• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tohle me čekalo rano na mobilu,muž říkal,ze nám to slušelo :-) tak takhle my si spinkame..

    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Začíná zima a kočka už se sápe pod peřinu.. Včera sem se málem počurala smíchy.. Kočka přišla a snažila se usadit. Nadzvedla jsem ji deku a ona tam koukla a to se jí nelíbilo... ale pak to promyslela a normálně do tý skulinky nacouvala :-D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Už tam lítá jak střela :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZUZKAOU: Mno nahoru to zvládla... (Vzala jsem přepravdu, chytla kočku a snesla ji pod schody. Cjhvíli byla s náma v ložnici a pak ylezla zas nahoru a akorát uraženě mnoučila. Když to teda jde nahoru, časem to půjde i dolu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESTIEVSAMETE: jestli je tam dobrá pozorovatelna, tak na to přijde brzo sama...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak jsme se přestěhovali. Firuska v pohodě,vše zvládla a nehladovi.. Akorát jsme ji vyhradili galerii nad obývakem (20m2) kam se jde po schodech a kočka mnouci a proste ani za boha nesleze dolu.. Zkusila jsem ji dat dva schody pod vrchol... Tak vydeseny kocouratko sem este neviděla a stalo to hodinu mazleni to z ni dostat..
    Jak na to? Přijde na to sama? Můžeme ji nejak pomoct?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SCHWALBE: tak já tu mám několik pravidelně ožíraných zelenců :) ale přijde mi, že Pocka nebleje snad vůbec a Sněhule to spíš jako straží na tu sem, abych na to za dveřma záchoda šlápla a tak :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: jsem to cvakla mobilem (samozřejmě s neodbytnou komentátorkou, jak si všimne, že vstanu od pc a něco dělám...) je tam trošku vidět ocupování, víc to není. Ale nedrbou to nijak intenzivně, spíš jen tak aby se neřeklo :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SCHWALBE: no, pohovka byl trošku úlet, neměla jsem čas něco vymýšlet, tak jsem ji koupila naslepo ve slevě přes internet :D a byla trošku dost světlá na můj vkus. Máme ji teď třetí rok, je místy flekatá (ale od prasátek dětí, kočky na ni neblejou, ty zásadně po zemi (pod stolem, kde to není vidět a tak). Zezadu ji trošku cupujou, ale není to až tak strašné. Nejvíc trpí sezením, často sedaná místa jsou už skoro průsvitná a hrozně tlačí prkna, spát se na tom teda nedá ani omylem, to bych byla jak zebra.

    Za dobu používání jsem ji nechala jednou profesionálně vyčistit, teď by to teda snesla klidně znova :)

    Ale předesílám, že Pocka i Sněhu jsou vážně extrémně hodné holčičky, nevím, čím jsem si je zasloužila :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    APRILMOUSE: božínku, to je krása :)) šelmičky jedny :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SCHWALBE: no šlo, ale bylo to o mrtvici :D jelikož poslední dobou dělám maminku ve dvou domácnostech a jsou od sebe 30 km, tak je podobná tříměsíční akce doooost náročná :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SCHWALBE: už fakt ne :) bylo to hrozně náročný, navíc většinou odjíždím každý druhý víkend na celý víkend pryč, tak i po praktický stránce to bylo dost šílený.
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: sladcí, ňuňuňu.

    SCHWALBE: taky bych je pouštěla do světa s těžkým srdcem.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Vzpomíínky zůůstanouuu :D





    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: banda cikáňat - to je hodně trefný příměr.
    Brácha byl s kočkou na krytí, tak bude mít okolo Vánoc doma 8t koťata + o víkendu si z Ruska přivezl chovného kocoura (teď má 5m) a za týden si jede pro štěně. Jsem zvědavá, tak to u nich bude o svátcích vypadat :D:D:D.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: já právě mám, odchovala jsem pár vrhů barmiček (což jsou taky orientálnější plemena, extrémně živá a šplhavá) ale proti tý bandě cikáňat, co jsem tu měla předloni, to byli fakt andílci :)
    TESAY
    TESAY --- ---
    APRILMOUSE: nemám srovnání, tak nemůžu posoudit.
    Ale byli neskutečně rychlí, furt řvali, jak tuři a skákali lidem na záda se zaťatými drápky, všechno ničili, kousali, ale byli to mazlíci.
    Jsem ráda, že všichni se dostali do dobrých rukou.



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TESAY: nic na světě není příšernějšího než vrh bengálek :D
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: ti jsou krásní. Brala bych je všechny :D. I když asi bych byla brzy vyléčena. Stačilo mi mít doma skoro tři týdny na hlídání vrh bengálek.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: taky každý den uklízím. Kočka která loví myši a běhá venku by se mnou nespala v posteli a vůbec bych ji nenechala olizovat nás. On si totiž nejspíš kocour myslí, že s hygienou jsme na štíru a pořát nás olizuje - všechny, všude a vrní u toho, jako traktůrek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam