• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    TESAY: tak to je stejné jako u siamek, ty také brzo dospívaj. Ale Awík mi začal značkovat až po roce a to ještě až potom co přišla mimina na svět. Já jsem zastáncem co nejpozdější kastrace. Andyho jsem kastrovala v 9,5m protože už jsem měla doma Harry a chtěla jsem k ní bezpečného společníka, jinak bych mu kuličky nechala tak do roka. Neznačkoval a ani po kastraci nezačal a z kastrace se mega rychle otřepal a to mu navíc ještě vet šmiknul pupeční kýlu.
    TESAY
    TESAY --- ---
    MART1NKA: proč nenajíš za stolem? Jako že ti to sežere? Lokiho naše jídlo nezajímá. Nikdy se "lidského jídla" ani nedotkl - nezajímá ho. Ráno mu nasypu granule (Taste of the wild), dám cca 60g "kapsičky" (Bozita, Cosma) + večer dostane přemrazené maso - nejraději hovězí, králíka, jehněčí cca 80g.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: a že ty kouličky lítaly všude! :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: kdepak, mám dva zdatné asistenty :D kteří systematicky věší poshazované ozdoby zpátky a taktéž vrací odběhnuvší kočky zpátky :) poškrábáno bylo jen jedno dítě :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TESAY: Mám bengálca a obyčajnú pouličnú. Bengálec ju mláti (nie do krvi, ale škriekajú u toho) a ona je na neho zlá a v zápätí mu vylizuje zadok. Nuž, láskou by som to nenazvala, ale dá sa to vydržať. Každopádne odporúča sa k bengálcom buď kočku veľkú a flegmatickú (maiňák napríklad), ktorá ich bude veselo ignorovať a fyzicky jej neublížia, pretože maiňák je proste väčší. Alebo druhého bengálca a treba sa pripraviť na to, že budeš mať doma 2x to čo máš teraz, ja by som to osobne nechcela, pretože by to asi znamenalo, že sa už nikdy nenajem za stolom. Alebo siamku, ktorá bude submisívna a bude riešiť iba teba ako to má April. U nás neviem, či by to fungovalo, pretože Fň žiarli v momente, keď sa na Mínu pozriem, takže na siamku by určite žiarlil taky. A keď žiarli, tak ju začne mlátiť chudáka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: stihneš na škrabadlo navěsit ozdoby a vzít do ruky foťák, jo? Máš pomalý kočky :)))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    :)

    TESAY
    TESAY --- ---
    AZRETKA: jeho táta měl přes 8kg a on bude po něm. Je neskutečně dlouhý. Brácha mě přemlouvá abych ho vzala na výstavu, ale já nechci. Máme ho jako mazlíčka - chovat nehodlám, a to aby mi někdo řekl, že je krásný, slyšet nemusím. To vidím :). Teď aktuálně řeším kastraci. Bengalky dospívají brzy a nechci, aby začal značkovat.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    TESAY: Tak to Awík s Andym mají pod 5 kg i v roce a půl. A Awíkova drobotina na tom bude podobně. Kluci mají ve 4m přes 2 kg, takže v dospělosti to hádám k těm 5ti ;) Holt váhově jsou Sia trošku jinde než bengálci, ale vyvažují to rtuťovitostí :)
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: mladý pán váží v 6m lehce přes 5kg :D
    GIO
    GIO --- ---
    ta moje teckovana by k bengalcovi i ladila, akorat je to takovy tintitko.))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: fakt bych se ty siamky nebala :-)
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: :) už dlouho jsem zamilovaná do siamek, ale tím, že jsme bráchovi 2x hlídali bengalku (z toho jednou s koťaty), tak plemeno bylo jasné.

    GIO: to jsi mě potěšila.

    APRILMOUSE: on si taky myslí, že všichni přišli kvůli němu (dost často to tak opravdu je) - obdivovat a mazlit. Ale on je kontaktní - pořád ho mám na rameni, klíně, nebo za zády.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: Snehu taky miluje lidi, a deti obvzlast. Ale ta jeji laska je spis takova kralovska, aaa prisel dalsi poddany, co me bude hladit, tak pojd a nezdrzuj to. Taky mi pada do vany a koupe se se mnou :-) zatimco pocka beha po hrane a hystericky kvili, ze se ji utopim a 90% casu mi visi primacknuta za krkem nebo ve vystrihu. Snehu na klin nepřijde, obcas malymu se trosku primazli, ale jinak nema zajem.
    GIO
    GIO --- ---
    TESAY: to by se siamkou nebo ori nejspis fungoval
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: jako prave ja myslim, ze obe ty plemena jsou pomerne magori, ale takovy kompatibilni :-) kazdy ma neco, v cem je lepsi nez to druhy. Britky, ty bych druzila s plysakama typu persanka a tak :-)
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: Loki lidi miluje a návštěvy milují jeho (v ulici má vlastní fun club). Od dětí si nechá líbit úplně vše s dospělými si hraje víc akčně a v zápalu boje někdy sekne drápkem (když dostatečně rychle nehodíš hračku, kterou aportuje).
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: on je strašný závislák - něco jako Pocinka. Sama nejdu ani do vany. Pobíhá po okraji a řve (často tam i spadne - to mu nevadí).
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: muzu jen doporucit! Holky se miluji. Uz proto, ze Snehu je dominantni potvora, ale Pocce je hierarchie putna, takze se vubec nepokousi ji nejak ohrozovat. Naopak Pocine vic zalezi na lidech, ktery jsou Snehuli ponekud volny, takze ani tady nevznika zadny setkani zajmu. Poci touzi po spani v klubku, tak proste pocka, az Snehu lehne a pak se k ni pritiskne. Snehu si neprilehava vetsinou. Jako fakt je to tu takrka idealni. Britka bych mela obavu, nejsou tak akcni a hrave a bengalka by ji mohla tim stvat. Preci jen sia/ori si vydrzi hrat hodiny... A oproti tezkopadnejsi bengosce je zase rychlejsi, takze kdyz je potreba, proste ji zdrhne :-)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    TESAY: Bobo (chlapeček z B vrhu) je teď v Holandsku a má v rodině Siamáka a Bengálce. Pošlu fotku jak spolu spinkaj :) Prý na něj bengálec vrčel a pouštěl hrůzu, což Bobo stoicky ignoroval, tak to bengálec vzdal :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam