• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ja z toho asi vyrobim nakej plugin zadarmo pro kompletni zalohu a obnoveni webu :)
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ERED_MITHRIN: obnovu taky udelam na par kliku, import do sql (jeden klik), prehrani dat na ftp zalohou (druhy klik) :)... priklad pro import do db, to neni nic tezkyho ne, pulka z toho je layout, rekni sam:

<?php

$mysqlDatabaseName ='';
    $mysqlUserName ='';
    $mysqlPassword ='';
    $mysqlHostName ='';
    $mysqlImportFilename ='neco.sql';

$command='mysql -h' .$mysqlHostName .' -u' .$mysqlUserName .' -p' .$mysqlPassword .' ' .$mysqlDatabaseName .' < ' .$mysqlImportFilename;
    exec($command,$output=array(),$worked);
    switch($worked){
    case 0:
    echo 'Import file <b>' .$mysqlImportFilename .'</b> successfully imported to database <b>' .$mysqlDatabaseName .'</b>';
    break;
    case 1:
    echo 'error';
    break;
    }
    ?>
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    TRZNICE: s cronem jsem se puvodne zabejval, ale protoze nejsem tak zdatnej v unixu, vzdal jsem sve pokusy.

za tech par babek mi ten klid stoji (nebo spis stal, nez se to na jednom blogu vysralo :)))
    tenhle plugin umi i obnovu na par kliku, coz je mi sympaticky.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    CITRONAK: Díky, podívám se na to.

CRS1138, SUPEREGO: Vy mně děsíte... Já jsem ho odinstalovala v plenkách, protože mi moc nesedl způsob jakým funguje a doufala, jsem, že někde bude něco lepšího. Pokud na něco narazím rozhodně dám vědět.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ERED_MITHRIN: backup raci sam a zadarmo... cron + gzip + mysql dump
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    TRZNICE: dik za reakci
    mrknu znovu do te db

jedna se o backup creator
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    SHADOWALKER: Myslím, že jsem to tu i psal. Používám na několika menších webech WPML http://wpml.org . Je hodně rozsáhlý a umí hodně věcí, takže taky do hodně věcí strká nos a může je pokazit. Osobně zatím bez problémů.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    SHADOWALKER: web, na kterým se mi to stalo, měl asi 80 stránek. myslím, že jsem v průběhu opravování vymyslel i nějaké úplně nové nadávky.

nicméně si pořád myslím, že ten plugin je pro správu různých jazykových mutací dobrej. pokud ho neodinstalováváš.

a btw. nainstaloval jsem to, abych klientovi ukázal, jak by to vypadalo. klient řekl, že se mu to moc nelíbí, tak jsem to odinstaloval... a teď se ukazuje, že to tam přeci jen bude. shit happens.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SHADOWALKER: no nedavno jsem to resil a skoncil jsem znovu u qTranslate, protoze ostatni reseni byli horsi. Pokud na neco narazite, podelte se o link.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SUPEREGO: Ano, prošla jsem nedávno stejnou zkušeností. Naštěstí na poměrně čerstvých stránkách, tak to nebylo tak strašné. Ale dovedlo mně to k tomu, že chci další jazyky řešit něčím jiným. Takže ocením doporučení, klidně i na placené věci. Děkuji.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    SUPEREGO: jj qTranslate radeji neodinstalovavat ;)
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Grr, odinstaloval jsem qtranslate a nechal po sobě na webu šílenej bordel. Jazykové mutace bez okolků hodil za sebe (a vzhledem k tomu, že předtím vytvořil anglickou verzi na ukázku jen jako kopii české, všude na webu se české texty zdvojily). Z menu se duplicitní jazykové verze vůbec neobtěžoval odstranit a jsem jen zvědav, na jaké překvapení ještě narazím.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ERED_MITHRIN: takovy informace si wp neskladuje, but je plugin instalovanej a nebo neni... parkrat se mi tohle stalo a pokud nemel plugin co delat s db, tak stacilo, kdyz se smazal z ftp. pokud ma co docineni s db, tak manualne smazat z db taky. btw co to je za plugin? meno
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    zdravim! 2 tydny zpatky se mi stalo nasledujici:

ze dne na den prestal wordpress fungovat. jak stranky zvenci, tak administracni rozhrani. pri pokusu pristoupit k obojimu jsem dostal jen prazdnou stranku, nic jineho. sahl jsem tedy do db a deaktivoval vsechny pluginy, cimz jsem rozchodil stranky i administracni rozhrani. postupnym aktivovanim pluginu jsem prisel na ten, ktery mel na starosti vypadek. zkusil jsem ho znovu aktivovat, abych se presvedcil, ze to byl skutecne on, ovsem nesel aktivovat, neb mi wordpress zahlasil, ze plugin zpusobil vazne potize, a proto nemuze byt aktivovan. i kdyz jsem plugin odebral a pridal znovu, nenecha me ho aktivovat. zkousel jsem i dalsi 2 verze (novejsi) a taky bez uspechu.

proto by me zajimalo, kde si wordpress uchovava informace o tom, ze nejakej plugin nefungoval korektne? nesetkal se s tim nekdo? nevite, kam bych se mohl mrknout? googlil jsem jak divej a zatim jsem se nedobral k nejakemu kloudnemu reseni.

jo, jedna se o placenej plugin na zalohu wordpressu. jejich podporu jsem uz kontaktoval - dle nich je to chyba te konkretni instalace. coz muzu potvrdit, protoze na dalsich 3 blozich mi to funguje v pohode.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    cau, zabejva se tady nekdo wp autoblogama?
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    MRTVY_KENNY: já jsem to nakonec taky nenasadil, nelíbilo se mi to finální provedení, i když ze všech podobnych pluginů tenhle vypadá nejdecentněji. Ale mrvilo mi to třeba wp table plugin, který byl na webu docela podstatný. A nesprávně se zobrazovalo i menu.
    BULHI
    BULHI --- ---
    ajo toho jsem si nevsiml :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BULHI: jasne, tak je tam jakesi nastaveni, vidim tam moznost i do hlavicky nebo paticky.

obecne mi to prijde podezrele, pokud tohle nekdo musi nasazovat do wordpressu (co tak uzasneho, zasadniho a ve starych prohlizecich nepodporovaneho tam asi muze predvadet?)
    BULHI
    BULHI --- ---
    no podle toho screenshotu to neni uplne mini notice :-)) ale pobavil me ten popis "Checks if the browser is an older version of Internet Explorer, releases rage if it's IE" :D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    PEPAK: ked uz spominas 20 rokov stare gumy od vietnamcov, hodilo by sa napisat aj to, ze maju o 50% horsiu brzdnu drahu. a ak by si bol na priechode pre chodcov a toto auto by tam duplo na brzdu tak mas vcelku smolu. takze to nie je len jeho vec, ze pouziva 5 rokov stary browser. dostane virus a spomene si, ze bol na tvojej stranke a vybavi sa mu, ze bola daka skareda (=pokazene css) a ze urcite to ma z nej!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam