• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    ja myslim ze neni. Proste tam je neco zle napsane :)

A nebo jsem stastny z/v totalni nevedomosti... :)
    BULHI
    BULHI --- ---
    je to zahada :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WRONSKI:
    to zatím nevím. Vyměnil jsem celou šablonu za jinou... POužívám nejake defaultní co mi nabízí systém, ne vlastní...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    KOC256: A co přesně to dělalo? white-space?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak teda s nekonecnou trpelivosti BULHIho jsem prisel na to ze to delala sablona "Atahualpa" ve verzi 3.6.7. Zatím teda solved...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    no ja prave vcera upgradoval na nejnovejsi 3,2,1 a od te doby mi to nefakci :(
    BULHI
    BULHI --- ---
    jakou mas verzi? zkusil jsem to ted v nejnovejsi (3.2.1) a funguje mi to normalne.. mimochodem koukam, ze nam admin s tou aktualizaci nejak zkrasnel :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak jsem zjistil ze to nebude WP-syntaxem ale necim novym v samotnem wordpressu.

Jakoby tam neprobihalo nl2br...

znalci strev, kam se podivat? kde se provadi takova nejaka obecna konverze?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    REQUEST: Ahoj, sháním někoho, kdo by mi mohl udělat wordpress theme (nebo upravit nějaký existující theme) z návrhu v psd. Jedná se o fakt jednoduchý web s max pěti statickými stránkami. Nikdy jsem to nedělal, zabralo by mi to celé mládí a potřebuju to během příštího týdne spustit.
    Ozvěte se do pošty, na odměně se dohodneme.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Vyresil jsem to DMSGuestbook pluginem. Ucel to snad splni...
    KORDA
    KORDA --- ---
    BULHI: Mnio. proste jsem nechtel na webu mit zadny zminky o komentarich. Takze jsem z Template smazal cely comments.php + jsem vyoperoval (kde, to netusim) vsechny zminky o komentarich aby se mi nezobrazovalo u single postu "0 comments" a "comments are disabled" atd.

Rad bych to vyresil pluginem protoze se mi v tom opet nechce hrabat. Samozrejme si uvedomuju, ze to neni elegantni reseni ale je to akce tak na tyden, nasledne ho zase odstranim.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOM: neslo to udelat ve functions.php v theme?
    KOM
    KOM --- ---
    MRTVY_KENNY: Napriklad jsem potreboval, aby pri vypisovani galerii jsem mel po kazde 4 fotce clearer(clear:both). Takze jsem si musel k ty zakladni funkci udelat pocitadlo a podle toho tam sazet ten clearer.
    BULHI
    BULHI --- ---
    nechapeme :-) jen v adminu to vypnout jde, ale ten check, jestli je komentar vyplej, je v tom souboru comments.php (coz je sablona pro komentare - je v ni loop pro vypis, strankovani a formular na pridavani dalsich).. cili pokud je to vyply, tak se nic nezobrazuje (nebo se zobrazuje hlaska, kterou tam vyplnis - "sorry, komentare jsou vypnuty").. v page.php (sablona stranky) nebo single.php (sablona prispevku) je pak funkci comments_template() ta sablona na komentare includovana.. coz on zrejme smazal.. co ja nechapu je to, proc je problem dat tam ten jeden radek zase zpatky
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    DOTAZ: ono opravdu nejde vypnout komentare JEN z adminu? Je OPRAVDU treba delat nejake podminky jeste v sablone?

Nebo se nechapeme?
    BULHI
    BULHI --- ---
    KOC256: no vsak jo, checkbox na to prave ma.. cili soubor comments.php nahrajes zpatky a do sablony stranky/postu pridas jeden radek, kterej tu sablonu s komentarema includuje.. komentare pak zakazes v adminu globalne a povolis je u toho konkretniho postu.. ja cekam, az se Korda vyjadri, co mysli tim, ze to "velmi dukladne" odoperoval.. buh vi co s tim udelal zejo :-) ale nenapada me nic, co by mohlo vraceni komentaru do sablony timhle zpusobem komplikovat, nebo mi neco unika
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KOM: muzu se zeptat kdy? ja teda nemam leta kodovani ve wp, ale prijde mi, ze vsechno se da udelat, aniz by clovek hrabal do puvodnich souboru. ostatne pokud na neco existuje plugin, je to dukazem, ze to lze udelat ciste..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BULHI:
    ja vychazel ze scenare kde KORDA pise ze smazal nejaky soubor a upravil sablonu.

Jako nejsem na WP expert ale myslim ze na takove trivialni operace by mel WP mit checkbox a nenutit uzivatele aby nekde neco mazal a upravoval...
    BULHI
    BULHI --- ---
    palecek jsem nedal za upravy jadra, to mi taky neprijde moc vhodny :-) ale se zbytkem souhlasim.. tady jde o absolutne trivialni upravu sablony, takze porad nejak nechapu, v cem je problem.. plugin na guestbook ti pravdepodobne udela novou tabulku a buh vi co vsechno bude delat navic a zbytecne
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOM:
    a jak delas aktualizace? stahnes novou verzi a zase vsechno opravujes znovu?

Ja mam vlastni CMS takze WP moc nepouzivam (v podsatte jen experimentalne na svem blogu). Ale kdyz uz pouzivam cizi system tak CORE upravy by mely byt tabu a presne jak pises radeji na vsechno hledat plugin aby se to nakonec nesesypalo cele pod rukama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam