• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: jak by se to jako řešilo, kdyby ti výstavní chovné zvíře pošlo jen proto, že něco chytlo na výstavě? nebo by nad tím mávli rukou stejně jako nad tou podělanou klecí?
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: to celkem chápu, ono fakt pak stačí málo, zvlášť když má člověk těch zvířat doma víc... osobně mě i trochu znepokojuje, když vidím, že chov je ve styku s venkovními zvířaty, protože hodněkrát jsem viděla, že si venkovní kocour odněkud něco přitáhl...
    tos ani nepsala, že byl Dobby tak moc nemocný :-(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHAMPOO: hele to že jsi pasivně agresivní asi víš. jestli ne, tak je čas na hloubkovou seberfelexi.

    Úpnění nad tím, jak ti bylo ublíženo trousíš kudy chodíš.

    Ale takovéhle fňukáníčko když s tebou někdo nehraje hru na ošizehou chudiku a zlou podvodnick, když jaksi druhou stranu známe a slyšeli jsme vysvětlení a bylo ti nabídnuto řešení - to je fakt idiotské a velmi primitivně manipulativní.

    Ano, nemá to tu co dělat a ano je to ad hominem, ale pokud to povede k tomu, že tvá ostatní komunikace se zdrží pasivně agresivních výpadů, tak mi to stojí i za případný ban.

    A ano, záměrně to je veřejně a ne v poště.

    howg.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: to je strašný.... ale jako fakt :-(
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak. n to zacne byt problem prave u tech necim jinym oslabenych, ale pokud zjistim, ze to maji v takove mire kotata, tka je proste fakt na miste to okarantenovat, vsechnoprelecit a protestovat a pak se az nejak dal angazovat..
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: tak to se resi i u lidi ze, ale plosne se lidi taky netestuji, u rizikovych skupiny, tehotnych a tak, se to kontroluje no.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: presne tak, to jsem taky rikala prave..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    TAPINA: u ty toxy ...ma ji podle zeme tretina az 90% lidsky populace :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SCHWALBE: Jenže třeba zrovna Stafylokok se nepovažuje za problém, dokud nepůsobí nemoc, vyskytuje se u půlky zdravích koček (a i lidí), Toxoplasmu má 80 % koček. To nejsou zrovna věci, které by se běžně testovaly a hystericky z chovů likvidovaly. A pak to může v kombinaci s další infekcí a stresem z přesunu neplechu udělat. PAK je na místě to řešit, sebelepší chovatel si nemůže udržovat zvířata bezmikrobní.
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak, testovani je velmi dulezite.

    giardie jsem si taky privezla z vystavy... to jsem myslela, ze me jebne a uz na vystavy nejezdim, nejen kvuli tomu!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    MAIKOR: u mě ne, zato moje vlastní zvířátka mají co dělat.....nu, čekají nás další testy neb nakonec kocour i přes novou léčbu teče dál a páni, na facebooku jsem se dozvěděla ještě víc věcí, kéž by lidi říkali tohle nahlas, bylo by míň napálených pitomců jako jsem já
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHAMPOO: jak k takovym breberam vubec mohl prijit?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    TAPINA: no jeste stafilokoka a nejaky 3 bestie co způsobují zanet v ocich a nose. Toxa co mu likvidovala balanc uz taky chcipla :) nepamatuji si ty nazvy. Pardon
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SHAMPOO: A co teda má?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Musím se pochlubit, kocour sice stávkuje, ale máme konečně kombinaci léků co zabírá :D mám z toho šílenou radost a navíc jsme vytřískali bordetelu :) teď zbytek svinstva vypadá že se vzdá i bez boje. Kocour už nepadá ani do stran a je čiperka a už se mu fakt nelíbí antb :))) juchů :)))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCHWALBE: No, já jsem houby fotograf, ale fotím přes 20 let a na to jsem přišla dávno, že dobré fotky nevznikají samy od sebe, že 90 % je odpad, který jde pryč okamžitě a z toho zbytku dalších 90 % neprojde při bližším průzkumu. Akorát musí člověk být sebekritický a nebýt zamilovaný do každého svého pšouku.

    A naprosto s tebou souhlasím. Ta fotka s rozházeným jídlem - jak řikám, jedna z těch dvou krasavic inteligentních si prostě žrádlo vyndává a tahá po zemi, ale buďto nafotím sérii, jak si to stará z misky servíruje na zem a pak žere, nebo to nestrkám na internety vůbec, logicky.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCHWALBE: Na to, abych běhala za kočkama s hadrem a učila je, že si nnemají vyndávat žrádlo z misky, se tak můžu víšco. Jedna to dělá i s granulema. Prostě si je vyndá a pak je žere ze země. Převychovávat je nebudu, proboha, žerou venkovní trávu a jedna sebrala lůj pro sýkory se stromu poté, co tam visel nejméně týden.
    Takže...

    Ale ano, nefotila bych jídelní koutek poté, co tam nějaká úderka rozmatlá obsah misky do okruhu jednoho metru. To je fakt.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: No nevím, já vidím čistý koberec, což mě osobně vydrží tak asi 5 min po tom co hodinu běhám s luxem po bytě. Pak mi ze záchodku vynesou kočkolit a i když to pak pozametám, už to prostě není ono. Kočkolitů jsem zkoušela už asi milion, ale nakonec jsem zůstala u OKO best, který je nejméně dráždí, nezapáchá, dobře hrudkuje, ale mega se vynáší :( Investovala jsem do předložek u záchodku, teď ten nový co mám za 300 ze Zoohitu se mi hodně osvědčil, tak 90 % propadne a zůstane v předložce, ale stejně mi vždycky něco vynesou. Jinak misky používám plastové, keramické by mi roztřískali a kovovou by se mohli poděsi zranit. A po krmení syrovým masem to takhle u mě vypadá 5 min po tom co jim ho dám. Ale je fakt že takovou fotku bych nikde nedávala. Mám legrační video, kde Kamilka vrčí při pojídání svých oblíbených srdíček a nikdo z 2x větších bratříčků a dospělých se k misce neodváží ani přiblížit, ale je to jen pro mé pobavení a pobavení mých přátel, protože všude do okola je právě rozťapané jídlo a těžko někomu vysvětlovat, že pak vezmu hadru, okolí uklidím a misky vymyju.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARRI: cena je úměrná kvalitě, to zas jo. Je to skoro nejkvalitnější kus nábytku, který máme, cokoli z Ikea je o třídu dvě níž. Ale kočky si to nemyslej, no.
    SARRI
    SARRI --- ---
    drapaki strasne chci, ale ta cena mi prijde neumerna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam