MAIKOR: nemyslela jsem, že chov bez PP je v pořádku, chov jedině s PP, ale my třeba toho našeho krasavce na chov nemáme. Pravda je, že chovatelé, u kterých jsme ho kupovali, mi dokázali přesně říct, v jakém zdravotním stavu jsou rodiče našeho otrapy, poinformovali o předcích, o důvodech, proč PP nemá, atd. Což je jiná situace, než když si někdo koupí bez PP zvíře, aniž by o něm cokoli věděl. Zkrátka je rozdíl mezi množiteli, kterým bych usekávala pazoury, a lidma, který z nějakýho důvodu nemohli uchovnit, ale koťata chtěli. u našeho třeba nebyl uchovněný otec, pže je přerostlej (váží mezi osmi až devíti kg, ale tlustý není, je to takový roztomilý monstrum :) jo a ještě jedna věc, "čistokrevný bez PP" neexistuje, to si dobře uvědomuju. je nutné dopředu počítat s tím, že to zvíře nebude mít perfektní rysy přesně odpovídající standardům rasy.
my máme kombinaci sia + brita. oba kluci. nevím, jestli jsme měli štěstí, ale sednou si úplně ideálně. nevím no, podle mě rasa nerasa, hodně rozhoduje prostě konkrétní osobnost konkrétní kočky.