• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    YENNEFER: Mám doma to samé. Prostě má dlouhé drápy a dlouhé i to živé v drápech, takže jí je jaksi neostříhám tolik, aby necvakala. A protože máme skoro všude parkety nebo dlažbu, tak cvaká a my se smějem, no.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    Asi blbej dotaz... Kocour chodí s vytazenyma zadníma drapama, mám to nějak řešit? Nijak nám to nevadí, on jen srandovne klape, ale pro jistotu se ptám, nikdy jsem se s tím nesetkala
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SAFIRUS: Elza už má plné zuby Žofího mrouskání :))
    SAFIRUS
    SAFIRUS --- ---
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SHAMPOO: Abych pravdu řekla nechci. Nějak jsem ztratlia důvěru v relevanci těch tvých výdajů. Ale znovu nabízím přeléčení u mě nebo odkup kotěte zpět za plnou cenu. Ráda si pro kotě kdykoli dojedu, stačí říct. A nevím proč se mě nezeptáš přímo, telefen já na rozdíll od tebe zvedám, zprávy si čtu a dokonce na ně i odpovídám. A pokud by sis tak jako já, za tu dobu něco o Bordetelle nastudovala, tak víš že kmeny této bakterie jsou prostě na některé typy ATB resistentní. Stejně jako i mnoho jiných bakteriálních infekcí zejména na penicilinové ATB.
    A je fajn kopat kolem sebe a hledat chybu ve všech jen ne u sebe. Já chodím denně do práce, starám se o 12 koček u sebe a jedno u kamarádky a až na krpatou Kamilku mi žádná nesoplí do obličeje zelené hnusy, a i kdyby, nenazývala bych je proto trolem. Mají čisté nosy, uši oči (kromě Kamilky, která měla v pátek nudli u nosu, byli jsem u veterináře, dostala Zylexis, B12 a i když vypadá lépe, bude u ní možné nutné další přeléčení jinými typy ATB, na které je Bb citlivá). Ale i Kamilce ten nos mohu utřít a udělat jí krásnou fotku pokud je tohle to o co ti jde.
    Ale chápu, že jsi při koupi kotěte s PP nečekala, že se budeš muset poměrně dlouho starat o nemocné kotě. Věřím, že je to pro tebe stresující, zejména pokud nevěříš v jeho uzdravení.
    Proto tě znovu prosím zvaž, jestli by nebylo lepší takto nemocné zvíře vrátit. Ráda se o něj doma postarám.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    AZRETKA: a mimochodem pokud se chceš podílet ještě na dalších účtech za veterinu začínají se zase hromadit
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    AZRETKA: jojo a kdybys testy udělala pořádně a hned, kocour nevypadá jako soplící troll a nemá to rezistentní jojo, jdi už do háje
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHEALA: jo, tak to bude něco podobného :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAIKOR: něco co na mě maminka kdysi patlala, myslím právě na ty neštovice :) Nějaká mast nebo tekutý pudr.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHEALA: ona ho nejdřív zmlátila aby ho pak mohla opatrovat :-DD nene, kluk měl neštovice. A co je polisan?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAIKOR: přepokládám že má na sobě polisan nebo něco podobného ne po útoku siamy? :) (pardon) Moc jim to spolu sluší.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    SCHWALBE: Azretky
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHAMPOO: na té dolné fotce vypadá jako reklama na Já jsem chudáček. A je moc krásný.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: ten náš chlupatec je taky léčivej, vždycky když někdo lehne s chorobou, tak se od něj nehne :-))) a co se týče dětí, tak takhle trpělivou a hodnou kočku, aby člověk pohledal... což si myslím, že je i založením plemene, než jen povahou konkrétního modelu :-)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    CORIM: Chovatel jsem já. CHS Tender Beats CZ. Koťata ode mě odcházela bez snoplů s čistýma ušima a suchýma očima. Ale všechna bohužel byla nakažena Bordetellou Bronchiseptika, což se prokázalo až po testech, které nechala dělat Shampoo. Ty jsem ji samozřejmě uhradila, stejně jako některé další vet výdaje. Zároveň jsem ji nabídla odkup kotěte za plnou cenu, nebo přeléčení kotěte u mě na mé náklady. Všech 11 koťat s tím celkem dlouho bojovalo, vrh B, který mi bohužel už nemocný odešel, i vrh C, který jsem naštěstí ještě včas stopla u sebe. Brittany jsem si odkoupila zpět za plnou cenu, když mi majitelka hlásila že ji přestala jíst a ještě ten den jsem si pro ni dojela a dovezla domů. Už u mě zůstane, jednak paní co ji měla nevypadá že by ji chtěla zpět, jednak jsem ji už po 2. vytáhla hrobníkovi z lopaty a tak věřím, že je mi souzena. Stejně tak u mě zůstane Kamilka, která je díky prodělané infekci nedomrlá a prťatá. Jinak všichni C kluci po 3 týdnech na teracyklinových ATB a několika podpůrných injekcích Zylexisu vypadají zdravě, bez příznaků, i když dle dostupných informací ještě tak rok mohou být přenašeči. Bojím se je inzerovat, mám na ně sice inzeráty někde z prosince, ale za nadsazenou cenu, na kterou vím, že se mi stejně nikdo neozve. Bobo, který je v Holansku, a jehož majitelku, stejně jako všechny majitele B vrhu, jsem o infekci informovala, byl sice bez příznaků, ale preventivně s ním pak zašla na veterinu, byl přeléčen ATB a je nyní v pořádku. Xixí měla problémy velice podobné těm od Arda, nyní po přeléčení se zdá, že je v pořádku. Paní jsem také hradila část výdajů za veterinu. Vilík, který je u kamarádky v Ostravě, také soplil, toho jsem ale měla kousek od sebe, tak byl přeléčen sice u ní, ale na mé náklady. Nyní se také zdá být v pořádku. Bohužel, je to poprvé, co jsem měla nemocné kočky, koťata byla nemocná ještě než odjížděla do nových domovů, ale samozřejmě jsem s nima chodila na veterinu, dostávali ATB a vitamíny a v době kdy odcházela jsem byla přesvědčená, že dávám pryč zdravá koťata :( Právě proto se teď bojím dát C z domu, i když se mi zdravá jeví, a nevím, jak dlouho si je mám doma nechat na pozorování. Můžu a nechám je sice testovat, ale i zdravá můžou být cca rok positivní a přenašeči. Nevím co víc můžu v současné situaci dělat.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    na výstavě se mě sem tam ptají, jestli je siama vhodná k dětem, myslím, že je a moc :) Toníka furt opatrovala :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SHAMPOO: ale na té dolní fotce je naprosto sladkej a srst vypadá hedvábně....
    OPI
    OPI --- ---
    SHAMPOO: ale je moc hezký/á i se snoplíkem :)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    GENTIANA: to není rada. to je konstatování. vždycky se mi osvědčilo řešit věci přes nyx, než přes cizí lidi. a i když je Shampoonina kočka nemocná, vyléčit se snad dá. Onemocnět může každej. chápu, že se zlobí na chovatelku, ale kdo ví, jestli to není jen krycí množírna, však víš jak.
    CORIM
    CORIM --- ---
    SHAMPOO: Jestli je covatel pod SCHK pak stiznost na SCHK.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam