• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BULHI: Já jsem zkoušel tu databázi nahodit na novou instalaci, ale v databázích jsem úplný laik a nová instalace jí nebere. Kdyby mi s tím chtěl někdo pomoci, nebránil bych se. přes poštu.
    BULHI
    BULHI --- ---
    kazdopadne bych zazalohoval databazi, komplet to smazal a nainstaloval wp znova, pokud mozno nejaktualnejsi verzi.. pak si tam zkus nahrat jen obsah tabulky s prispevkama, settings a ostatni veci nech tak, jaky je udela ta nova instalace a uvidis jestli to k necemu bude
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    NTR23: pokud je poskozeny wp-config (nebo neni na ftp) zkopiruj ho ze samplu a uprav hodnoty. Treba to pomuze
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    NTR23: je potreba zmenit v databazi asi jednu polozku nastaveni, kde je ulozena adresa pro administraci - je to v settings tusim (musel bych se podivat) pak by to mohlo mozna jit... aby pak sel web, musi pak v administraci zmenit ta druha adresa - adresa webu. Zkus to a uvidis, treba to pujde :)

wp-config.php je co jsem se tak koukal, jen o pripojeni k db... pokud se k db dostanes pres phpmyadmin od poskytovatele webhostingu, staci ji vyexportovat a spustit si to doma na localu treba na ciste instalaci wp (pripadne na zaloze wp s danou sablonou) - budes tam mit pak vsechny prispevky apod.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Dokázal by mi někdo pomoci?

Mám instalaci wordpressu, která nebyla dlouho aktualizovaná. V pravdě jsem se v poslední době webu nevěnoval. Začaly mi ale chodit komentářové spamy, tak jsem na web vlezl a kompletně měl zmršenou diakritiku. Když jsem se díval do mysql4 databáze, tak ta diakritika je špatná i tam.
    Další problém je, že se nemohu podívat do administrace. I když si nechám vygenerovat nové heslo, které mi přijde na mail, dovnitř se nedostanu.
    Vyhodí to podobnoo chybu
    Warning: require_once() [function.require-once]: Unable to access /mnt/data/accounts/nxxxxxxxp on line 20

Warning: require_once(/mnt/xxxxx_/wp-settings.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /mnt/dataxxx/wp-config.php on line 20

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/mnt/data/accounts/n/ntr23/data/www/klarka_/wp-settings.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php') in on line 20

Protože spamových kometů bylo deně i 40, zmenil jsem název adresáře. Po jeho vrácení na původní název ale dostanu na zmíněné doméně tuto hlášku.
    There doesn't seem to be a wp-config.php file. I need this before we can get started. Need more help? We got it. You can create a wp-config.php file through a web interface, but this doesn't work for all server setups. The safest way is to manually create the file.

Dokážu nějak vyexportovat příspěvky, abych je hodil např na Posterous? nerad bych o ně přišel.

Děkuji
    MALER
    MALER --- ---
    Chápu dobře, že když edituju child theme, tak pokud dělám zásahy do teplejtů, pro které nemám v child theme odpovídající kopii, tak si stejně zase zasahuju do "parental" theme? Tedy WP si neudělá inteligentně kopii editovaného teplate do child složky?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    resil tu nekdo rychlost WP? Pokud ano, ktere Content Delivery Networks pouzivate?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    tak jsem zacal pouzivat Amazon S3 CDN ve spolupraci s W3TC a pro Evropu mi testy vychazeji zlepseni o 42.95% (5.393s) pro prvni shlednuti a o 56.97% (4.011s) pro opakovane shlenuti. (pouzity nastroj http://www.webpagetest.com/ meril jsem z ruznych evropskych serveru po 7 testech pro kazdy, pouzite browsery IE7, IE8)

Je tam stale jeste prostor pro zlepseni, ale neni mi moc, jak toho docilit. Je tu nekdo, kdo si hraje s W3TC?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    JTP: dik za tip, je to trochu monstrozni reseni, ale uvidime :]
    JTP
    JTP --- ---
    ZATAMOKO:
    Nebo použij plugin Register Plus Redux, který kromě jiných věcí nabízí i možnost nastavení vlastního hesla při registraci :-)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Nevite zda je mozne popr. jak vyloucit nektere znaky z generovani hesel?
    Jedna se o #$^&* apod.
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tyhle komentare wordpress driv pouzival k tomu, ze nacetl sablony automaticky a pak ti je nabizel primo v adminu pod tim jmenem, ktery si system vzal z toho komentare.. ke konkretni strance sis mohl priradit sablonu potom tak, ze jsi ji jen vybral ze seznamu podle tohodle jmena.. ve WP 3 je to uz ale jinak (sablona se hleda podle jmena souboru)

kazdopadne theme je to porad stejnej, tudiz jedno spolecny css..
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: ano, tiez sa v tom stracam, pochopil si to spravne.

:/

zmiatlo ma, ze ked ten kod zacina s:

<?php
    /*
    Template Name: Snarfer
    */
    ?>

tak sa to da dako prehodit v ramci page.
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak samozrejme konkretni stranka muze mit konkretni template, ale o tom prave mluvim - budes to muset nakodovat rucne.. nejde podle me nastavit pro konkretni stranku jinej theme, nez jakej mas pro celej web.. jestli jsem teda spravne pochopil, na co se ptas :-)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: hmm daco som vyguglil.. ale zatial som z toho jelen; uvidime :D

Pages « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Pages_Add_New_SubPanel#What_Template_is_used_to_Display_a_Particular_Page.3F

BULHI
    BULHI --- ---
    tak to jsem nikdy neresil, ale podle me to ani nejde.. respektive musel bys to asi udelat rucne (specialni classy a pro ne prislusny css pro tu konkretni stranku).. nic lepsiho me nenapada
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    akym sposobom zmenit 'theme' na jednej konkretnej stranke WP?

(mam WP s theme pixeled a na wp forum chcem inu theme, pretoze forum ma vcelku na prd css a netusim ako to spravit).
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GLUMON: no ja zas nasel, ze nastaveni W3 je naprosto klicove a potom, co pochopis na jakem principu funguje, nebudes chtit reseni 'out-of-the-box', ktery vetsinou dela nekde kompromisy... bohuzel vetsinou tam, kde je nechces.
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add cache jsem našel porovnání :
    http://www.tutorial9.net/web-tutorials/wordpress-caching-whats-the-best-caching-plugin/

po vyzkoušení
    W3,Super cache a Quick cache nakonec zvitezil plugin Hyper cache .. oproti ostatnim ma skor onejmene nastaveni, ale funguje defacto hned po aktivaci.

U ostatnich pluginu jsem u vsech musel resit "proc neco nefunguje tak jak ma"

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam