• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: on je strašný závislák - něco jako Pocinka. Sama nejdu ani do vany. Pobíhá po okraji a řve (často tam i spadne - to mu nevadí).
    GIO
    GIO --- ---
    no rekla bych, ze s bengalkou vydrzi maloco, ale siamky byvaji orachle potvory, co jim zdatne konkurujou,))
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: vím, že má Pocku a Sněhuli, ale nevím jestli to dělá dobrotu. Kamarád má bengálku a britku (obě kočky) a už neví co s nimi, protože bengálka tu britku šikanuje a mlátí ji do krve. Každá žije v jiném pokoji a když se potkají, tak je to boj. Takto nažívají už rok a nelepší se to.
    GIO
    GIO --- ---
    TESAY: zeptej se april,))
    TESAY
    TESAY --- ---
    Mmch přemýšlím, že bych mladému pánovi pořídila společníka. Šla by k sobě siamka a bengálec? Nebo raději počkat až bude mít bratrova kočka další vrh - tím pádem by to byl nevlastní sourozenec?
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE:
    SHAMPOO:
    v září jsem bratrovi hlídala vrh bengálek a to byla jízda. Jsou jako malé, ničivé, ječící komando.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Odrůstající lišče ...

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHAMPOO: pokud se na výstavě někdo ozývá neustálý řev, jsou v tom místě bengálčata :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    YENNEFER: tý jo, vždycky se mi děsně líbila, ale pak jsem jednou náhodou byla na veterině a vetka očkovala bengálská koťata :D proti nim je sia tiché zvíře :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    YENNEFER: jo bengálčata. Cikáňata :D hůůů to byla hrozná smečka v bytě :D
    TESAY
    TESAY --- ---
    YENNEFER: jsou to bengálky. Jedno přerostlé kotě se mi tu taky povaluje.

    GIO
    GIO --- ---
    YENNEFER: to bude uroda bengalčat
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    btw nevíte někdo, co je to za rasu na tom obrázku, který jsem postla? :-) tipuju na ocicat, ale nejsem si zcela jista...


    GIO: ten můj trouba sice vážil 7 kilo a byl to značně přerostlý chlupatec, ale ve výsledku se nechal zahnat na ústup od třetinu vážící kočky... a tenhle vykazuje podobné osobnostní rysy ve stylu - nechám si na sobě dříví štípat :-)
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: ale jo, ale ze to clovek musi casto hodnotit kus od kusu.)) kdyz se vezmou dve kotata hned od startu, je to temer stopro jistota, ze bude vse ok, a pak uz je to o tom, jakou ma ten ktery kus povahu.))

    jinak ja mam tak velke "neznackove" kocoury, ze na ty si zadna siamka nikdy netroufla, krom Korduly, ktera mydlila siamaka, dokud nebyl vykastrovany, a potom trochumin.. ale na soucasne kocoury si soucasna siamka netroufne. i kdyz ji ocichavaji kotata, zato na dogu a na ta dve pruhata kotata odrostla je jako dabel...
    GIO
    GIO --- ---
    YENNEFER: jj jsou kusy, kterym bohate staci byt furt s clovekem.))

    ta moje mrcha mlati ii dogu ted.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Zvláštne u nás majú taký lovehate. Priateľ v sobotu sprchoval Fuňákovi tlapy od hovna (rád hrabe v hajzlíku) a Mína za neho hlasite orodovala, že nech ho netrápime.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GIO: právě ta jedna, kterou jsem měla, tak ta byla nejraději sama centrem pozornosti a kocoura mi mlátila.. jinak a on není sám... u nás je pořád někdo doma a po víkendu nebo prázdninách je vidět, že je rád, ... neříkám, že to nepřehodnotím, ale zatím jsem ráda, že prošla jedna kočka a pak se uvidí....

    a teda musím se podělit :-)))

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: habešák je kontaktní a přátelský vůči ostatním kočkám a bylo vidět, že mu hraní s lidmi nestačí. Rusák byl dostatečně socializovaný a starší, než obvykle (16 týdnů). A netuším, jestli to má vliv, ale od stejné chovatelky, takže mají stejný základ.
    GIO
    GIO --- ---
    akora ja mam teda uz treti siamku, ktera jen tak nejakou kocku nesnese.. a Aurora je z tech tri nejhorsi. takze jsem na tu smeckovou povahu siamek s pribyvajicimi zkusenostmi tez dost zmenila nazor.. ale spolecnost nekoho potrebuji, to je fakt.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: to mas docela stesti, ze si v tomto kritickem veku, kdy ten starsi dospiva, se maji hned tak radi, uplne bezne to neni..ale samo mladsi zvirata se s kotaty szivaji obvykle dobre.
    GIO
    GIO --- ---
    YENNEFER: neni,) lepsi nez nejakeho chcipacka,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam