• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: na podporu imunity jsme dávali Enisyl-F, naše doktorka na něj dost přísahá. Kotě dorostla a imunita s ním (snad dobrý), ale jak moc zafungoval i Enysil-F netušíme.
    Jsou to různé oleje a aminokyseliny, takže vedlejší účinky by to mít nemělo.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: jako možné to samozřejmě je, ale u nás už je dlouho a pokud jsme doma, neprojevuje se nespokojeně...
    Ale ano, sama jsem zvědavá, jak to s Bofem zvládne..

    Btw. je to dakt hrozně odlišný zvíře od májový kočky, co bydlí u naší mámy :-D
    GIO
    GIO --- ---
    no.. nebo ma stres stale z toho, ze je u vas(mozna podporeno tim, ze tam je navic sama jak rikas) a ne v puvodni "smecce".... to neni nikdy presne jasne.. ono se to srovna, jen podporujte imunitu..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Mno tak my pro velký úspěch byli zas včera na veterině.. Tentokráte v Libeři na doporučení a zdálo se mi to teda taky fajn :)
    Nicméně Firu si začla drbat ouška, v jendom se jí udělala dokonce taková krupička... a prý je to imunitní porucha, nejčastěji z dlouhodobého stresu.. mno a ten má jen z toho, že je sama.
    Probírali jsme, jaký stres pro ní bude, když přijde Bof.. a vet říkal, že krátkodobej je pro ní lepší, když si na sebe pak zvyknou. Tak nám držte palce, je to naše porculánová panenka :)
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI: jj to zname.)))
    nase jsou tri a stejne si nestaci, a to se ani moc nehadaji vetsinou, ale jak jsme chvili z domu, tak si to pak slizneme.))
    SARRI
    SARRI --- ---
    BESTIEVSAMETE: klid, vsechno muze bejt uplne jinak, ale je dobry bejt pripravenej na ledascos ;)
    my ji milujeme a nijak extra netrpime aby sis zas nemyslela, ze nas ma kocka vylozene v hrsti ;)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SARRI: mno nestraš. Já furt tvrdím, že Firu je fixovaná na oba, ale možná je víc na mě - a já v lednu letím služebně na 3 neděle do Indonésie... to bude mít muž peklíčko :-D
    SARRI
    SARRI --- ---
    mno .. kdyz odjedeme na vikend tak po navratu kocka dela nehorazny sceny jak jsme si dovolili ji tam nechat jen s kocourem .. bez ustani na nas rve treba dve hodiny pac nam musi vypravet vsechno co se kde sustlo

    navic ji vadi i kdyz odjede jen jeji milacek treba (je fixovana na pritele), ja ji nestacim ... vzdycky prijde ke me se pomazlit a pak s revem odchazi, ze to delam blbe nebo ze proste jenom nejsem on .. tohle dela klidne cely vikend a je nasrana dokud se nevrati ;D

    ona je vubec darecek, nekdy staci kdyz se blbe vyspi a je horsi nez ja kdyz mam pms ;DD
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    GIO: Nase dve orientalky imho tak vazany nejsou, nebo tu vazbu alespon neprojevujou tak kontaktne. Kdyz nam vlezou na klin tak je to pomalu svatek, v naruci vydrzi maximalne par minut. Ale rvou na nas porad, to zas jo :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: Jj, já vím, že to bude trvat a že to může bejt složitý. a taky je mi jasný, že to neřeší všechno.. ale já prostě pracovat musím a už taky, takže s ní být doma přes den nemá kdo a myslím, že ve dvou se jim samota lépe potáhne. Ačkoli to samozřejmě neznamená, že od tý chvíle je budu nechávat víc samotné!!
    Ona je takový něžný zvířátko a čím víc si na nás zvyká, tím je to pro ní horší. Dřív bejvala docela ráda, že sme vypadli :-)
    Ale taky jsem diskutovala s paní chovatelkou a ona říkala, že s kocourkama normálně fungovala a kamarádila, mám fotky, jak s nima spí v jednom klubíčku. Ona se jí prostě nelíbila jedna chovná kočka, co přišla do smečky... a já jí chápu, mně se taky nelíbí ! :-D
    GIO
    GIO --- ---
    mam nepredtalenou zusenost, ze siamce druhe zvire pritomnost clovek proste nahradit neumi, vnimaji to jinak.. jako jo, je jim lip, kro vyjimek, ve vice kusech, ale obvykle nejdulezitejsi furt zustava jejich clovek. umi se nastvat a z vazneho duvodu prepnout na nekho jineho, ale clovek je pro jejich statsny zivot imho hodne dulezity element)
    GIO
    GIO --- ---
    .. no, doufej, ze to bude podle tvych predstav a bud pripravena, z szivani vazne muze trvat docela dlouho.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Mno my včera přišli až v půl 10 domu, což znamená, že Firu tam byla 13 hodin sama... Byla z toho úplně na větvi a celou noc ležela na mě a držela si mě tlapkama.. Myslím, že malej přijde v poslední chvíli... :(
    GIO
    GIO --- ---
    SAMGARR: no a ja to mela x let taky tak, nacez s detmi uz se nedostava tolik energie nazbyt, tudiz kocky si musi pres noc vystacit samy, ale nekdy jim nahodou nechavam otevreno,) Roura se zavrta a celou noc je na mne nalepena jak kliste.)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TESAY: Na me pritelkyni takhle kempujou obe kocky kazdou noc. Muze je 100x vyhnat a pokazdy se vratej.
    TESAY
    TESAY --- ---
    Dobrá debata . My máme rozměr matrace 200x220cm a Loki i když je tam spousta místa si vždycky lehne na mě. Spím na boku a kocoura mám na nohou - což při jeho váze a délce není žádná sranda. V noci se hodně otáčím + vstávám k dceři, ale stejně ho nic neodradí od jeho milovaného místa k odpočinku (mě) :D.
    GIO
    GIO --- ---
    jj to jsou vynucovaci taktiky na vyssi urovni.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: anebo vylezu zpoza rohu ja a oni se muzou pretrhnout, jak kdyby nic nezrali :)))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SARRI: praveze pres dvoje dveře se neprorvou, tak se vzájemně obejmou a spi v objeti spolu a vzdaly to celkove hrozne rychle. Ale jednu bych samotnou na noc nenechavala :-)
    SARRI
    SARRI --- ---
    u nas jakmile se zavrou dvere do loznice tak prorvou za dverma celou noc .. neda se to vydrzet .. takze vyhrali v tom, ze muzou do loznice, ale do postele jen vyjimecne .. jakmile nam zacnou vadit tak je vykopeme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam