by se mohl natahnout pri prvnim silnejsim zachyceni tak jsem pro to pouzit spis tu 18ku
    ZCR
    ZCR --- ---
    MUI: já už si ten puncovní zákon moc nepamatuju, ale řekl bych, že pokud to má mít puncovní značku (což mít má, jinak je to "načerno"), tak to musí mít jednu ze zákonných ryzostí. 21kt myslím žádné zákonné ryzosti neodpovídá.
    STQ
    STQ --- ---
    POOWL: tak 22ct ne? z toho se dela vcelku bezne (a za me je teda daleko hezci nez 18 nebo 14).
    POOWL
    POOWL --- ---
    MUI: neumele pripajeny? co tim myslis?
    POOWL
    POOWL --- ---
    21k zlato bude problem. Bezne se vyrabi 14 nebo 18ct. Chapu dobre ze diamanty naji mit kvalitu vs?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MUI: kefalin...
    POOWL
    POOWL --- ---
    MUI: ano vyrabim
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    MUI: ahoj :) je to velmi siroky pojem. Skus trosku viac vyspecifikovat Tvoju predstavu :)
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    KUBOW: Hoj, zkus tu představu trochu specifikovat nebo mi pošli PM a můžeme se případně nějak domluvit pokud to bude v mých silách.
    KUBOW
    KUBOW --- ---
    ahoj, dokážete mi poradit, kdo by mi mohl udělat prsteny dle návrhu? chtěl bych jednoduchý tvar s velikým detailem na povrchu.
    PREMIUBOY666
    PREMIUBOY666 --- ---
    POOWL:
    JVCNC:
    jasny..chapu;) diky za odpovedi...odlejvani, vzhledem k mym moznostem neni asi uplne idealni...sam se na odlejvani necitim a spis sem to chtel delat nejak jednoduse, nejlepe sam, coz se mi zdalo nejlepsi to razit tim kladivem....uvidime..dystak poslu vysledny vyrobek ;).
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PREMIUBOY666: odlejvani - nejekonomictejsi z kratkodobeho i dlouhodobeho hlediska, je s tim vice srani, laser, drazsi na kazdy kus ale malo srani s tim, raznice, velka pocatecni investice kterou pak ale rozpustis do vice kusu (zalezi do kolika) a pak to z dlouhodobeho hlediska nakonec zase tak draho nevyjde, takhle mala raznice by nemusela byt nejak astronomicky draha, zalezi na slozitosti a detailu, pak to bude i pomerne malo srani, to bouchnes i jen doma kladivem a hotovo. tedy doporucuju napred nejaky plan co se tyce objemu a cetnosti vyroby, poptat ceny laseru a vyroby raznice a pak se rozhodnout. Vyrobu raznice poptej u vice firem, byvaji velke rozdily v cene (podle vybavenosti, lokality, vytizenosti atd. hledej spis mensi firmy, maji nizsi rezie a tim muzou mit i nizsi cenu. Za poptavku vetsinou nic nedas, neznalost byva drazsi.
    POOWL
    POOWL --- ---
    PREMIUBOY666: raznice je strasne draha zalezitost spis bych to odleval
    PREMIUBOY666
    PREMIUBOY666 --- ---
    hoj,
    prosím o radu. chtel bych zacit produkovat male privesky ze stribra Ag 925.
    jakoby male psi znamky s vlastnim motivem (jeden vzor/design).je to kulaty a prumer je 9mm, coz je dost maly.
    design uz mam vicemene hotovy a prave zjistuji, ze bude mozna problem v detailech.
    ma otazka se toci okolo techniky zpracovani...
    - bude lepsi si to nekde nechat vygravirovat? laser? ci cnc?, nebo si nechat zhotovit razidlo a delat si to nasledne sam?
    vim, ze to ma jeste spoustu dalsich aspektu, ale budu rad za jakoukoliv radu, nebo nasmerovani, jakou cestou se vydat. sem na zacatku a sem opravdu lajk ;)
    diiikyy!!!
    AGOG
    AGOG --- ---
    SFUMATO: jojo u všeho co se vypařuje a vaří a je uzavřeno je problém s tím, že plyny nadzvedávají přiložený materiál. Takže snad jen minimalizovat tu oxidaci. Co jsem četl tak pro fůzi je nejlepší foukací hořák. PB hořáky produkují příliš mnoho vzduchu. Ještě mě napadlo to hnát třeba přes dřevěné uhlí? To se používalo při tavení mědi atd. pro minimalizaci oxidace.
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    AGOG: Tak jako podobných tavidel se používalo třeba na granulaci velkomoravských gombíků. V podstatě e pracovalo s relativně čistým stříbrem nebo mědí a byla používaná tavidla....mám dojem jestli to nebylo na bázi chloridu mědnýho nebo něčeho podobnýho. Jenže u granulace nešlo o natavení plochy, ale jakýchsi styčných krčků, takže tavidlo mělo případně kam odtéct a nemuselo dělat nelechu pozděi, což bych se v případě plechu bál. Mám ale takový dojem, že u toho keumba nedochází k natavění spíš jako k difuznímů spojení bez tavby. Další věc a to máš pravdu je amalgamace, která celkem spolehlivě funguje na stříbrný i měděný slitiny, ale e tady právě nebezpěčnost výparů rtuti ti "zapékání"
    ISCH
    ISCH --- ---
    Zdravim, mam takovy dotaz. Potrebovala bych na jednu věc, co jsem dostala, vytvořit "klícku" ze stříbrného drátu (asi stříbro, případně jiný kov, který bude dlouhodobě spolupracovat a bude zároveň vypadat alespoň trochu reprezentativně), abych jí mohla nosit u sebe jako přívěšek.
    Ideálně teda v nějakém co nejkratším časovém intervalu (ano, jsem hrozná, ale ideálně bych chtěla, abych přišla, dělala tichou pozorovatelku, zaplatila a odešla s hotovým).

    Není někdo, kdo by si na to troufal? Případně pošta.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Dočetl jsem se že to jde i na měď, ale psali, že je problém u slitin zlata a mědi, tedy nižších ryzostí s vychytáním teploty aby se to nerozteklo příliš brzy. Počítám, že bych zkoušel 20-24ct nebo tak něco. Asi slitinu se stříbrem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam