• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CRS1138:
    tak jelikoz resim svuj blog tak ponauceni je ze aktualizaci budu delat v dobe, kdy tam neni od pulnoci nic noveho... pak mohu v pripade nouze vyuzit automaticke zalohy...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOC256: zalohy sam delat umi, ale zadarmo to neni - http://vaultpress.com/

HADIAK: me se stalo jednou jedinkrat, ze tam byl problem a trvalo mi pekne dlouho to pak vyresit tak nejak aby byly vsechny strany spokojene.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    v teoreticke rovine jo. Praxe je trochu nekde jinde... ale to uz jsme OT. pokud chces pokracovat tak PM :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: v IT je mesiac velmi dlha doba.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    jo to jo... prave proto jsem se diviol ze me tu masirujes za mesic zpozdenou aktualizaci :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: verim ze spoustu instalaci je v takove verzi v jake to bylo nainstalovano... urcite - a tie su potom zdrojom virusov :)

sory :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    urcite co?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: urcite - a tie su potom zdrojom virusov :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    tak mam pulnocni zalohu, ale dneska jsem se probral protoze mi tam prisel komentar... u te aktualizace jsem cekal na ceskou verzi a ta na konci minuleho roku jeste nebyla. a myslim ze mesic neni zase takove zpozdeni.... verim ze spoustu instalaci je v takove verzi v jake to bylo nainstalovano...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    CRS1138: to som robil dakedy tiez.. ale ani raz som ju nevyuzil.
    nie ze by som nezalohoval, pred vacsimi zmenami zalohujem tak isto, ale nie pri kazdom update.

KOC256: btw dost neskoro updatujes :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CRS1138:
    ja to parkrat zalohoval ale bylo to tak otravne ze posledni dobou jsem na to kaslal... skoda ze neumi delat zalohy sam na tlacitko :o)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KOC256: od jiste doby WP bez zalohy neaktualizuji
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak uz OK. Stacilo z rootu smazat soubor .maintenance a aktualizaci spustit jeste jednou automaticky...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    konkrétněji:

Aktualizace je stahována z http://cs.wordpress.org/wordpress-3.3.1-cs_CZ.zip…
    Rozbalování aktualizačního balíčku…
    Ověřování rozbalených souborů…
    Instalace nejnovější verze…
    Soubor se nepodařilo zkopírovat.: /htdocs/wp-admin/js/cat.js
    Instalace se nezdařila

A tady to prostě umřelo. Překlik kamkoliv vyvolá tu hlášku...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mě dneska potěšila aktualitace WP :)

skončilo to nějakým zásekem kde nyní čumím na:

Web je dočasně nedostupný kvůli plánované údržbě. Zkuste to prosím za chvíli znovu.

A samozřejmě zálohu nemám... Jak web dostanu do použitelného stavu? Kde je nějaký LOCK (soubor, záznam)?

Nyní se nedostanu ani do adminu WP.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdar,
    potrebujeme vlozit vodoznak (PNG s logem) do vsech obrazku, ktere uz jsou na serveru a zaroven vodoznak automatizovane vkladat pri ukladani novych.
    Vyuzivame standardni wp galerii (mirne upravenou).

Nasel jsem par pluginu, ale vesmes do obrazku placnou text. PNG vodoznak umi napr. http://wordpress.org/extend/plugins/transparent-image-watermark-plugin/ ale neumi zmenit pozici...

Nevite o necem funkcnim?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    a kdyz to das jen na zkousku se 777?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: tak jsem tu adresarovou strukturu vytvorila, ma cela 775 prava, a ted to pise:

Warning: copy(/var/www/virtual/sir-ka.cz/htdocs/wp-content/uploads/2012/02/hry.png) [function.copy]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/virtual/sir-ka.cz/htdocs/wp-admin/includes/file.php on line 348

Warning: getimagesize(/var/www/virtual/sir-ka.cz/htdocs/wp-content/uploads/2012/02/hry.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/virtual/sir-ka.cz/htdocs/wp-admin/custom-header.php on line 665

a ted uz jsem ztracena, jak to resit, kde hledat chybu...

(nahravam obrazek do zahlavi)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CRS1138: sorry jsem to odeslala napul dopsane omylem.
    Nahravam pres wp. A pak koukam na situaci pres ttcm.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jeste jeden dotaz:
    Nepovedlo se vytvořit adresář /var/www/virtual/sir-ka.cz/htdocs/wp-content/uploads/2012/02. Zkontrolujte, jestli má nadřazený adresář práva zápisu?

v ttcm wp-content ma 775, ale uploads tam vubec nemam. Vytvorit? nebo co muzu delat?

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GUDRUN: ten soubor vytvaris pres WP nebo pres FTP?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam