• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    SARRI
    SARRI --- ---
    SARRI
    SARRI --- ---
    SARRI
    SARRI --- ---
    SARRI
    SARRI --- ---
    kdyz uz clovek sleduje si ty sia/osh fb profily tak neco ukradnu o sem ;)

    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Samé kecy a žádný obrázek :D Čas to napravit ;)
    První je Awe šelma a druhá Awe slaďoušek



    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Ted to bude ciste jen na zodpovednosti a na svedomi kazdeho chovatele na cem bude chovat. Jen by me zajimalo, jak chteji hlidat a korigovat standardy plemen, kdyz na vystavy bude jezdit jen hrstka chovatelu. Mozna ze tu povinnost casem zase zavedou zpet.
    GIO
    GIO --- ---
    Corim by ti rekl, ze naopak - ze super jak si to vsechno bude koučovat každý sám. Ale ja jsem taky opacneho nazoru ... Uz tam lidi posrali kdeco v tom chovu a ted budou mit jeste volnejsi ruce.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Tak jak psala Gentiana, pokud kýla není akutní, není třeba ji hned řešit. Andy tam má uzavřenou tu pupeční branku, přes kterou mu prošlo do pupíku trochu tuku, tak při kastraci jedním vrzem.
    Já jsem také měla ze začátku z výstav strach, hlavně že se budu mega nudit, ale nakonec nemám čas si ani přečíst knížku nebo podívat na tablet, výstavu prostě prokecám. A u koček zase záleží na povaze. U Awa jsem čekala problémy a Andy že bude v pohodě a bylo to přesně naopak ;) Některé kočky milují obdiv a výstavu si užívají, jiné ne. Julie je případ, kdy přes to nejede vlak, ta výstavy prostě nesnáší. Awe je sebevědomý výstavní kocour, co se rád předvede a nechá obdivovat. A Andy si výstavy úplně neužívá, ale teď už nebyl ani kdovíjak vystresovaný, klidně žral a spinkal, zas ale že by tím byl nadšený to nebyl. Tím že má tu kýlu, tak jako mazlík na výstavy může jezdit a nemusí, to spíš záleží na jeho budoucích majitelích a na něm.
    U chovných koček jsou podle mě výstavy důležité pro prokázání jejich kvalit, jinak se pak právě vzhledem ke změněným pravidlům papírová kočka od té nepapírové už moc neliší :( Kdo chce si může chovat na čem chce. Kočka, kterou nikdy neviděl jediný posuzovatel bude mít koťata s kocourem, který je na tom stejně jako ona ale koťata budou mít PP a chovatel vám bude tvrdit jak jsou úžasná! Ale zjistila jsem, že tenhle můj názor moc ostatních chovatelů nesdílí a výstavy jsou jen pro začátečnické nadšence a vymetače výstav a sběratele titilů, kterým nezáleží na zdraví a psychické pohodě jejich koček. Takže do budoucna zejména u nás žádnou velkou účast ve IV nečekám. V únoru se s Awem chystám do Polska, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat tam, ale velké naděje si nedělám :(
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: tak proto mi ta vystava prisla takova slaba. Ze mi to nedoslo. Jako aby na vystave byli dva vystavovatele siam/ori, to jsem jeste nezazila. K cemu teda vystavy nadale budou slouzit? S tou nepovinnosti vystav pred uchovnenim to teda pekne vymnoukli.
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: omyl, neni nas malo. zmenena pravidla, na vystavy se nemusi, madarska registrace chovky atd... bude to horsi a horsi s tema vystavama.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já mám kotě s kýlou. Byla jsem očkovat, tak jsme to s vetem domluvili, že kýla není akutní a spraví se při kastraci, ale že ji kontrolovat a kdyby se začala zvětšovat, nebo kdyby kočka nežrala, vypadala, že ji to bolí, prostě cokoli špatně, tak okamžitě přijít a řešit. Takže kontroluju, nic se neděje a tak za měsíc půjde zvířák pod kudlu a zaštupuje se to celý jedním vrzem.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: jejej, to me mrzi, jak se ta kyla resi? U lidi se operuje, u kocek taky? No me prave nepripadalo, ze tam bylo hodne kocek. Jak jsem psala niz, hodne kleci bylo prazdnych, pusobilo to tak divne. Jsem zvedava, co bude Zofi rikat na vystavu, jak to bude snaset a taky jsem zvedava na sebe jak to budu snaset ja. Pripada mi to trosku jako zabity den, tak treba me to prekvapi :)

    SCHWALBE: nj, jak se rika, dobreho pomálu :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Tak Awe získal krásný posudek, ale v BIS ho porazil ten velký tabík a Andy byl diskvalifikován. Před týdnem jsem mu nahmatala hrášek na bříšku v oblasti pupíku, byla jsem pak hned u veta a na výstavu jsem šla si to nechat víceméně potvrdit. Pupeční kýla, takže odteď už jen na mazlíka. Na jednu stranu je mi to líto, protože byl ze všech koťat typově nejpovedenější, na druhou stranu se nemusím bát že skončí někde v kleci. Koček celkově bylo hodně, ale klasicky IV byla fakt slabá. A zítra už tam bude jen Awe, protože tabík jel dneska domů a Andy má potvrzenou kýlu :( A Julču vzít nemůžu, čekala jsem až se mi spraví po koťatech, tak očkovat budu až příští týden. A i kdyby očkovaná byla, tak by stejně asi skončila s DISQ, výstavy nesnášela a teď po koťatech je ještě náladovější a dominantnější :( Takže dneska asi nebyl tak docela náš den. Na druhou stranu, siamky sklízely zasloužený obdiv od návštěvníků, tak to beru jako osvětu a propagaci plemene, co už :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Dnes jsme se byli podivat na vystavu kocek v Ostrave a musim teda rict, ze mi pripadala docela slaba. Tak ctvrtka kleci prazdnych a na cele vystave pouze tri siamy, ori zadna. Nebyt toho, ze jsme si tam nakoupili zasobu zverlitu, tak bych byla skoro az zklamana. Zas na druhou stranu je fakt, ze kocky na takove vystave snadno ziskaji oceneni.
    A jeste jednou diky id AZRETKA za prijemny pokec a informace :) jak kluci uspeli?
    SARRI
    SARRI --- ---
    a jeste jedna zrnita Izzie .. jeji oblibeny misto a desne me tim stve .. uz mi na ten gramofon skocila i za behu a tocila se na nem dokola prekvapene
    SARRI
    SARRI --- ---
    tak trvalo to vic jak pul roku, ale uz je muze vzit do naruce i pritel .. Leo musi byt ale rozepaly .. Izzina na nem parkuje furt ;)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    GENTIANA: Já nechápu, že se v tý lednici neudusil.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAIKOR: Tak já u toho nebyla, ale historku jsem slyšela vícekrát a kocour opravdu byl ochotný sežrat cokoli, co vypadalo jako jídlo.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: Tak jsou to kluci a pokud mají být dvojnásobné velikosti co kočka, tak se mají ještě co činit ;) A kde už se mám jinde vytahovat než tady :D :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GENTIANA: no neke! Uf, to je hrozna predstava :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam