• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    linka je omyvatelná, když to řeknu takhle. Dřez mě třeba nerozhodí. Jen tam večer prostě nesmí být věci, což s kočkama stejně nejde. A i chápu značení dřezu, z odpadu se linou pachy. My je necítíme, oni ano.

    Bestie, čistokrevná evropská z pozaplotu nás tuhle počůrala ve spaní, prochcala peřinu až skoro na matraci.

    Kdyby vysvětlování. Kočka nepochopí ani trest 10 vteřin po činu. Nemá smysl, vůbec je netrestáme. Kdyby to šlo aspoň trochu zvládnout jako psa...
    GIO
    GIO --- ---
    nojo.. ale na neco nezabiralo nic, treba na linku... :-(

    je to fakt tezky s nimi nekdy no... mluvit to neumi, vysvetovani nema cenu:)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: a zrovna moje máma je ohromně na pořádek. Ale zvyká si a nějak bojujou. Ale někdy je z ní šílená :/. Po každým pochcání zkoušíme analyzovat, proč to dělá. No, častý je třeba "touhle dobou paní odchází do práce, to se počůrám na podlahu a ona tu bude ještě 10 minut se mnou (vytírat)".
    Předměty s cizími pachy zůstavají v předsíni nebo jdou hned někam do skříně. Třeba tašky. Cizí pach se musí přeznačit. ALe to asi znáš.
    GIO
    GIO --- ---
    (takze vase snowshoe si ze svych "davnych predku" vzala to nejlepsi co mohla, ehm.))
    GIO
    GIO --- ---
    jo barva, bila sia a lilova to okoukala.))
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: napriklad siamka.)) moje dve dokonce.))ale tam je to tim, ze se pak jedna opici po druhe, zacala to jedna, druha se toho chytila.)

    ta moje nova hvezda aportuje pairove kapesniky.. a kdyz nejsem dostatecne rychla, cupuje je jak pes... nemila zaliba v byte nekoho, kdo smrka furt, jako ja.)))


    k tomu znackovani.. to je fakt potiz, ja s tim bojovala leta, a nevyhrala jsem... a neptej se kam vsude byly schopne nacurat.. peklo na zemi trosku:-(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: a která rasa nebo barva že začkuje jak šílená i když je to kastrovaná samice? :)
    Líza je zlatá, miluje majitele, vítá je, kníká, vrká blahem, pořád se mazlí, hraje si s nima - sama ne, míčky aportuje, chodí ven na vodítku a vyžaduje to, není užvaněná ani hlučná (ale ječet umí, tři hodiny autem s ní byly peklo na zemi), ale značkuje.
    Značkuje tašky, krabice, okna, květiny ve váze, věci svých milovaných páníčků a tak. Na procházce ochčije všechno, ale tam to nevadí. A nesnese jiné kočky, teda snese, chce je přeprat, pokousat a sežrat a taky to udělá :). Teď jí hlídáme a nic nepochcala, ale jen obávám se, že to je dočasné. Kdyby to značkování šlo nějak zastavit...
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Když něco tvrdím, měla bych schopná to i doložit. Pokud toho někdo schopný není, pak se toto tvrzení posouvá do kategorie jedna paní povídala. Prostá logika, které jsem bohužel zastáncem :(
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: jo a jeste co se jako komu libi vic nebo min, co te tu popuzuje? nic takoveho tu taky nepadlo, je trosku zbytecny tu umele vvolavat konflikty,)
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: mam ti ale pocit, ze ony ty snoshoe mohou mit i tu bilou skvrnitost v odznacich, takze tim spis to JE ona,))
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: ja se jen zeptala, ale hadej se beze mne, ja jen rekla sve zkusenosti, neni jejich ucelem te vybuzovat k hadkam.

    jedna pani povidala je ale trosku prestrel, kdyz to mam z vystav a z vlastni zkusenosti,a le samozrejme si na to nahlizej jak chces.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: ji na snowshoe prave chybi jeste ty tmave fleky dole na nohach, aby ji zustaly jen ty bile paciny,a le jinak mas pravdu. ony teda mivaji tu kresbu rozlozenou dost osove soumerne,a le to nikdo nevi, klidne ji za drahou snowshoe vydavejte.)) je fakt moc hezka, i kdyz ty vodnate oci me u jedne z nasich kocek chvilku desily, nakonec jsem si na ne zvyklaa povazovala je za krasne.. to byla nase Greta, kterou jsme s uspechem vydavali za tonkinku a rikali ji Toffiffe, protoze vypadal presne jak ty bonbony.))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Oj, já nevím, kdo začal o tom, kdo jak dlouho chová... a hádat se klidně budu, když mám pravdu. A samozřejmě je spousta věcí, na které teprve přicházím a spousta věcí, které nevím,a spousta chyb, které dělám. A jsem pořád vděčná všem, kteří mi poradí a pomůžou, vysvětlí, ale respektuji jiné názory, i to že se někomu líbí něco víc, něco míň. Ale na řeči typu jedna paní povídala jsem fakt vysazená (jako kulaté oko u ORI)
    GIO
    GIO --- ---
    GIO: jo a k tem ocim, ma v tom mem prispevku asi radsi byt slovo "mohou" mit.. abych byla presna v te specifikaci.. nic vic nez osobni vyjadreni posuzovatelu v tom neni, proste pomale posunovani standardu, stejne jako posouvani nasazeni usi a jejich velikost napr..,) a jsme zase u toho osobniho pohledu toho ktereho posuzovatele.. kdyz se jich pak delsi dobu schazi vic s podobnym nazorem, ten standard se sune nekam jinam.. pro mne teda stale jeste v pohode smerem, i kdyz na ty nejextremnejsi ufony s usima sklopenyma skoro k zemi teda nejsem..
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Pro kočky tohoto typu jedna známá, která cosi podobného vlastní, používá termín "zkříženej s něčím modrookým".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: stačí, když trochu přibere a je to snowshoe jak vyšitá :) Včetně bílých tlapek a občas tečky. Je taková hodně plyšová, srst nemá přitisknutou tolik jako siamky.
    Ona taky snowshoe je kříženec siamky a americké krátkosrsté (tedy kočky ze dvorka).

    GIO
    GIO --- ---
    no ja pujdu spat, az dopracuju, takze zavist:)
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: ja psala ze ma batman kulate oci? ne, ze to je chcipak jsempsala, to motame vic veci dohromady.
    GIO
    GIO --- ---
    a mi treba primarne vubec nejde o chov, ja mam siamky doma predevsim kvuli povaze. a hned muzu rict, ze i kazda barevna varieta v ramci plemene(sia/ori dohromady) ma povahu docela vyrazne jinou, napric ori i sia... a jsme s tim standardem zase vime kde.)
    GIO
    GIO --- ---
    on se ten standard za dobu, co je chovala moje babicka (40 let zpet) do dneska dost podstatne posunul jinam, napr..,)
    a poznatek o ocich neni zadna odchylka od me neznalosti standardu, ale jen cira empiricka zkusenost z vystav.))

    kazdopadne nebudeme se tu predhanet v dulezitosti, ze ne.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam