Přijde mi zajímavá metoda - paměťové zámky. Na místo které dobře znáš (např. dům ve kterém si vyrůstal nebo školu do které si chodil) uložíš informace, každou na jiné místo, měl bys je ukládat v průběhu cesty kterou domem absolvuješ. Když si poté v duchu tuto cestu pocházíš, každé místo by ti mělo automaticky pomoct k vzpomenutí si na informaci kterou potřebuješ. Nemusí to být samosebou jen budova, může to být klidně jen samotná cesta kamkoliv, kterou dobře znáš.
A ještě jedna věc, kterou používám poměrně často..známe to všichni, musím něco udělat až přijdu domů, ale obvykle se stane, že než domů dorazím, vykouří se mi to z hlavy :( No tak je tu taková pomůcka, musím např. zavolat babičce, takže si představím, že až přijdu domů a otevřu dveře, v mojí předsíni hraje babička basketball, třeba s pevnou linkou, kterou se snaží dát koš..no věřte mi nebo ne, ale když pak vážně přijdu domů, na tuhle totální kravinu si hned vzpomenu. Mělo by to být něco abstraktního, aby nás to donutilo spojit si místo a čas kde potřebuji vykonat to či ono s tou šílenou představou ;) Je fakt, že existují upomínky v mobilních telefonech, ale to by mě připravilo o tu srandu, vymýšlet nějakou ptákovinu, která mi pomůže si vzpomenout :)