• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    ja sice obecne tyto wordpressy nemam rad takze to bude trochu zavadejici ale na takovebanality bych cely WP poslal k sipkum a resil to necim normalnim co napisu za hodinu.

jinak databaze a SQl normalne umi korektne pracovat s timestampem.
    moje oblibena cast dokumentace
    MySQL :: MySQL 5.5 Reference Manual :: 11.7 Date and Time Functions
    http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BULHI: custom post type by se na to hodil dobre, kazdopadne pokud se nepletu, tak je u snad vseho vzdy datum - konkretne jako "publikovano - datum". A to neni problem vypsat a pripadne i zmenit v administraci.
    BULHI
    BULHI --- ---
    pratele resim takovou specialitku a nevim kterym smerem se vydat, takze uvitam jakykoliv rady jak na to:

Jde o denni menu v jidelne, cili prispevek, ve kterym bude datum a nekolik polozek (konkretne vzdy 3). Rikal jsem si, ze vyuziju nejakej plugin na kalendar akci, kterejch je spoustu, ale vetsinou toho delaj zbytecne moc nebo slozite atd, proste jsem nenasel zadnej vyhovujici.

Rikam si, ze udelat na to vlastni plugin nebude problem, je to zadani jako stvoreny pro jednoduchej custom post type, ale nevim jak skladovat to datum - chtel bych to udelat co nejjednodussi, takze bych rad vyuzil tabulku postmeta, kam se ty data "navic" u custom typu ukladaj. Ta ale uklada data v radcich jako "post_id" => "meta_key" => "meta_value" (cili treba "3" - "datum" - "2006/12/25"), pricemz samotna hodnota je ulozena jako longtext. Muzu tam vkladat timestamp a pujde to podle nej tim padem i sortovat, ale stejne nevim jak pak udelat ten vypis na frontendu (napr. jak zobrazit aktualni tyden, kdyz menu bude vyplneny na par tydnu dopredu) a jak vyresit strankovani atd?

Cili otazka zni jestli bud neznate nejakej plugin, kterej by slo pro tyhle ucely snadno upravit, nebo jestli mate nejaky tipy jak tohle vubec v php vyresit (jak skladovat datum jako text a pokladat pak podle nej dotazy do databaze)? Nebo pripadne jestli nebude lepsi prece jen udelat si na to vlastni tabulku? Nevim ale v tom pripade jak to s tim custom content typem propojit (rad bych tu funkcionalitu vyuzil, kdyz uz tam je).
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CALMKITTY: Párkrát jsem se setkala s tím, že nefungoval "flash uploader" ale "browser uploder" ano.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    s tim jsem mel problem pri automaticke aktualizaci ale u uploadu mi to nevadi. tim ale nechci rict ze to nepomuze CALMKITTY.
    BULHI
    BULHI --- ---
    rychlej gugl nasel tohle, mozna je to ono? (posledni post)

WordPress › Support » Can't upload media-get "Failed to write file to disk." message.
    http://wordpress.org/support/topic/cant-upload-media-get-failed-to-write-file-to-disk-message
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUSTAFU_X:
    skoda ze tu lidi nenapisou na rovinu to co mi pisou v poste ;-) mozna by ti doslo ze ten debil tu nejsem ja... ;-)

Kazdopadne dekuji za tvoji neskonalou snahu mi pomoci ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUSTAFU_X
    MUSTAFU_X --- ---
    PEPAK: no pokud sem to dobre pochopil, tak to je presne to, co KOC nechce...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    PEPAK: imho bez ciselnej hodnoty, ci da sa to nastavit?
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Ale víme. WP Popular Posts. V dokumentaci píše o tom, jak si upravit šablony a kdesi cosi, ale umí fungovat i bez toho (zobrazuje buď nejčtenější příspěvky za celou dobu jako widget nebo za zvolené časové období v Dashboardu).
    BULHI
    BULHI --- ---
    proste o zadnym pluginu nevime, tak nemusis bejt hned protivnej ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUSTAFU_X:
    ale otazka neznela jak si neco napsat. ale chtel jsem doporuceni na plugin bez nutnosti zasahu do kodu.

Ale asi fakt chci moc a vubec jsem nepochopil vyznam tohoto auditka... kdyz jsem zadakl o doporuceni pluginu...

No nic omlouvam se ze jsme narusil zdejsi jinak dokonale fungujici komunitu WP geeku :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUSTAFU_X:
    1/ to myslis vazne ze mam PHPckem parsovat desitky MB statistik? A nebo na to ma WP nejake struktury v DB.

2/ sorry ze jsem mylne povazovalk toto forum za misto kde by mi nekdo zkuseny s WP mohl poradit nejaky plugin ktery se mi nepodarilo najit.

ZVOLADI DO NEBE:
    Proc musi vsude byt radobychytrolini kteri poradit neporadi, ale napsat neco musi snad aby ziskali bod za post :o)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LELI:
    ano pokud to cislo chci videt u clanku. jinak samozrejme mohu a umim analyzovat access log treba webalizerem, na serveru jese awstats a pouzivam GA :)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TOMAS3333: urobil som mensi test. mam web A a B na wordpresse, na roznych hostingoch a testovaci web T, ktory zapisuje do suboru $_SERVER a obsah $_POSTu. B a T su na jednom hostingu.

dostal som sa k tymto stavom:
    1. trackback z A -> T - vidim, ze wordpress tam "bol" ale neposlal ziadny obsah
    2. trackback z A -> B - trackback sa spravne ulozil
    3. trackback z B -> T - trackback bol, obsah sa spravne ulozil
    4. trackback z B -> A - trackback sa neulozil

netusi niekto kde by mohla byt chyba?
    LELI
    LELI --- ---
    KOC256: Jakekoli server statistics jsou z nejakeho duvodu nevhodne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CITRONAK:
    zkousel jsem... treba se jeste nekdo chytne no... kdyz je to tu plne tech "expertu" na WP :-P
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KOC256: tak to zkus neco vygooglit :) nic me nenapada...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    CITRONAK:
    Potrebuji jen na frontendu bez vetsi logiky videt cislo... nic tak maximalistickeho... :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KOC256: hele nevim, zda jsem to nahodou nevidel nekde tady v tomhle http://wordpress.org/extend/plugins/gd-press-tools/ kde pak u prispevku po najeti mysi v administraci zobrazoval nejake statistiky... ale fakt netusim, zkus to a uvidis
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam