• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    ENKATT: právě že jsem tím fakt překvapená! Vždycky mi přišlo ujeté jak někdo může říct že Ori jsou jiné než Sia, když jediné čím se liší je barva. Ale teď jsem měla doma 6+1 Ori a 5+3 Sia a musím říct že mi to jiné přijde! Hlavně teda v tom povídání.
    TESAY
    TESAY --- ---
    AZRETKA:
    ENKATT:
    Loki vyloženě řve, když odcházím z domu, pak v přenosce a v autě. Jemněji, ale stále hlasitěji než "kočka domácí/venkovní" vítá příchod domů každého člena rodiny - to vede 5-10min. monolog (záleží na oblíbenosti člena a délce jeho osamocenosti :)), ale zbytek času vrhá jako hrdlička s hlavou pod vodou. Nevím k čemu jinému bych to přirovnala. Je to srandovní zvuk. "Vrká" jen na členy rodiny.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    AZRETKA: "vyloženě řvou jen když jsou hrubě nespokojeni" - což může vyvolat třeba to, že vaříš a nic jim nedáš, ležís ve vaně ačkoli nemají rádi vodu....
    vidíš rozdíl mezi SIA a ORI v povaze? mně to přišlo vždy jen o barvě očí, jinak jsou stejné (ale je fakt že máme pověry i u koček domácích třeba o želvách...)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    TESAY: No bengálčí hlasové projevy znám jen z výstav ;) Siamáci povídají hodně, ale záleží na jedinci. Někteří povídají pořád, jiní jen když fakt mají co říct. Za jemné mňoukání to ale moc označit nejde :D Hlasitost je na celkem slušné úrovni, ale vyloženě řvou jen když jsou hrubě nespokojeni nebo chovná zvířata když buď to chtějí dělat nebo když to už dělají :D Hodně hlasitě předou, jde to slyšet přes celou místnost. Teď mám zvláštní zkušenost s ORI koťaty, přijdou mi mnohem tišší a ještě o fous mazlivější než SIA.
    TESAY
    TESAY --- ---
    AZRETKA: chci se zeptat, jak je to s ukecaností/hlasovým rozsahem bengalka vs. siamka? Ten náš má hlas, jak zvon, ale většinou řve jen, když odcházím - přes den jemně mňouká a "bublavě vrká".
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    AZRETKA: PS: to uprostřed je Bobo, z obou stran noví bráškové :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Slibovaná fotka Boba s Bengálcem a Sia novýma bráškama ...

    TESAY
    TESAY --- ---
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TESAY: Pretože Fuňák je po maminke otrasná popelnice a cpe sa hlasitě všade, kde to vyzerá na čokoľvek, čo by sa dalo pozřít.
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE:
    APRILMOUSE: jeho matka je taky taková. On je opravdu mimořádně hodný. Neleze na stůl, ani kuchyňskou linku, naše jídlo ho nezajímá, jakmile jdu spát, zvedne se a jde se mnou, spí s námi celou noc a vstává až když vstanu já, nebo dcera (ta si ho zavolá do pokoje - rád se s ní klouže na klouzačce).
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: jsem si vzpomněla, jak jsem nechala na stole u PLNĚ KOJENÝCH koťat housku s makrelovou pomazánkou a šla otevřít poštákovi. Když jsem se vrátila, neměla jsem plně kojený koťata.. ani housku :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: neuvěřitelný, tak to u nás by ti v lepším případě zbylo křeslo :D
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: já si myslím, že jemu to vůbec nevoní. Na stole v pracovně nechám housku s šunkou od kosti - jdu otevřít dveře, vrátím se Loki sedí na mém křesle s houskou 10cm od něj a nic. A je jedno jak dlouho je člověk pryč. Netkne se ani masa.
    TESAY
    TESAY --- ---
    AZRETKA: u nás je problém, že sousedi mají kocoura (kastrováného), který značkuje a od doby co máme Lokiho, tak očurává i náš dům resp. dveře.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: možná to je ale touhou po lovu a zakázaným ovoci, přeci jen mistička s jídlem je poměrně dost nudný krmení :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: Sněhu je po lidském jídle jak jatá, krade i bábovku, suchý rohlíky.. když jde o maso, je schopná vlézt do pusy. Ale vím, že jsou kočky, co je to neláká, Pocina je živa taky jen na granulích, jiný ji nezajímá.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    TESAY: tak to je stejné jako u siamek, ty také brzo dospívaj. Ale Awík mi začal značkovat až po roce a to ještě až potom co přišla mimina na svět. Já jsem zastáncem co nejpozdější kastrace. Andyho jsem kastrovala v 9,5m protože už jsem měla doma Harry a chtěla jsem k ní bezpečného společníka, jinak bych mu kuličky nechala tak do roka. Neznačkoval a ani po kastraci nezačal a z kastrace se mega rychle otřepal a to mu navíc ještě vet šmiknul pupeční kýlu.
    TESAY
    TESAY --- ---
    MART1NKA: proč nenajíš za stolem? Jako že ti to sežere? Lokiho naše jídlo nezajímá. Nikdy se "lidského jídla" ani nedotkl - nezajímá ho. Ráno mu nasypu granule (Taste of the wild), dám cca 60g "kapsičky" (Bozita, Cosma) + večer dostane přemrazené maso - nejraději hovězí, králíka, jehněčí cca 80g.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: a že ty kouličky lítaly všude! :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: kdepak, mám dva zdatné asistenty :D kteří systematicky věší poshazované ozdoby zpátky a taktéž vrací odběhnuvší kočky zpátky :) poškrábáno bylo jen jedno dítě :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam