• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: jo :)) doga si to kdyžtak da i oschle))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: to je ta značka superkvalitních čistě masových konzerv z čech za slušnou cenu?
    Od nich jsme koupili Lízu (značka konzerv). Má jedinou špatnou vlastnost - nikdo to nežere. Ze všech koček jen vychrtlý kocour, co se přitoulal v zimě a dostává venku u plotu.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GIO: kolega kupuje kočkám pštrosa a klokana, zkusím zjistit značku :-)
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: no tak ono dost zalezi na konkretni partii vid,) kyta moc tucna nebude, ale ony mi takove maso teda moc nezerou,) ani varene ani syrove.) me s tim poslou nekam.. z prasete zerou akortat proscuitto a to je slany.))
    GIO
    GIO --- ---
    GENTIANA: konzervu sokol falco slatinany.)) a co myslite, smocily v tom cumaky a ted to tu stoji a osycha.))) kozy!
    jinak nastesti granule uz docela zerou vsechny tri.. sice asi budu muset menit znacky, jak je znam, ale granule si proste vzdycky daji.. kdyz z nich neblejou no)¨
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GIO: Počkat, konzervu ze sokola, nebo konzervu pro sokola?

    GIO: Tak to jsem fakt měla exota, protože Tähti žrala téměř výhradně granule. Ty, které měla v misce. Včetně barevných - akorát po nich prděla a měla barevné bobky. A proč že jsem krmila kočku barevnýma gramulema? Protože nežrala mokrý a prostě o víkendu došly granule normální, v místní sámošce měli akorát nějaký ten whiskas a strávit celou neděli s kočkou, která sedí u misky s vařeným masem a ječí, že má zaprvé hlad a zadruhé má v misce oschlou sračku, kterou teda jako žrát nebude, ať s tím někdo něco okamžitě něco udělá...
    Průjem měla za život přesně jednou, když se jí rozhasila ta slinivka, což se zaléčilo dietou. Reakce na diagranule: hm, mají jinej tvar, ale miska je plná, svět je naprosto v pořádku. Souběh pažravéko kotěte a staré dámy byl jednoduchý, stačilo otevřít konzervu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: krmny automat jak pro kravy, zvire vejde, komp dle cipu vyhodnoti co ma nasypat.. :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Ha Pocina ji vyhradne jedny konkretni granule. Nic jinyho. Rano tu Snehule hlta kapsicku a Pocina kolem ni jasajic probehne a misto jidla me radsi jde oblazovat na wc. Nedokazu si představit, co by se stalo, kdyby se ty granule prestaly vyrabet. Z masa necuchne vubec k nicemu... Princezna
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: tunely s dvířkama na čip... :D
    GIO
    GIO --- ---
    no, na to nemam:)) navic ony tri jsou jak ameba, furt jsou pohromade a nejak pospolu, to je oddelis a ta oddelena to hned zjisti a jidlo nezajima a zacne se shanet po zbytku, coz je kontraproduktivni..


    MAR_TINA: kazdou ke spravne, no, ehm.. jaksi... nevim no:)) to nejde:-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a taky je srandy oddělit kočky při krmení dle potřebné diety a klidu.

    Kdybych začínala znova, udělám to jako v zoo. Přípravnu kočkojídla, která nebude kuchyň, tam se zavřu, nachystám misky a kočky vpustím až k mísám, každou ke správné.
    GIO
    GIO --- ---
    LEENVECKA: hele, ja mam kocky tak cirka, od narozeni... nemylsi si, ze uz jsem nezkousela deco,a le ona je kazda necim specificka,a kdyz jich mas vic, k tomu mas jiny zvirata, deti a vubec jinou zabavu a praci, tak na podobne pokusy nevyzbyva, holt to nejak dopadne, tabulky v excelu kvuli ni tvorit nebudu, ona to nejak prezije, mrska.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LEENVECKA: ty nemáš kočku viď? a nemáš kočku ze skupiny ras "princezna" :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    GIO: no hele napada me vylozene zkusit udelat pokus, vzit ruzny masa/vnitrosti...nadelat to na tri ctyri casti a zacit zkouset...davat syrovy, zkusit premrazit, premrazeny uvarit, nepremrazeny uvarit, nejak nasekat/namlit.
    GIO
    GIO --- ---
    proste stravovat siamky, to je loterie, muj muz rika, ze jsou to proste princezny a tak si musi nalezite vymyslet.)
    GIO
    GIO --- ---
    ony mi syrove moc nechteji, maximalne ty vnitrnosti, ale budu to zkouset..
    TESAY
    TESAY --- ---
    GIO: kocour žere jen syrové, přemrazené maso. Maso dostává k večer : jednou týdně má játra z králíka, 1x jehněčí maso a zbylé večeře obstará hovězí.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: jo a s tim jazykem to mam stejne.. uuuu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: játra jsou loterie. Přijde mi, že je žerou méně a méně s přibývajícím věkem, spíš z malého zvířete (vepří a kraví ani náhodou) a musí být mezi podáním tak 5-7 dní. Prostě jsou chytré a ví, že je nesmí denně kvůli nabytku vitamínu A nebo kterého.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: jo vidis to, ji tučný od šunky.))
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: no ty hubeny by mohly, pravda.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam