• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: Kordul vzdala dvoumesicni interval v dubnu a od te doby jede po ctrnacti dnech, dnesni konzultace s veterinarem znela, ano, to je naproto normalni, predtim byla mlada.)

    zenich volno ma, ale my jsme zas v pruseru, nechci nic podcenit, takze jeste prelecujem strptokooka G, ktery byl dnes potvrzen vysledky vyteru, ale doktor mi tvrdil, ze jako jedina pricina nejakyho syndromu nahleho umrti kotat je to stejne nesmysl, tak spis jen pro muj klid .takze zas tri tydny mimo provoz, ale chovatelka kocoura mi rikal,a ze je rada za mou uprimnost a je mijakmile bude kordul ready k dispozici i se Syčkem.)
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    GIO: Díky za rady. Dneska bych řekla, že už to pomalu ustává, stále křičí, ale už s poměrně velkýma pauzama a už nenastavuje zadeček. Odchyt u nás moc nevychází, pokud není opravdu unavená, tak u nás ležet nevydrží,na zavolání přijde, ale zas brzy odběhne, pochoduje pořád po bytě sem a tam. Ale mazlili jsme ji docela dost, to byla jediná chvíle, kromě spánku a jídla, kdy ztichla. Tak to příště zkusíme, tolik si jí nevšímat.
    Kordul už asi nedodržuje dvouměsíční interval, viď? A nebo to nějak letí, hrozně rychle. Každopádně držim palce, ať má ženich volno.
    Já se musím rozmyslet, co a jak bych s Rori do budoucna chtěla, protože mi na ni chovatelka nakonec vystavila papíry bez přetisku, s tím, že uvidíme, co z ní vyroste a popř by jsme se mohli domluvit na koťatech. Ale když vidím to shánění ženichů, tak nevím nevím.
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: a kolik je te starsi?.)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GIO: jojo, té malinké je 14 týdnů, takž mám jště klid..)
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: ja vim, ja s tim mrouskanim mluvim o ty starsi teda..
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GIO: já mám starší kočkj, která nní siamka a je ta je nevykastrovaná..

    A teď malou thajku , o u té přemýšlím o kastraci.. Ale musím se domluvit s vtrinářem
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: vy mate starou nevykastrovanou kocku? a je zdrava? nebojite se premrouskani a pripadne pyometry a spol.?

    ty mas thajku, ne siamku, trosicku rozdil i v povaze a revu imho.)
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: absolutne normalni, ale nemela by mrouskat dlouho a mit docela velkou mezeru mezi jendotlivymimr.
    mokry hadr ne, siamka ti akorat prostydne. musis vydrzet, doporucuje se moc je nemazlit. ja to delam tak, ze kdyz rve nejvi, zavolam si ji k sobe(nase poslucha jak pes) a jen ji capnu do naruce a ona docela rychle usne) obcas to nezabere,a le vetsinu casu jo...dneska jsem psala zenichovi a modlim se at ma volno, a hned ji tam vezu:) protoze uz zas rve:-D
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    AMOPRA: V šesti a půl měsících a váze 1,8 kilo fakt ne.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    DOMINIQUE01: a co kastarace? to jsi neuvažovala?
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    AMOPRA: aha, tak to slyším poprvý... Asi zkoušet nebudu, to nejhorší snad máme za sebou a jak znám Rori tak nevím, je to zimouřivka, nesnáší zimu, studený a mokrý věci, i teď se válí na topení. Ale dík, budu to mít v záloze pro příště. A kdyby o hadr nejevila zájem, tak si ho dám na čelo já :)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    MAIKOR: no když mi kočka mrouská, tak namočím hadr a dám jí ho.. a ona se o něj chladí a nemrouská tolik.. Ale asi to bude individuální
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    MAIKOR: Taky nechápu... Mám si ho hodit na hlavu, nebo ho dát na kočku?
    Jinak dnes už je to trochu lepší, mrouskáme dál, ale už nekřičí non stop, dělá si pauzy. Dá se říct, že jsme se zvládli i jakž takž vyspat.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AMOPRA: jak to myslis - mokry hadr?
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    DOMINIQUE01: zkus mokrý hadr...
    Pomáhá to u naší staré kočky ( není siamka). Naštěstí máme velkou terasu, takže se tam kočka sama odebere..)))
    Mám malinkou siamku a přemýšlím o kastraci... Jedna mrouskající kočka v domě stačí..
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    MAIKOR: Bylo mi trapný to přiznat, že to nedávam, ale ok... Přítel byl v průběhu dne vyslán, aby je koupil :), já to z práce nestíhám. Musim říct, že je to dneska v práci na 12hod směně fakt náročný po 2h spánku :(
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    DOMINIQUE01: no ony začínají dřív, to je fakt, a je možné že i tak brzo. Když jsme ještě bydleli v paneláku, tak Elza byla slyšet ze třetího patra do přízemí. Se divím, že nás sousedi nevystěhovali :) Na to pomůžou tak nanejvýš špunty do uší...
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    Pomóóóóc!!! Rori začala v 6,5 měsících mrouskat. Je to normální? Jinak je to fakt síla, musim říct, že jsem čekala kravál, ale takovyhle ne teda. Spala jsem na dnešek dvě hodiny. Čekala jsem až to přijde, že bude navrlá a bez nálady, ale ona pochoduje po baráku a mňouká s intervalem v průměru dvě vteřiny. Teda, mňouká, to neni mňoukání, to je nářek.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AMOPRA: tyjo, myslela jsem, ze se u nas thajky nechovaji. Jak se holcina jmenuje? Urcite si na sebe brzy zvyknou, uvidis.
    GIO
    GIO --- ---
    urcite.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GIO: kočina..)).. Zatím sice trochu boje s kočkou, co máme doma, ale snad si zvyknou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam