• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BASIK: Tak s tím bohužel neporadím. mně ty galerie strašně blbly, takže jsem nakonec skončila u toho nahrávání přes galerie, kde si můžu navolit všechny náležitosti a pak akorát vložím do příspěvku odkaz. Jen tímto způsobem mi to nezlobilo.
    BASIK
    BASIK --- ---
    SHADOWALKER: Ono vkladani alba jde v nextgenu trema zbusobama, normalni galerie, slideshow a pak ten image browser. Vyhovuje mi ten posledni, vlozim ho timhle [imagebrowser id=9], fotky z galerie v nem prepinat jdou, ale jakmile kliknu primo na fotku a ta se otevre v lightboxu, tak se nacte jen ta aktualni.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BASIK: Pokud vím, tak musíš fotky nahrát přes nextgen jako galerii a její odkaz pak vložit do příspěvku pod kódem [nggallery id=43] - číslo galerie musí odpovídat té vložené.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Par dotazu:

1) NextGEN galerie - je nejak mozny, aby se po vlozeni nekolika "Single picture" obrazku do jednoho prispevku, daly tyhle po otevreni toho zabudovanyho lightboxu projizdet najednou? Klidne si tam budu rucne dopisovat rel, ale to zatim nepomohlo :)

2) NextGEN galerie - kdyz vlozim Image browser a otevru jejich integrovanej "thick box", tak se nacte jen prvni obrazek a nejde v nem prohlizet cely album, rel v nastaveni je "%GALLERY_NAME%"

Diky za pripadny navedeni k reseni :)
    BULHI
    BULHI --- ---
    jo aha.. no tak asi leda hledat v url string intermedia/multimedia/nova-media a podle nej se rozhodnout? moc nechapu, jak bys to chtel udelat jen pomoci css
    LETADLO
    LETADLO --- ---
    BULHI: CRS1138: Asi takto: mám v template definované tři horizontální menu a pod nimi se načítá obsah. No a já řeším jak načíst obsah vždy pod určité menu, které je zrovna používané. Například když si kliknu některou položku z prvního menu, tak se mi obsah načte hned pod první menu. A následovat budou zbylé dvě menu. Nebo když půjdu přes položku v druhém menu, tak budou ve výsledné stránce dvě horizontální menu pod sebou, pak článek a pak zbylé třetí menu. Css varianta byla možná, protože znám výšku jednotlivých menu a načtený clánek by měl taky statickou výšku (scroloval by se horizontálně). To by šlo pouze pokud bych znal které menu uživatel zrovna použil. Otázka je jak donutit wp_nav_menu připojit třídu například active-menu (jako to jde v případě jednotlivých položek v menu kde lze připojit current-menu-item). To jen tak na obhajobu. Php varianta, kterou bych chtěl použít by jednoduše prohazovala ty tři menu s obsahem. Ale zase je tu ten problém jak zjistit které menu bylo použito. wp_nav_menu nemá tolik možností http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu
    Představa je asi taková:
    <?php
    if ( $pouzitemenu=='menu-jedna') ) {
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-jedna', 'theme_location' => 'primary' ) );
        echo $obsah;
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-dva', 'theme_location' => 'secondary' ) );
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-tri', 'theme_location' => 'third' ) );
    }
    if ( $pouzitemenu=='menu-dva') ) {
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-jedna', 'theme_location' => 'primary' ) );
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-dva', 'theme_location' => 'secondary' ) );
    	echo $obsah;
    	wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-tri', 'theme_location' => 'third' ) );
    }
    else {
    	echo $obsah;
    }
    ?>
    Snad je to tentokrát k pochopení. Pro konkrétní představu se jedná o toto http://multimedia.uud.zcu.cz/
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    PEPAK: s moderováním (schvalováním) komentářů mám taky dobrou zkušenost. jen jsem na blacklist pro komentáře narazil při prohlížení všech možností a zajímalo mě, jestli se s tím nějak pracuje.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Pokud jsou opravdu hodně opatrní, tak je podle mě nejlepší jim zapnout moderování všech komentářů. Tak to mám já a funguje to docela dobře. Seznamy klíčových slov podle mě moc fungovat nebudou, spammeři jsou dost vynalézaví.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Ahoj, řeším teď nějaký web pro skupinu lidí zakyslých ve web 1.0, kteří se totálně bojí povolovat jakékoliv komentáře a nejraději by měli internet bez interakce.

V souvislosti s tím mě napadlo, jestli někde na webu není crowdem tvořený seznam zakázaných slov, která by bylo možné dát do pole "Černá listina pro komentáře". Nebo akismet kromě spamu odchytává i ofenzivní obsah?
    BULHI
    BULHI --- ---
    ani po tretim precteni vubec nechapu ceho chces dosahnout :-) navic teda dotaz "je mi jedno zda php nebo css" trochu napovida, ze by ses na to mel spis vykaslat a vzit proste nakej hotovej theme :-))
    LETADLO
    LETADLO --- ---
    Zdravím ve spolek. Poradil by někdo jak vytvořit trojité menu s proměnlivou pozicí obsahu (články, příspěvky)?
    Představa:

První menu | položka | položka | položka ---rozkliknuto
    --content--
    Druhé menu | položka | položka | položka
    Třetí menu | položka | položka | položka

První menu | položka | položka | položka
    Druhé menu | položka | položka | položka ---rozkliknuto
    --content--
    Třetí menu | položka | položka | položka

První menu | položka | položka | položka
    Druhé menu | položka | položka | položka
    Třetí menu | položka | položka | položka ---rozkliknuto
    ---content--

Je mi jedno jakým způsobem - zda php nebo css. Zkoušel jsem hledat ale není to asi nejčastější požadavek. Díky.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    RIMRR: aby ti mohla bezet multisite pomoci subdomen, je potreba vytvotit tzv. widlcard pro subodmeny. Jde o to, ze jakykoliv pozadavek na subdomenu je dan na danou domenu, ktera tento pozadavek zpracuje (zobrazi web).

viz http://codex.wordpress.org/Create_A_Network#Step_2:_Setting_Wildcard_Subdomains

Pokud to nemohou udelat, muzes provozvoat multisite pomoci podslozek na hlavni domene. http://codex.wordpress.org/Create_A_Network#Step_4:_Installing_a_Network
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    K problému WP multisite, v tomto případě PIPNI sdělilo: "subdomeny jsou u nas separatni vhost." Při své neznalosti nevím co si mám pod tím představit.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TEKKET: na pipni uz mame zabehnuty wp s kopou contentu, previest to by bola pain in the ass, cize by bolo najlepsie keby sa ten multisite podarilo rozbehnut
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    TOMAS3333: pipni na cms vůbec jako nevím nevím. musíš, nebo máš možnost volby?:)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TOMAS3333: od pipni jsem kvuli WP odesel i se vsemi zakazniky pro ktere delam.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    nema niekto skusenosti s rozbehanim Multisite na pipni?
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Může za to plugin sCategory Permalink, který není kompatibilní s WordPressem 3.3.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Co myslíš tím "aktualizovat permalinks"? Permalinks samotné fungují, akorát WordPress nepozná, ke kterému ID postu patří.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    zkusil bych aktualizovat permalinks, jinak google - neverim, ze se to nestalo i nekomu jinemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam