• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    no obcas jim to umi trvat, zkus se tam pripomenout, ale moc to nefunguje..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: ajeje, ja na to sice nijak nespecham, na zadnou vystavu se ted nechystam, ale otravuje me to porad drzet v hlave.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: no já na PP pro oriše čekám už 2 měsíce ...
    GIO
    GIO --- ---
    MAIKOR: no, a to je presny.. uplne vidim Splendid Batmana jak furt vyhraval.. a takovy chcipak...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: tak ono asi nikde neni psane, ktery znak ma vetsi vahu a tim, ze usi jsou proste vyraznejsi nez barva oka, tak se jim asi pri rozhodovani dava vetsi vaha. Ale od doby, kdy jsem byla svedkem, ze bis vyhral silhajici opelichany kocour, tem vystavam a titulum zas tak velkou vahu nedavam.

    Apropos nevite jak dlouho trva uznani titulu? Zadost jsem odeslala pred tremi tydny a furt nic.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: já neříkám, že bych se nedočkala komplexního posouzení, jen že mám pocit, že ty uši v konečném rozhodnutí hrají roli. Vidím to třeba jen u svých 2 kocourů Awíka a Andyho - Andy má lepší posazené uši, lepší klabonos, ale horší barvu oka, horší ocas, ale nom do BIS pro něj vytahovali už ze 2m než přišel posuzovateli na stůl (pak jsem ji ovšem musela vrátit, když seknul rozhodčího a místo BIS jsme si odnesli DISQ :D) Ale tím neříkám, že by rozhodčí neposuzovali fair a komplexně ;)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: tyjo, nikdy mi neprislo, ze je usim davana nejaka vetsi vaha. Hodnoceni mi vzdycky prislo hodne komplexni. Podle toho co pises, to vypada, ze se hodnoti jen usi. Ja mam teda ve vsech posudcich zhodnocene vsechno to, co pises, ze by se melo hodnotit. A u siam/ori se mi vic libi usi na stranu, stojaky vic slusi devonum na kulatejsi hlave.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jak tu Azretka ukazuje, co jí zbylo a povracelo se, a kdosi tu ukazoval úplně malý siamátka, tak mám strašlivé pnutí. Jenomže doma by mě fakt už umlátili, dva škůdci stačí.
    GIO
    GIO --- ---
    GENTIANA: to rozhodne!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já to nepoznám, mně se líbí všechny. (A modrooký nejvíc.)
    GIO
    GIO --- ---
    ja teda par posuzovani zazila a vzdycky bylo hodne komplexni, kocka minula usi nijak extremni nemela a posudek byl vyvazeny vzdycky, nestalo se mi, ze by mne nekdo kvuli usim treba podhodnocoval..spis mne zarazelo, ze kocka s ocima jak baterky a bradou jak kocour Kordulu zasadne vzdycky porazela, pritom znaky pohlavi nesla vic ta moje,a le tak typove to je hodne individualni co se komu lbi no...je to hodne subjektivni, ten zpusob posuzovani, ale stroje to posuzovat nemuzou no.)
    GIO
    GIO --- ---
    ja ti mam pocit, ze takhle kolmo nahoru je nemel ani ctyricet let zpatky siamak me babicky, i kdyz mel kulatou hlavu, tak ty usi byly nasazeny trosicku jinak ale tak... na mne je to moc proste. ale tak je to zivy tvor, to se neda pomerovat na milimetry v postaveni usi, nejaka dokonalost ci nedokonalost.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: lišky se nenosí nikde ;) Jsem staromilec ;)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: jak říkáš: standard je furt stejný. Praxe na výstavách je čím extrémnější uši, čím víc dolů, klopaté, nížeji nasazené, širší, tím větší úspěch. Nemám nic proti uším víc do stran, ale osobně mi míň vadí úlet nahoru než ten extrém dolů, kdy jak píšeš mají ty kočky smutný a dle mě i maličko hloupý výraz. Ale je to otázka co se komu líbí, já zrovna preferuji víc tu klasiku ;) Což je asi i zřejmé z toho co mám doma :))
    Spíš než hodnocení posazení uší mě ale vadí to, že je jim přikládána taková váha a už se tolik nehledí na ostatní věci: barva a tvar očí, síla brady, nasvalení těla, kvalita srsti, barva a kontrast u SIA a barva a kresba u ORI, délka nohou a ocasu i to, jak zvíře působí celkově.
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: spravne..hele, ale vime, ze ten standard se za poslednich deset let opet dost posunul a dle posuzovani na vystavach se posazeni usi nize proste hodnoti lepe...citace letiteho standardu je jedna vec, zkusenost s posuzovateli a zamery chovatelu(spis mimo Cechy teda vyrazne) druha no..

    extrem typu usi klesaji k zemi mne neba, aby teda bylo me sdeleni kompletni. to uz mi ty kocky prijdo prilis smutne jakoby
    GIO
    GIO --- ---
    lisky se u nas moc nenosi, ja mam slepice:)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: no správně bys měla mít trojúhelník - uši v jedné linii s bradou. Na té poslední fotce, kde je pipina nestraží jako ten dobrman, jí to s jedním uchem skoro i vychází :D A prd dobrman, lišky je třeba přikřížit a pak si můžou povídat s kamarády z vesmíru :D
    GIO
    GIO --- ---
    no ja vidim ty dobrmany, doufam, ze nemaji i jejich "dravost".)))

    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: akorat ze vysilani do vesmiru je trosku mimo standard ;) ze ty tam přikřižuješ dobrmany nebo kraliky abys mela lepsi signal :))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: po mé anglické lišce Harriet :D Ty máš helikoptéry, já vysílám do vesmíru :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam