• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    QUITE: nelze; místo Settings>Miscellaneous>Full URL path to files... je ve WP 3.0.4 Settings>Media .. a v něm taková volba není.
    QUITE
    QUITE --- ---
    RIMRR: ukládat obrázky někam úplně jinam? //img.blg.cz/ např.? ale nezkoušel jsem a jsem na to teď moc línej. :))) zkusil bych si pohrát s nastavenim "Full URL path to files"
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Zdravím, mam WP 3.0.4; povolenou možnost zakládat další blogy. Tzn. mam vytvorenych nekolik blogů (neco1.blg.cz, neco2.blg.cz ...atd) a právě u nich vznikl problém.

V administraci pri nahravani obrazku primo pres "Library" se obrázky nezobrazí ani v administraci ani na webu (pritom se WP pri ukladni tvari ze je vse ok a hodi hlasku ze se obrazek ulozil, coz sem overil na FTP.. korektně se ukládají do adresáře ...wp-content/blogs.dir/1/files/...).

Muj problem se probiral na foru: http://premium.wpmudev.org/forums/topic/updated-to-wpmu-30-lost-my-images-help#post-42738

Radili v .htaccess misto: RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]
    dat kod: RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    ..nepomohlo. Nemáte někdo zkusenost a radu k dobru?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JTP: Díky! Doufala jsem, že to tak, ale neměla jsem po ruce pokusného králíka, který by to se mnou vyzkoušel.
    JTP
    JTP --- ---
    SHADOWALKER: Ty další to varuje, že článek edituje někdo jiný. A je jen na nich, jestli to varování budou ignorovat nebo ne.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Tak mám další dotaz. Jak se řeší, když mám víc redaktorů, kteří zasahují do jednoho článku, aby mi tam nepsali najednou a nedělalo to bordel v úpravách? Nebo jim to rovnou zakáže psát, když tam bude někdo jiný?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CRS1138: Už jsem na to přišla... zákazník zapomněl zmínit, že mají aj verzi na samostatné administraci. Ale za tip na plugin děkuji, ten se bude určitě hodit.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: vsichni mate bezproblemove presuny WP?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SHADOWALKER: ten provozuji pod 3.0.4 v poho

SHADOWALKER: ja mivam pri presunu problem se serializaci PHP (viz. http://davidcoveney.com/mysql-database-search-replace-with-serialized-php/), takze pokud ty webovky muzou mit par hodin vypadek, tak radeji nepresouvam na lokal, ci jiny server...

mate tu nekdo podobny problem? jak ho resite?

SHADOWALKER: s timhle bohuzel neporadim, protoze pouzivam qTranslate plugin, ktery se mi stara o vice jazycne weby
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    A mám ještě jednu... tentokrát lamí
    Ten web má českou a anglickou verzi a já v administraci za boha nemůžu najít anglické verze. Je tam jenom u stránek s anglickou verzí dole vyplněný custom field: name - xLanguage_Available, value - ,en,cz,
    S několikajazyčným wordpressem bohužel nemám žádné zkušenosti, tak velmi ocením nějaké to nakopnutí. Díky.
    LELI
    LELI --- ---
    SHADOWALKER: Po nekolika vypadcich zpusobenych upgradem beziciho WP tuto metodu vyrazne preferuji. :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    LELI: Taky už mně napadlo, ze si udělám zkušební jízdu na lokálu.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CRS1138: Je na tom WordPress Shopping Cart 3.7.5.2
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SHADOWALKER: ktery eCommerce pouzivas?
    LELI
    LELI --- ---
    SHADOWALKER: Spis si udelej kopii nekde vedle a zkus idealne upgrade primarne v te kopii, pokud muzes... To je asi nejjistejsi postup.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CRS1138: To je jasné. Díky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SHADOWALKER: zazalohuj databazi a vsechny soubory a smele do upgradu... ale zaloha, pred jakymkoli upgradem je povinnost
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Mám takový dotaz. Dostala jsem drobnou zakázku na zprávu webu ve wordpressu. Ovšem administrace jede stále ve verzi 2.9.2 v aj a já bych ji ráda updatovala na 3.0.4 a je mi jedno jestli to bude česká nebo anglická verze. Ale protože to jsou stránky s eshopem a spoustou formulářů, tak se raději zeptám předem jestli mám očekávat nějaké potíže po updatu nebo jestli by to mělo být vše v pořádku. Případně stane se něco pokud to dál pojede na 2.9.2?
    MALER
    MALER --- ---
    Dekuji timto Citronakovi, ktery mi vyresil (nyni jiz smazany) problem a upozornil na osklive prehlednuti v css. i carka ma svuj vyznam :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BULHI: Já jsem zkoušel tu databázi nahodit na novou instalaci, ale v databázích jsem úplný laik a nová instalace jí nebere. Kdyby mi s tím chtěl někdo pomoci, nebránil bych se. přes poštu.
    BULHI
    BULHI --- ---
    kazdopadne bych zazalohoval databazi, komplet to smazal a nainstaloval wp znova, pokud mozno nejaktualnejsi verzi.. pak si tam zkus nahrat jen obsah tabulky s prispevkama, settings a ostatni veci nech tak, jaky je udela ta nova instalace a uvidis jestli to k necemu bude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam