• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAIKOR: přepokládám že má na sobě polisan nebo něco podobného ne po útoku siamy? :) (pardon) Moc jim to spolu sluší.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    SCHWALBE: Azretky
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHAMPOO: na té dolné fotce vypadá jako reklama na Já jsem chudáček. A je moc krásný.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: ten náš chlupatec je taky léčivej, vždycky když někdo lehne s chorobou, tak se od něj nehne :-))) a co se týče dětí, tak takhle trpělivou a hodnou kočku, aby člověk pohledal... což si myslím, že je i založením plemene, než jen povahou konkrétního modelu :-)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    CORIM: Chovatel jsem já. CHS Tender Beats CZ. Koťata ode mě odcházela bez snoplů s čistýma ušima a suchýma očima. Ale všechna bohužel byla nakažena Bordetellou Bronchiseptika, což se prokázalo až po testech, které nechala dělat Shampoo. Ty jsem ji samozřejmě uhradila, stejně jako některé další vet výdaje. Zároveň jsem ji nabídla odkup kotěte za plnou cenu, nebo přeléčení kotěte u mě na mé náklady. Všech 11 koťat s tím celkem dlouho bojovalo, vrh B, který mi bohužel už nemocný odešel, i vrh C, který jsem naštěstí ještě včas stopla u sebe. Brittany jsem si odkoupila zpět za plnou cenu, když mi majitelka hlásila že ji přestala jíst a ještě ten den jsem si pro ni dojela a dovezla domů. Už u mě zůstane, jednak paní co ji měla nevypadá že by ji chtěla zpět, jednak jsem ji už po 2. vytáhla hrobníkovi z lopaty a tak věřím, že je mi souzena. Stejně tak u mě zůstane Kamilka, která je díky prodělané infekci nedomrlá a prťatá. Jinak všichni C kluci po 3 týdnech na teracyklinových ATB a několika podpůrných injekcích Zylexisu vypadají zdravě, bez příznaků, i když dle dostupných informací ještě tak rok mohou být přenašeči. Bojím se je inzerovat, mám na ně sice inzeráty někde z prosince, ale za nadsazenou cenu, na kterou vím, že se mi stejně nikdo neozve. Bobo, který je v Holansku, a jehož majitelku, stejně jako všechny majitele B vrhu, jsem o infekci informovala, byl sice bez příznaků, ale preventivně s ním pak zašla na veterinu, byl přeléčen ATB a je nyní v pořádku. Xixí měla problémy velice podobné těm od Arda, nyní po přeléčení se zdá, že je v pořádku. Paní jsem také hradila část výdajů za veterinu. Vilík, který je u kamarádky v Ostravě, také soplil, toho jsem ale měla kousek od sebe, tak byl přeléčen sice u ní, ale na mé náklady. Nyní se také zdá být v pořádku. Bohužel, je to poprvé, co jsem měla nemocné kočky, koťata byla nemocná ještě než odjížděla do nových domovů, ale samozřejmě jsem s nima chodila na veterinu, dostávali ATB a vitamíny a v době kdy odcházela jsem byla přesvědčená, že dávám pryč zdravá koťata :( Právě proto se teď bojím dát C z domu, i když se mi zdravá jeví, a nevím, jak dlouho si je mám doma nechat na pozorování. Můžu a nechám je sice testovat, ale i zdravá můžou být cca rok positivní a přenašeči. Nevím co víc můžu v současné situaci dělat.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    na výstavě se mě sem tam ptají, jestli je siama vhodná k dětem, myslím, že je a moc :) Toníka furt opatrovala :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SHAMPOO: ale na té dolní fotce je naprosto sladkej a srst vypadá hedvábně....
    OPI
    OPI --- ---
    SHAMPOO: ale je moc hezký/á i se snoplíkem :)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    GENTIANA: to není rada. to je konstatování. vždycky se mi osvědčilo řešit věci přes nyx, než přes cizí lidi. a i když je Shampoonina kočka nemocná, vyléčit se snad dá. Onemocnět může každej. chápu, že se zlobí na chovatelku, ale kdo ví, jestli to není jen krycí množírna, však víš jak.
    CORIM
    CORIM --- ---
    SHAMPOO: Jestli je covatel pod SCHK pak stiznost na SCHK.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CHIMERA: to je kvalitní hraběcí rada.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHAMPOO: jejda, to me mrzi, odkud je?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: to jsou pusinky :*
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    SHAMPOO: no já nevím, jeslti sis neměla něco koupit od nyxáků, třá od Gio :-D
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SHAMPOO: to jako, že sis koupila nemocný zvíře?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    OPI: koupíš si koťátko a dostaneš trolla, uděláš roztomilou fotku a zrovna mu teče z nosu i oka, pořád se těšíš že budu dávat fotky, ale většina jich vypadá takhle. Upřímně když vám kočka flusne do obličeje zelený chrchel....ble.
    No a toliko ke kráse českých chovů, pořád si říkám , že jsem blbá, líbí se mi zvíře, hrozně ho chci a prd ho, jsem průměrný čecháček, který uživí luxusně 4 veterinářky a dvě zdravotní sestry. Se skoro nedivím , že češi nechtějí zvířata s pp, když dostanete tohle.
    Tak možná tak za rok, když přežije antb léčbu budu moct dávat slušný fotky



    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    OPI: sůvu z nudlí mám já, můžu ti vyfotit toho chcípáka jak mu teče nudle jestli chceš
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    GIO: och bože nádherná...úplně dech berousí koťata
    GIO
    GIO --- ---
    dekuju, ted mi jedna vysplhala po noze, a druha mi visi na kosili na zadech, asi je moc chvalim:))
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: to věřím. Všechny jsou krásné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam