• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    DAGIMAGI
    DAGIMAGI --- ---
    Ahoj, není tu někdo kdo pracuje s titanem? Chtěla bych udělat nějaký prsteny, materiál mám...případně nějaké doporučení kam se obrátit?
    POOWL
    POOWL --- ---
    MIKLO: ahoj vedel bych..kdyztak mi dej vic infa do posty (z ceho odlit atd)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj, nemáte někdo nějaké osvědčené kontakty na lidi/firmy, co by mi byli schopní odlít opaskové spony na zakázku? Případně díky moc.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    POOWL: ahoj tak ja kdyžtak zbytek popíšu do pošty a děkuji. Do Vánoc to asi nespěchá, dnes bych měl dodělat mástr, potom pošlu fotky rozměry a tak dále.
    POOWL
    POOWL --- ---
    HE11_KNIGHT: jestli na to nespechas do vanoc tak bych ti to mohl nacenit..cim vic popisu budu mit tim bliz se dostanem v presnosti odhadu
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Děkuju moc
    B3DA
    B3DA --- ---
    HE11_KNIGHT: zkus se poptat tady
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    B3DA: model si dělám sám právě.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    B3DA: no minimálně 10 kusu.
    B3DA
    B3DA --- ---
    HE11_KNIGHT: v jednom kusu tě sezerou náklady na model a formu.. nebo toho potřebuješ větší množství?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj potřeboval bych se s někým spojit, kdo by byl ochotný mi nacenit a následně odlít "prsten" do stříbra. Jedná se o 2cm vysoký kroužek s průměrem 2cm. Je na tom vytvořený relief, ale nejsou to žádné složité tvary.
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    Mal by niekto zaujem sa zucastnit prednasok Dr. Radka Hanuse - gemologa - o korundoch? Vstupne je 200 Kc, je to vo stvrtok 19.10. o 15:30 na SOS Umeleckoremeslna, Podkovarska, Praha. Ak ano, dajte vediet, aby bolo este volne miesto :) Prednasa strasne skvelo a je autorom knih o ceskom granate, vltavine a drahych kamenoch pre restauratorov a klenotnikov: https://www.databazeknih.cz/autori/radek-hanus-55370
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Konečně se mi podařilo dodělat pár věcí.







    AGOG
    AGOG --- ---
    Ono samozřejmě je možné setřenou patinu od doteků obnovit v mnoha případech, ale takové oxidy se musí odstranit mechanicky a to nejde lokálně.
    AGOG
    AGOG --- ---
    WAMP_ELF: Jo! Nedávno jsem s tím byl seznámen. Přes prvotní odpor jsem musel uznat že to může mít své uplatnění. Nicméně jak píšeš, v podstatě nic není z normovaného materiálu. Pokud se jedná o měď tak ok. Ale pro restaurování citivých starých věcí je potřeba brát v úvahu i to, že ikdyž ve velmi malém okruhu okolo hrotu, ale přecejen zahřívá kov na teplotu kdy se vytváří viditelná oxidace. A to v mnoha případech je nemožné použít, protože takové zahřátí zničí patinu i kde nechceš. Pokud se jedná třeba o takovýhle případ, kdy jsem opravoval splácnutý nos. Každopádně pro šperkaře super technologie.


    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Pratele shanim nekoho kdo me nauci delat finise na nerezu. Konkretne spatne dostupny, uhlovy, duty, vyduty a podobny lahudky. Samozrejme za uplatu.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    AGOG: hele asi to bude uplne mimo, ale neexistuje neco jako modelarske tig svarecky? je mi jasny ze je problem to ze ta tsuba neni z normovanyho materialu..
    AGOG
    AGOG --- ---
    BUBLINKY: To nejde, vše zanechá nějakou stopu poměrně výrazně viditelnou. Vyzkoušeno, musel jsem toho nechat. Jemné poklepy, opravdu jemné nefungovaly, protože prasklina byla větší než by byly schopné uzavřít. A hlubší zásah by zase znemenal více materiálu k odebrání a "lavor" by byl vidět.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    AGOG: Kulatým čakanem bych zlehka nahrnula materiál jemnými poklepy a pak vysmirkovala, zahladila.
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: Díky, jo Dictum vlastně znám, je to trochu jiný druh zboží. To druhý je docela fajn. Jen mi trochu chybí čistý zlato že nemají dráty, ale tak už je umím dělat tak nepotřebuju. Sortiment jinak pěkný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam