GENTIANA: On je nejhodnější kocour na světě doma. Na rozdíl od Awíka není ani posera, cizí prostředí mu nevadí, ani cizí lidi, ale ty výstavy prostě podědil po Julii. Ono nešlo ani tak o titul jako o to, že je to můj nejvíc nejkrásnější kocour a chtěla jsem se s ním holt ukázat a pochlubit. Zkusili jsme to párkrát, jestli se to v něm nezlomí, většinou jen v neděli, které jsou kratší a méně stresující, navíc prudil jen na výstavě, ale nikterak tím zase netrpěl, klidně se tam i nažral a doma žádné známky postraumatického stresu neprojevoval, se naopak tvářil hned jako by se nechumelilo a že on přeci nikdy na nikoho nesyčí a co mám já za problém :)
Bych potřebovala aby si s Awíkem prohodil povahu. Ten si na začátku výstavy vleze do vaku a šťastně tam spí, sem tam vykoukne a podívá se po okolí a jde se zase zakuklit a spát. Na posouzení hraje mamánka, ale jinak je v klidu a když chytne šikovného stewarda, tak ani nemečí a drží jak hluchý dveře a nechá se předvést. Ale bohužel není tak typově povedený jako Andy :(