• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    jako naše kočky jsou dost líný, i Pocina většinu dne chrápe. Pokud je vzhůru, tak 90% doby vymýšlí, jak se co nejvíc tisknout na mě, a jinak se tak třikrát za den se Sněhulí pohoní po bytě sem a tam. O hračky zájem nulový.

    Jinak nežere pytlíky, ale je úchylná na takový ty síťky, jak v tom bývaj brambory, nebo cibule. To před ní musím totálně schovávat, žvejká to s naprosto extatickým výrazem.
    SARRI
    SARRI --- ---
    MAR_TINA: hmm tak to je jina .. tu zahradu tvym kockam zavidim i ja ;D
    maji vyhled do ulice, ale uznavam, ze mit neco ve vyssi poloze tak lip vidi ven ..
    ptacci asi neklapnou, vsechny moje nastrahy s jidlem ignorujou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARRI: my máme zahradu, to je jiná. Vypustím okšírovanou kočku, jsem s ní na zahradě, za 15 minut zaženu domů. Žádný transport, nic. Hned ze zimy do tepla.
    Mají pozorovatelny na oknech? Jde u vás venku krmit ptáčky, aby létali kolem oken a dělali kočkám kino?
    SARRI
    SARRI --- ---
    byt jeste jeden dotaz .. cistite kockam zuby? jak predchazite plaku, zanetum atd.?
    zkousela jsem co se dalo (krom primeho cisteni zubu) a nic nezabralo .. kocka uz prisla o dva zuby a kocourovi jich vezmou nejspis vic (a to je jim 6 let zhruba)
    SARRI
    SARRI --- ---
    kdyz ja mam v praze strach je vencit v parku jen tak. Obcas je bereme do stromovky na odlehle misto kvuli psum, ale v zime vubec
    Parkrat jsme to zkouseli a vzdy do tydne zacali kejchat. Mozna bych jim mohla zkusit nejak posilit imunitu a pak je vzit ven, ale ani na balkon ted nechteji .. tak nevim
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARRI: rusku venčím doteď. Sice dává venku jasně najevo, že je mu zima na tlapky, ale usilovně pozoruje ptáky a běhá za nima. 15 minut venku nebo doma tři hodiny otravného mňoukání u dveří? Jasná volba ;)
    SARRI
    SARRI --- ---
    VODOMERKA: jednou se kocka vytrestala sama ... vzala utokem muj sklad igelitek (schovanej za dvermi pod drezem kam se sproste vloupala) .. prisla jsem z prace a nsala jsem ji s malou H&M igelitkou jak chodi smutne po byte .. ucho z te igelitky mela v pase mezi prednima a zadnima packama a nemohla se z toho dostat ven .. musela v tom byt hodiny .. jeji vyraz byl k nezpalaceni .. malem jsem se pocurala smichy .. od te doby si dava velky pozor jak je kouse, ale kouse je furt
    SARRI
    SARRI --- ---
    SCHWALBE: na ponozky je zatizenej kocour pro zmenu .. a jen na moje a jen na vlnene ;DD .. taha je po celem byte jako ulovky a rve u toho jak kdyby ho na noze brali ..

    btw. podezrivam oba z toho, ze se proste nehorazne nudej .. a kocka se natolik nudi, ze nam obcas pripomina tygra v kleci v zoo ... chodi po celym byte sem a tam podel sten a rve ... letos jsme ji bohuzel pred nastupem zimy nestihli vzit do lesa (ted uz to nejde, moc velka zima) a je s ni nevydrzeni ... zvazuju, ze jim necham vyrobit prolejzacky po stenach temer u stropu abych je zabavila, ale nejsem si jista zda to k necemu bude ...

    pritom maji spoustu hracek
    - mysku, z ktere lovi odmeny (to kocku zabavi asi tak na 5 minut, pak z toho vynda denni davku odmen a zase se nudi)
    - sustici pytel s aktivnim hejbatkem na baterky (to je zabavi asi na 20min a po tydnu ot ztrati zajem, musim to schovat a vyndat to zas za dva mesice)
    - drevene kulicky na podstavci, ktere honi po byte (taky zabama max na tyden par minut denne)
    - nejvic frci hackovane mysky a tkanicka z mikiny ... jsou schopny aportovat, ale taky jen chvili)

    jeden z druhym se bitkujou pomerne casto. litaj po byte, ale fakt vyzadujou pozornost neustale ..

    jakou zabavu pro svoje ori/sia tygry mate vy?
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    SARRI: u nás taky vedou rozkousaný iglitky. naštěstí je Django jenom rozkouše a nežere
    SARRI
    SARRI --- ---
    SCHWALBE: krade igelitky? ta nase cuza je na nich zavisla .. vycmucha je uplne vsude a rozkouse je .. v satne mi rozkousala i igelitovy obal na saty z cistirny ..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: má nádhernou kresbu!
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: tak ale musí to být v nějaké harmonii ne? třeba to co se chová v siaalicia je druh netopýra, který se mi líbí, protože ta zvířata jsou (pro mne) estetická na pohled, ten obrázek dole už pro mne estetický není...
    CORIM
    CORIM --- ---
    SCHWALBE: Bohuzel to same je i v jinych plemenech - napr. u perskych a exotickych kocek. Nastesti u toho co chovam ja tech problemu neni tolik.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: něco se cestou nepovedlo? ty nohy taky nevypadají zdravě... mě se líbí i extrémní siamy s obříma plachtama, ale tohle není hezký... ani trochu :-( doufám, že to není chovné.. .trochu mě to děsí...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Nemá afty (tuk tuk) a je hyperaktivní, moc rád si hraje a žere opravdu šíleně :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: četla jsem o těch injekcích a jediný, na čem se články shodujou, je, že to tu kočku bolí. Já nevím, jestli to pro tu trošku nudlí stojí, zatím dáváme vitamíny, probio, glukánka a krmíme jen masem a tvarohem a dodáváme nějaký mořský řasy... A ještě něco co máme od veta a drží se to v rozumný míře..
    Firu je v tomhle dobrá, ta bude za 3 dny OK. Uvidíme Bofana, tam jestli se to rozjede, tak nic jinýho nezbude, ale přes to - on je štastný a spokojený pubertálný kotě s obří spotřebou jídla a neutuchající chutí si hrát. Nechci mu život kazit stresem, když krom věčný nudle mu nechybí nic :)

    Každopádně jak říkám, uvidíme, ono teď kolem Vánoc na ně taky budu mít spousta času tak se to možná trochu upraví i tím (jak hodně cestuju tak oni to taky prožívaj :( )
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: jo tohle je fakt děsivý.. Pak mi máma líčí, jak jejich domácí Micina ve svejch 12ti letech chodí denně 2x na dvůr, ve 4 ráno mnouká za dveřma a nosí domu myši. V zimě v létě...
    A nám teď začala zima takže máme v bytě 23 místo letních 26 a obě kočky už zas nudlej :( :(
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    DOMINIQUE01: na druhou stranu, dostane se do každý konzervičky. i do těch mini paštiček :D
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    SCHWALBE: Působí na mně, jako by ji strkali tlamku do vysavače. Chůdě škaredý.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    chudátko maličkatý. Nešťastný a nemocný :( :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam