• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    aspon jsem se uz propracovala k fazi zvladnout to sama, ale je to peklo... kazdopadne neodradi mne to od vztahu k nim, takoveto uz to nikdy nechci zazit, a proto uz si zvire neporidim,s e u mne nekona, bez zvirat bych to nebyla ja.. drz se a mysli na to, kolik hezkych chvil jste ji zaridili, to je to nejcennejsi na vztazich s nimi..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: achjo, ty sis letos taky prosla ocistcem...
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: je to tezke, an to nejde nic poradit.. a ja bych mohla po letosku vypravet,neumim to...to se neda naucit zvladat.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    a aby to tady nebylo tak tragicky, tak jeste foto te nasi princezny :)

    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    dekuju, vsechno to vim, jen je to hodne tezky. Jsem ale rada, ze jsme dostaly jeste nejaky cas navic. Jsou dokonce i dny kdy je Citka trochu lepsi a ja nebrecim. Blby je, ze moc nepije a nezvlada infuze (psychicky), tak jak se ji zas pritizi, bude to konecna. Uz i hledam misto na hrobecek, at to pak nemusim resit az to prijde. Je to moje prvni opravdova zkusenost s koncem (pokud nepocitam morce, kdyz mi bylo deset) a absolutne to nezvladam. Pres den jeste jakztakz, ale vecer jak je klid, to je pro me konec...
    GIO
    GIO --- ---
    no.. tak aspon prijdes ty na jine myslenky.. stejne osud nepreperes.. Citunce hodne sily jeste...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Tak uz zitra jedeme pro kotatko! Seslo se to tak blbe, prootoze zrovna bojujeme s ledvinama u pejska, tak mam z toho smiseny pocity. Cita potrebuje co nejvic klidu, coz s rocnm ditkem moc nejde a do toho jeste dalsi mlade. Tesim se a zaroven se bojim.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    IPH: osobni ne, jen z literatury, pry se muze stat pri chlamydiich nebo nejakem koku. Pokud se stalo a nemate otestovane, doporucuju testy udelat. Ale jak rikam, jen co jsem cetla...
    FAITH
    FAITH --- ---
    Ukradnute z internetu.
    Su nadherni.

    IPH
    IPH --- ---
    ahoj, nekdo nejake zkusenosti se vstrebanim kotatek??
    GIO
    GIO --- ---
    jj je fakt moc krasna.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    XAJA: máme konečně lepší foťák, tak snad se podaří víc hezkých fotek
    XAJA
    XAJA --- ---
    MAR_TINA: nech je to liznute cim chce, vasa liza je jedna z mojich najoblubenejsich maciek na nyxe. je to proste krasavica najvacsia. skoda, ze davas tak malo fotiek a este ich clovek ani nenajde na kockoimages.
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: presne tak.. a hlavne oni na nem mocne chovaly vzdycky, co vim.. a on pritom fakt je takovy dost nepekne staveny hlavne v oblasti hlavy a to zdravi se mi nelibilo ani trochu.. on by hlavne takovy nachcipanek nemel prjit veterinarni prejimkou,a le zase narazime na to, ze je to jeden velky kamaradsoft...
    me treba vyhodili z vystavy ve Varech, protoze moje - ted uz neivm ale tusim ze - trimesicni a neco kotata nemela naockovanou vzteklinu, protoze to je proste pro takove mrnousky zatez... chtela jsem jim ji dat az tesne pred odchodem do rodin..co myslis, prejimku jsem nedostala, ze pry vzteklinu mitmusi... a pak vidis ty plivajici uslzence, co je dovnitr pusti, protoze s tim se ti lidi znaji.. opruz:-(

    nakonec jsme to nejak yresili s veterinarem ve Varech a vystavu stihli a jeste ze tak, protoze prcci vyhrali vrh a jedno kote i bis 3-6, ale bylo to teda hekticky a byla jsem pekne nastvana, ze jim nejde o zvire ale o pitome predpisy, pritom vime, jak to se vzteklinou v CR je uz 15 let.. a vic
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: jo tys to myslela zdravotne, tak to z obrazku nejde posoudit. Zdrave zvire je zaklad, to je bez debat. Navic je to nezodpovedne tahat nachcipanka na vystavy.
    GIO
    GIO --- ---
    no drevena deska a jen vymalovana zed, to moc "omyvatelne" neni. minimalne to dost dlouho smrdelo.. ale nakonec jsem to nejak preprala..

    trestat kocku moc smysl nema, obcas ode mne nekdo dostane vyhubovano pripadne stouchanec nebo odneseni od problemu, kdyz se nejak postuchujou, ale obecne je trestat nema smysl, kocka na to neni stavena predevsim psychicky. ale hubovani funguje, akorat dost odmlouvaj ty moje.)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    linka je omyvatelná, když to řeknu takhle. Dřez mě třeba nerozhodí. Jen tam večer prostě nesmí být věci, což s kočkama stejně nejde. A i chápu značení dřezu, z odpadu se linou pachy. My je necítíme, oni ano.

    Bestie, čistokrevná evropská z pozaplotu nás tuhle počůrala ve spaní, prochcala peřinu až skoro na matraci.

    Kdyby vysvětlování. Kočka nepochopí ani trest 10 vteřin po činu. Nemá smysl, vůbec je netrestáme. Kdyby to šlo aspoň trochu zvládnout jako psa...
    GIO
    GIO --- ---
    nojo.. ale na neco nezabiralo nic, treba na linku... :-(

    je to fakt tezky s nimi nekdy no... mluvit to neumi, vysvetovani nema cenu:)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: a zrovna moje máma je ohromně na pořádek. Ale zvyká si a nějak bojujou. Ale někdy je z ní šílená :/. Po každým pochcání zkoušíme analyzovat, proč to dělá. No, častý je třeba "touhle dobou paní odchází do práce, to se počůrám na podlahu a ona tu bude ještě 10 minut se mnou (vytírat)".
    Předměty s cizími pachy zůstavají v předsíni nebo jdou hned někam do skříně. Třeba tašky. Cizí pach se musí přeznačit. ALe to asi znáš.
    GIO
    GIO --- ---
    (takze vase snowshoe si ze svych "davnych predku" vzala to nejlepsi co mohla, ehm.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam