• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    GLUMON: hele nevim zda to jde nejak pouzit ve WP, ale tohle by teoreticky mohlo byt uzitecne
    Head JS :: The only script in your HEAD
    http://headjs.com/

Neni to sice procisteni, ale melo by to urychlit alespon nacitani.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    GLUMON: tak pokud ti jde o vývojovou platformu, tak bych moc zeštíhlovat JS nedoporučoval ... nikdy nevíš, kdy to uživatel bude potřebovat. Navíc nechápu co ti na JS v backendu tak vadí, pokud ti jde o rychlost, stačí si nainstalovat gears...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add JavaScript ve WP je ho fakt strašně hodně, defacto ho využívám sotva polovinu

dá se nějakým elegantním způsobem "pročistit" ? ideálně nějakým automatickým analyzátorem - přecijen ručně zkoumat co se používá a nepoužívá není na jedno odpoledne .. :/
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    uff, pokračování později :)
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: xLanguage nemá žádné verze: nadpisy používají oddělovače a v rich editoru používáš ikonky jednotlivých jazyků ve WYSWYG editoru /každý jazyk má svůj čudl a keště jsou tam dva na zvýraznění označených jazykových mutací a odstranění označení jazykové mutace...

customfield se nepředkladají ani když přidáš get_post_meta, či pre_get_post_meta do hooků, navíc to souhlasí s filosofií, že pro každý jazyk si vytvoříš vlastní šablonu a v té si taháš custom fields k jednotlivým jazykům zvlášť
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    JTP: tohle se dá přepsat... udělat na daný článek tzv. "zámek"
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    SHADOWALKER: ano IE je opravdu strašný peklo. Problém je totiž v tom, že TinyMCE, který je použitý ve WordPressu má složitý JavaScript /hlavně kvůli převodníkům Wodr dokumentů a dalším features - navíc se do něj může nahookovat jakýkoliv plugin a ten tam přidává své vlastní JS volání, takže nakonec může vzniknout docela slušný balík JS, který prostě IE nepobere.
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    prosim o opravu nazvu klubu na WordPress (s velkými písmeny) děkuji i za vývojářské jádro komunity
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    TOMAS3333: NextGen
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    pouzivate vo wp galeriu? mate nejaky tip/odporucili by ste nejaku?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Setkali jste se někdy s tím, že blbne administrace wordpressu v IE? Konkrétně řeším zákazníkův wordpress 2.9.2 na Internet Explorer 8, 8.0.7600.16385 na win7, který má tendenci dělat různá pekla při editaci stránek (kurzor v okně skáče kam chce, při aktualizaci stránky se samovolně přemístí část kódu do jiného místa, atp.). Nevěřila bych, že je něco takového možné, ale zkusila jsem si to na vlastní kůži u zákazníka. U mně na chromu ve vistách funguje vše samozřejmě naprosto normálně.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    nemate niekde po ruke popis, ako funguju postmeta (a dalsie meta tagy)? Hodil by sa mi popis co ktore meta tagy znamenaju a kedy sa pouzivaju. Chystam sa totiz na presun webu z php fusion do wp a najrozumnejsia sa mi zda volba vyuzit wordpressovsky format (ten co vznikne po exporte). Takze sa ho budem snazit napodobnit. Popravde este vo wp zbehly nie som, takze som to ani nemal ako vypozorovat.

Dalsia vec, vie wordpress nejak importovat obrazky?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    RIMRR: problém snad vyřešen dalším zásahem do .htaccess (obsahoval chybu v řádku viz níže); ještě to testnu.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    QUITE: nelze; místo Settings>Miscellaneous>Full URL path to files... je ve WP 3.0.4 Settings>Media .. a v něm taková volba není.
    QUITE
    QUITE --- ---
    RIMRR: ukládat obrázky někam úplně jinam? //img.blg.cz/ např.? ale nezkoušel jsem a jsem na to teď moc línej. :))) zkusil bych si pohrát s nastavenim "Full URL path to files"
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Zdravím, mam WP 3.0.4; povolenou možnost zakládat další blogy. Tzn. mam vytvorenych nekolik blogů (neco1.blg.cz, neco2.blg.cz ...atd) a právě u nich vznikl problém.

V administraci pri nahravani obrazku primo pres "Library" se obrázky nezobrazí ani v administraci ani na webu (pritom se WP pri ukladni tvari ze je vse ok a hodi hlasku ze se obrazek ulozil, coz sem overil na FTP.. korektně se ukládají do adresáře ...wp-content/blogs.dir/1/files/...).

Muj problem se probiral na foru: http://premium.wpmudev.org/forums/topic/updated-to-wpmu-30-lost-my-images-help#post-42738

Radili v .htaccess misto: RewriteRule ^files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$1 [L]
    dat kod: RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    ..nepomohlo. Nemáte někdo zkusenost a radu k dobru?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    JTP: Díky! Doufala jsem, že to tak, ale neměla jsem po ruce pokusného králíka, který by to se mnou vyzkoušel.
    JTP
    JTP --- ---
    SHADOWALKER: Ty další to varuje, že článek edituje někdo jiný. A je jen na nich, jestli to varování budou ignorovat nebo ne.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Tak mám další dotaz. Jak se řeší, když mám víc redaktorů, kteří zasahují do jednoho článku, aby mi tam nepsali najednou a nedělalo to bordel v úpravách? Nebo jim to rovnou zakáže psát, když tam bude někdo jiný?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CRS1138: Už jsem na to přišla... zákazník zapomněl zmínit, že mají aj verzi na samostatné administraci. Ale za tip na plugin děkuji, ten se bude určitě hodit.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: vsichni mate bezproblemove presuny WP?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SHADOWALKER: ten provozuji pod 3.0.4 v poho

SHADOWALKER: ja mivam pri presunu problem se serializaci PHP (viz. http://davidcoveney.com/mysql-database-search-replace-with-serialized-php/), takze pokud ty webovky muzou mit par hodin vypadek, tak radeji nepresouvam na lokal, ci jiny server...

mate tu nekdo podobny problem? jak ho resite?

SHADOWALKER: s timhle bohuzel neporadim, protoze pouzivam qTranslate plugin, ktery se mi stara o vice jazycne weby
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam