• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GLUMON: no ja zas nasel, ze nastaveni W3 je naprosto klicove a potom, co pochopis na jakem principu funguje, nebudes chtit reseni 'out-of-the-box', ktery vetsinou dela nekde kompromisy... bohuzel vetsinou tam, kde je nechces.
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add cache jsem našel porovnání :
    http://www.tutorial9.net/web-tutorials/wordpress-caching-whats-the-best-caching-plugin/

po vyzkoušení
    W3,Super cache a Quick cache nakonec zvitezil plugin Hyper cache .. oproti ostatnim ma skor onejmene nastaveni, ale funguje defacto hned po aktivaci.

U ostatnich pluginu jsem u vsech musel resit "proc neco nefunguje tak jak ma"

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GLUMON: w3 total cache a pokud pujdes do nejakeho cdnka tak dej vedet, neb se rozmyslim, zda do toho jit ci nejit...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    po 3 měsících od nasazení wordpressu koukam na výkonnost webu ve webmastertools a vidím celkem rozdíl.
    původní web v ASP.NET s dost stejným obsahem - průměrná doba načítání cca 1sec
    wordpress postupně stoupal, stoupal , až dostoupal k 4sec.

Google doporučuje použít kompresi gzip - prosím tipy na nějaký osvědčený plugin, příp. další typy na výkonovou optimalizaci wp ?

jedno ze zpomalení vidim i v použití "like" boxu na fcbk
    RVHP
    RVHP --- ---
    Hledam nekoho, kdo pomuze s wp sablonou, za bankovky samozrejme.
    V pripade zajmu vice info na rvhp@sarbatru.net.
    Diky a omlouvam se za OT!
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    nikdo nepouziva zadny CDN?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    budu pravdepodobne pouzivat W3 Total Cache, zatim se mi jevi jako nejlepsi, ale rad se necham presvedcit o necem lepsim
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    muzete nekdo doporucit nejakou CDN pro wordpress?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: no ono si to muzes na stylovat jak chces a co se lite verze tyka, bud firma za svou prezentaci utraci a podle toho to vypada a nebo na ni setri a podle toho to vypada (btw malickata, rekl bych primo pidi ikonka 'SD' se da docela zkousnout pro firmy, ktere na sve prezentaci setri)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: slidedeck je fajn, je to sice neco jineho, ale hlavne je drahy a lite verze se na firemni prezentaci opravdu nehodi :( kadzopadne diky
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: neco na ten zpusob je, ale ne presne tak jak to popisujes, hledej Slide Deck ve WP pluginech
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CITRONAK: neco kde si muzu navolit slidy, ktere se pak daji prepinat sipkama s nejakym efektem a kde je dole videt (treba koleckama) kolik tech slidu je a jaky je aktivni... slide muze byt jakykoliv obsah - takze i text apod. To co jsem videl zatim bylo jenom na obrazky. Nezna nekdo nejaky takovy plugin? Dekuju moc
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Prosim vas, nemate nekdo jFlow plugin, nebo nejakou jeho alternativu? Diky
    LELI
    LELI --- ---
    CNV: woothemes.com
    CNV
    CNV --- ---
    Máte prosím zkušenosti s nějakými placenými styly pro WP? Našla jsem spoustu stránek, kde se za jednorázový/roční poplatek zpřístupní několik premium stylů, stejně tak stránky, kde se kupují jednotlivé styly. Protože je jich tolik, uvítala bych nějaký tip, kde je dobrý výběr, slušné ceny a nedá se tam na něco naletět...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: proc pouzit custom type tomu i rozumim

jinak opravdu bych ocenil, mit tu link a popis tveho reseni, aneb jeden nikdy nevi kdy se neco takoveho bude hodit...
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CRS1138: ja se pokusim to reseni sepsat i s vysvetlenim toho problemu, ale dostanu se k tomu pozdeji

jinak proc se mi libi custom post types - tohle vysledne (po prideleni/omezeni prav) vidi uzivatel, ktery si bude spravovat web http://img801.imageshack.us/img801/7668/screenshot20101118at154.png

mam pak jistotu, ze mi nic nepokazi :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: muzes prosim te nalinkovat neco ohledne rewrite rules a nastinit jak jsi to resil?

jinak ja netvrdim, ze ta nova query by to resila - jen jsem nechtel studovat nejaky problem, kde jsou pocatecni predpoklady vratke (I prefer to save my sanity)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Tak jsem to vyresil pres rewrite rules do function.php a funguje to. Jinak to snad ani nejde.

CRS1138: i po uprave podle [ BULHI @ wordpress ] to delalo to same. Problem byl prave v odkazovani na sablony (na sablonu custom typu, ktera nebyla). Takze nebylo mozne "provazat" /novinky/ jako page s /novinky/post/ jako custom post.

Moc vam dekuju.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    i pres reset te query bych doporucoval si zavolat uplne novou query

The query_posts function is intended to be used to modify the main page Loop only. ... The query_posts function overrides and replaces the main query for the page. To save your sanity, do not use it for any other purpose.
    Function Reference/query posts « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Function_Reference/query_posts
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam