• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    Je to Šikula .. No on je neco jineho kontakt doma a u cizích ... kordul v tomhle byla hvězda od přírody ... Auru by to taky nebavilo neumí se ani předvádět ... A pomlouvání me točilo hrozně - a házení klacku pod nohy, proto uz to nedělám.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: jj, rozumím, já se taky musím krotit, už jen proto, že všechny kočky u mě zústavájí na furt :D Ale přeci jen nějakou kočku navíc později ještě unesu :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---






    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Vcera jsme byli na nasi uplne prvni vystave. Bylo to na zamku v Bojkovicich a musim rict, ze prostredi bylo moc prijemne. Klecovy chov zvladla Uzofka na jednicku, pospavala, delala oci na navstevniky, pozovala a nechala se okukovat :) horsi to pak ale bylo pri posuzovani, kdy si teda hodne stezovala, dokonce i sykla. Ale i pres to se pani posuzovatelce Vere Vasilieve moc libila, chvalila hlavne dlouhe telo, barvu oka a celkovou eleganci. Udelila Ex1 a nominaci na BIS a do posudku napsala sweet girl :) no v Bis nas pak porazila ostrilena Clea Lenkat, ktera si prijela pro posledni BIS do sbirky na JW. Me ale tesi, ze to nevyhrala jednohlasne a jeden hlas ze ctyr dostala i Uzofka.
    Byl to zajimavy zazitek, necekala jsem, ze to budu tak prozivat a ze to budou takove nervy, obzvlast v BIS, to uz jsem se modlila, aby Zofi k tomu syceni nepridala i facku. Manipulace se ji vubec nelibila a to ji myslim i hodne uskodilo. Je to zajimavy, kdyz si doma od Tonicka (1 a 3/4 roku) necha libit jeho zpusob manipulace.
    Co se mi na vystave ale nelibilo, bylo strasne pomlouvani chovatelu navzajem.
    Toz tak report z Bojkovic, mame i spoustu fotek, tak pozdejc pridam.
    GIO
    GIO --- ---
    Ja mam barak jako krava ... To jen k tomu rozsirovani - prostor fakt neni vsechno a ja osobne uz se budunurcite krotit no ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: u velkyho poctu kocek by me osobne odrazovalo i cisteni hajzliku. Jeste ze mam tak tolerantni kocky ;))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: no je to dost nebezpecny si takhle nechavat kocky na chov. To se pak clovek ani nenadeje a ma plny barak ;)

    GIO: no ja mam taky svy zkusenosti s protivnyma soliterama a dalsi zvirata volim velice opatrne. Se Zofkou jsem se modlila aby ji Elza prijala a zatim je to dobry dokud je Zofi kote. Snad to mezi nima takhle i zustane.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Já mám teď doma 4 siamy a jednoho pohodáře 9 letého domácího kastráta. Další do bytu nechci, ale kupuju baráček, tak až bude opravený a budu bydlet tam, tak chov můžu maličko rozšířit, ale rozhodně nechci žádnou velkou chovku.
    GIO
    GIO --- ---
    Ja uz do žádného většího počtu nejdu po zkušenostech které mam plus s tou dost soliterni siamou či mam ted ...
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR:
    GIO:
    Mě teď mrouská ani ne 7 měsíční Harriet :( Jak já bych si přála aby si další mrouskání schvóvala až na podzim až bude dospělá!
    Já si žádné kotě z prvního vrhu nechat nechtěla a nakonec mám doma dva a kocoury k tomu. Jednoho na chov a druhého na mazla a jako společníka protivným mrouskajícím kočkám. No a protože chovný kocour potřebuje kočku, tak jsem si pořídila Harriet ... a zjišťuju že se mi doma kočky nějak množí geometrickou řadou! Takže z tohohle vrhu si nic nechat nesmím! A stejně se mi hlavou furt honí, jaké kotě bych si ráda od Julči nebo Harriet nechala ...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: diky :)

    GIO: kotatka jsou radost a taky bych si, pokud Zofi bude mit, rada jedno nechala. No to ale predbiham moooc, ted ma teprv osm mesicu, sama je jeste kotatko a ja uz z ni zdimam kotata ;))
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: druhé dítě no )) a ja se na ta koťata moc tesim kor kdyz si jedno chci nechat. ... V létě to bude ok )) ake zatím nemrouska
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Tak to držím pěsti!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: tyjo, tak to seš odvážná. Když si vzpomenu na první měsíce s miminem, tak bych další mláďata k tomu asi nepotřebovala :) Asi jsem byla vyhukaná prvomatka :))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: tak pššššt, ať to nezakřiknem .)

    My jedeme v sobotu na výstavu, bude to premiéra pro všechny zúčastněné, tak jsem zvědavá co řeknou na tu naši žOfinu .) a taky doufám, že pak vyjde kocour, kterého mám vysněného .))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: tak to doufám, že Julča nekamufluje :D
    GIO
    GIO --- ---
    no a on clovek mini a ty kocky nakonec dost meni navic.)) my uz ted meli mit cerstve odchovano, ale asi mam stesti na kocky, ktere umi skvele kamuflovat brezost.))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: no já teď zkouším jaro, a pak je tu ještě podzim a zima, tak uvidíme, co se nakonec osvědčí ;)
    GIO
    GIO --- ---
    ja mela kotata v zime a priste prave bych ocenila to leto.))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: no ja prave mela loni kotata pres leto a letos jsem to tak uz nechcela, preci jen si to leto chci trochu uzit a nejenom se na nej koukat z okna :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam