• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: ti jsou krásní. Brala bych je všechny :D. I když asi bych byla brzy vyléčena. Stačilo mi mít doma skoro tři týdny na hlídání vrh bengálek.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: taky každý den uklízím. Kočka která loví myši a běhá venku by se mnou nespala v posteli a vůbec bych ji nenechala olizovat nás. On si totiž nejspíš kocour myslí, že s hygienou jsme na štíru a pořát nás olizuje - všechny, všude a vrní u toho, jako traktůrek.
    OPI
    OPI --- ---
    když se tady řešily ty postroje tak kdyby někoho zajímalo přidávám odkaz..já jsem si nechala šít pro psa, paní mi vyrobila kombinaci dvou postrojů, potiskla ho a jsem nad míru spokojená takže třeba by někomu vyhovovalo i pro kočičky..

    Postroj pro kočky/králíky - Mutt & Go
    http://muttandgo.cz/pro-kocky/235-postroj-pro-kockykraliky.html
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: tak to byl jen příklad... že jakmile se opustí známé teritorium, nastane tanec svatého víta a zdrháme pryč... jinak je na tom zvyklý chodit, ale dal najevo, že vocaď pocaď :-) ale samozřejmě pokud máte klidný a zvědavý model, tak třeba procházky po cizím prostředí na vodítku klapnou...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    YENNEFER: jo no já nemyslela, že bych ji v tom vozila autem. Myslela jsem jako, že až pojedeme na chatu, tak ji tam sem tam taky vezmem se podívat ven ;)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: ti nevím, kocour mi na kšírách chodí po zahradě naprosto bez problémů, ale když se rozbila přepravka a musela jsem ho naložit do auta v kšírách jen tak, abych zajela koupit novou, tak to byl slušnej tanec :-)) zezačátku jsem si sice myslela, že bych ho mohla občas vyvézt někam kde jsou stromy třeba, ale tuhle ideu jsem rychle opustila... jo a až s ní budete někde venku, tak pozor, z těch kšírů se dá bez větších problémů vyvléknout... ono je to tak i částečně konstruovaný, aby se ti zvíře neoběsilo, když se někde zasekne...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak my máme první zkušenost s kšírkama.. opatrně (a úplně na volno) jsme je nasadili a šli se podívat na balkonek, kam normálně nesmí. Jako aby věděla, že když se nebude cukat, bude potom dobrodrůžo... a jo, docela se to slečince líbilo, tak myslím, že časem vyloženě ocení výlet na hory a kuk na louku :) (akorát až příští léto, no :-D )
    OPI
    OPI --- ---
    SCHWALBE: jůůů, krásné stránky, díky za reakci (na první pohled bych se asi zamilovala do Bee Happy..ještě že už není k mání) :D
    OPI
    OPI --- ---
    SCHWALBE: nemohla bys udělat nějakou koláž kde budou obrázky a názvy vašich kočiček a pod nimi jejich děti (jakoby rodokmen)? já tady pořád vidím fotky miminek a různé druhy a barvy a vůbec ale vůbec se v tom neorientuju :D ...a chtěla bych aspoň mít představu co všechno máte doma :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    TESAY: tak zrovna tuhle mě veterinářka vyvedla z omylu, že to mám super zabezpečený... takže chodí na zahradu? žere trávu? nojo, a když tam nejste, tak tam chodí venkovní kočky, lítají ptáci, atd... to je prý hned :-)
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: :D:D jak jsem už psala - on je venku jen v naší přítomnosti a jen na naší zahradě. Což dostatečně eliminuje nákazu cizími toulavými zvířaty. Jediné zvířata, které potkával na zahradě což bylo max. 3x, vyhnal a to byly kočky sousedů.
    Chápu, že vzhledem k tomu, že máš doma koťata, tak si toto nemůžeš dovolit, ale kdybychom to hnali do extrémů, tak se musíš bát venku přejít po ulici, protože nevíš co si domů na botech zavlečeš (dezinfikuješ boty a zádveří?). To je podle mě daleko větší riziko nákazy než kocour, který běhá po zahradě na vodítku a při příchodu z venku mu osprchuješ packy ve vaně (Loki miluje vodu a normálně se s námi koupe ve vaně, sprchuje - ano ON je blázen).
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tak zase jednou řvouseňák náš, ten jeho vážněj pohled :) ale fakt je, že by na sobě nechal dříví štípat.

    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    TESAY: nááádhernej
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: tak to on je závislák největší. Srovnání snese jen s Pocinkou. Pouliční kočky se sem nedostanou a sousedovic jsou očkované, odčervené (máme stejného veterináře) a ani ty si sem netroufnou.
    TESAY
    TESAY --- ---
    Loki jako důkaz :)

    TESAY
    TESAY --- ---
    TESAY: a ještě musí napsat, že kocour chodí ven hlavně proto, že když my jsme byli na zahradě, tak on za prosklenou stěnou řval jak tygr. On je kontaktní a je spokojený jen tehdy, kdy nás má plně pod kontrolou. Teď jsem v práci, tak spí vedle na křesle (pracuju z domova).
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: Loki je venku jen na vodítku (10m), chodí jen po naší zahradě a výhradně jen před našim domem (bydlíme ve slepé ulici, kterou tvoří pět dvojdomků - hlavní je daleko).
    V ulici máme tři ps a čtyři kočky - všichni bydlí doma, ale přes den mají volnost. Loki jako jediný má kšíry, které mu nebrání v tom, aby lovil ptáky (už má na svědomí 4ks) a to je venku jen když jsme na zahradě my.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: brání si své území a nesnese aby mu jakákoli kočka, nebo pes vlezl na jeho zahradu, nebo se procházel/a v blízkosti našeho domu. Všechny rázně vyprovodí a je jedno, že pes má o 10kg víc než on. Jediné zvíře které mu nevadí, je 4m kocourek od sousedů - toho má rád a hrají si spolu. Možná je to tím, že ho zná od maličkého kotěte (sousedka ho našla u popelnic v krabici a vypiplala) a nebere ho jako soupeře.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: já už doma jednoho mám, proto pokud jednou budeme pořizovat druhé kotě, tak chci holku. On je strašný závislák, ale taky mlátí všechny kočky a ps v okolí :D.
    TESAY
    TESAY --- ---
    SCHWALBE: škoda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam