• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: po mé anglické lišce Harriet :D Ty máš helikoptéry, já vysílám do vesmíru :D
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: po kom ma ty usi tak neuveritelne nahoru jako?:)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Julie s Lavíkem
    Lavík i Kamilka jsou plaváčci, Lavík je největší, má 2,5kg, Kamilka nejmenší 1,2 kg ve 4m. Je krpatá, soplí a zůstane mi, ale je to hydra, u veta jsme ji museli zabalovat do ručníku když měla dostat injekci, zvládla pokousat mě i veta. A ostatní se neodváží přiblížit k jejím srdíčkům, dokud prtě nedojí.
    Julie je sice pizda, ale s návratem Brittany začala hlavně ji a krpatou, ale i ostatní oriše zase zptátky kojit, stejně jako loni začala kojit už odstavené Ačka po špatné reakci na vakcínu, i letos mi pomáhá.
    Brittany za 4 týdny co jsem si ji vzala zpět nabrala z 1,0 kg na 1,9kg, nesoplí a vypadá zdravě. Ta ale taky zůstane. Kluky ráda odešlu do světa, ale ne dřív než za měsíc. A i pokud by mi měli zůstat, tak mi to taky žíly neutrhne, jsou to mazlíci.

    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Krpatá Kamilka se soplíkem

    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: No také doufám. Díky.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: no tyvogo, to je detektivka. To je za trest tohleto. Tak hlavně ať se ti je podaří všechny vyléčit ne jen potlačit příznaky.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    YENNEFER: určitě, nic tím nepokazíš, jen si dej pozor ať nestřihneš do živého.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Myslím že jsem jim to dotáhla já. Měla jsem něco jako chřipku, když bylo Béčkům skoro 2 m, později jsem se dočetla, že u lídí se ta B takhle projevuje. A potom pak začali mít rýmečku. No a od SIA to pak chytli ORI když jim doběhla imunita od matky. Ale mohlo to být cokoli, mohl to dotáhnout pes, Harriet to mohla mít když jsem si ji dovezla z UK, nebo to mohl dotáhnout Awík z kterékoli výstavy. Ono u zdravých dospělých to proběhne víceméně bez příznaků, ani si nevšimneš že kočka něco chytla. Problém je pak u koťat, která nemají ještě vybudovanou imunitu nebo u dospělých koček s oslabenou imunitou. Koťata na to můžou ovšem i umřít. Hodně jsem se teď po tom pídila i probírala s ostatníma chovatelama, jedna to před lety také měla a než udělali testy a nasadili tetráky, tak jí jedno kotě odešlo. A ty amoxycilinova ATB co ti moji dostavali ze začatku jen potlači přiznaky, ale nevyleči to, protože na ty peniciliny jsou tyhle potvory resistentni. Takže máš pocit že se ti kotě lepší, nebo je zdravé, ale má to pořád v sobě a stačí stres třeba po příchodu do nové rodiny a mají to zpátky. A fakt blbě se to léčí, ani ty 3 týdny na tetrácích nemusí stačit, hodně záleží na kočce, jak je silná, jakou má imunitu a taky jak moc je ve stresu. A ty 3 týdny tetráků je asi tak max, co ty koťata snesou, pak pokud se to vrátí musíš přeléčit zase jinýma ATB, na která to není resistentní, ale zas ne všechna můžeš dá koťatům, jedna zastavují růst, druhý mají neg vliv na ledviny, jiná se nesmí kombinovat s mlékem ... Prostě výhra v lotynce.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    Maikor: takže mám zastrihovat?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    YENNEFER: my prubezne zastrihujem drapky ale i tak ty zadni trochu trci i kdyz ne az tak, aby kocky klapaly.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: tyjo a tusis, jak jste k te potvore mohli prijit? Uf ale je to mega neprijemnost, ale poskytujes luxus chovatelsky servis.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    YENNEFER: Mám doma to samé. Prostě má dlouhé drápy a dlouhé i to živé v drápech, takže jí je jaksi neostříhám tolik, aby necvakala. A protože máme skoro všude parkety nebo dlažbu, tak cvaká a my se smějem, no.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    Asi blbej dotaz... Kocour chodí s vytazenyma zadníma drapama, mám to nějak řešit? Nijak nám to nevadí, on jen srandovne klape, ale pro jistotu se ptám, nikdy jsem se s tím nesetkala
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SAFIRUS: Elza už má plné zuby Žofího mrouskání :))
    SAFIRUS
    SAFIRUS --- ---
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SHAMPOO: Abych pravdu řekla nechci. Nějak jsem ztratlia důvěru v relevanci těch tvých výdajů. Ale znovu nabízím přeléčení u mě nebo odkup kotěte zpět za plnou cenu. Ráda si pro kotě kdykoli dojedu, stačí říct. A nevím proč se mě nezeptáš přímo, telefen já na rozdíll od tebe zvedám, zprávy si čtu a dokonce na ně i odpovídám. A pokud by sis tak jako já, za tu dobu něco o Bordetelle nastudovala, tak víš že kmeny této bakterie jsou prostě na některé typy ATB resistentní. Stejně jako i mnoho jiných bakteriálních infekcí zejména na penicilinové ATB.
    A je fajn kopat kolem sebe a hledat chybu ve všech jen ne u sebe. Já chodím denně do práce, starám se o 12 koček u sebe a jedno u kamarádky a až na krpatou Kamilku mi žádná nesoplí do obličeje zelené hnusy, a i kdyby, nenazývala bych je proto trolem. Mají čisté nosy, uši oči (kromě Kamilky, která měla v pátek nudli u nosu, byli jsem u veterináře, dostala Zylexis, B12 a i když vypadá lépe, bude u ní možné nutné další přeléčení jinými typy ATB, na které je Bb citlivá). Ale i Kamilce ten nos mohu utřít a udělat jí krásnou fotku pokud je tohle to o co ti jde.
    Ale chápu, že jsi při koupi kotěte s PP nečekala, že se budeš muset poměrně dlouho starat o nemocné kotě. Věřím, že je to pro tebe stresující, zejména pokud nevěříš v jeho uzdravení.
    Proto tě znovu prosím zvaž, jestli by nebylo lepší takto nemocné zvíře vrátit. Ráda se o něj doma postarám.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    AZRETKA: a mimochodem pokud se chceš podílet ještě na dalších účtech za veterinu začínají se zase hromadit
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    AZRETKA: jojo a kdybys testy udělala pořádně a hned, kocour nevypadá jako soplící troll a nemá to rezistentní jojo, jdi už do háje
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHEALA: jo, tak to bude něco podobného :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAIKOR: něco co na mě maminka kdysi patlala, myslím právě na ty neštovice :) Nějaká mast nebo tekutý pudr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam