• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    Díky moc všem, já jsem tam akorát editor, ale chtěl jsem pomoct našim zoufalým "leadrům". Uvidíme, jak naloží s vašimi radami. Kdyby něco, ještě se na vás obrátím, jestli můžu.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    MRCEK: mimochodem ten programator/spravce to resi? anebo to "vyresil" tak, ze se to presune na jiny soft? v poctu uzivatelu to neni (850.000 zobrazeni denne: http://net.tutsplus.com/articles/scaling-wordpress-for-hi-traffic/ ), imho spravce by mel vyresit s hostingem, jinak je vymente :)
    jinak ale ten CDN server od urciteho bodu asi bude nutnost, ale to by prave admin mel byt schopny definovat (sit/db/php/soubory..?)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MRCEK: tak je tam něco špatně - buď v nastavení cache pluginu nebo v šablonách je nějaká prasárna. I web, který je docela komplikovaný a má dost zaplněnou databázi, kterou jsem nikdy neoptimalizoval, tak běží s cache pluginem parádně a není nic poznat :-D

Jako, další věcí může být nekvalitní hosting a nemusí to vůbec souviset s WordPressem.... hlavně pokud to běží na nějakém obyčejném, kde jsou sdílené prostředky - prostě to tam někdo vytěží a začne se to kousat všem...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: Tady mas cteni, ktere me puvodne k Amazonu privedlo

Boosting Page Load Times with Amazon Cloudfront and W3 Total Cache | Tim Owens
    http://timmmmyboy.com/2013/01/boosting-page-load-times-with-amazon-cloudfront-and-w3-total-cache/

Of course the real question is “What does it cost?” There are two charges to keep an eye out for. One is the pricing for storage on S3 which is $0.095 per GB per month. The other cost is Cloudfront which is a bit more complicated (see the pricing table here) but basically ranges from $0.12-$0.25 per GB of data transfer per month depending on which server is delivering the files. There are also smaller costs for the http requests but again these are pennies (and sometimes fractions of pennies) and for a site my size I figured it was worth turning it on and keeping an eye on it. After 2 full days of use the grand total for all of this? $0.18.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Jinak ja nejak nelobuji za Amazon, jen mi prijde, ze zas tak drahy neni.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: Tady jsem nasel, ze maji i novou kalkulacku - http://calculator.s3.amazonaws.com/calc5.html
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: Tak ono to jde po nejakych stupnich, ale spocitej si to sam - http://aws.amazon.com/pricing/s3/
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    Jinak jsem se ptal programátorů, databáze je pročištěná, Total Cache používáme. A přes to všechno máme tyto problémy.
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    CRS1138: 1000 měsíčně, hmm. A co potom při 200-250 tis. unikátních za měsíc?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BULHI: uploadovany soubory, JS, CSS, zkratka veci, ktere se meni minimalne.

CITRONAK: Amazon, pokud nemas trafic jako Mashable, tak zas tak drahej neni, vychazi mi to na cca 0.15€ - 0.25€ za mesic pri trafiku okolo 1000 visitors/mesic. Cloudflare jsem zkousel, ale myslim, ze tam jsem mel nejake problemy s pouzivanim jejich proxy DNS. Pak je tu jeste MaxCDN a tech sluzeb je spousta. Ja ale nakonec zustal u Amazonu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    BULHI: amazon je pěkně drahej. Teď to kolega řešil a vybral nakonec cdn77.com. Jinak jsme narazili na cloudflare.com, kde je nějaký plán zdarma. Ještě jsem se nedostal k tomu to otestovat a zjistit, co všechno lze s plánem zdarma dělat.
    BULHI
    BULHI --- ---
    hlavne z prechodu na novy cms by se mohla stat slusna dira na prachy :-)

CRS1138: hele muzes to nak rozebrat, co bys daval na ten amazon a jak? treba uploadovany soubory?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MRCEK: W3 Total Cache a AMAZON S3 Cloud hosting co by CDN na obsah, ktery se moc nemeni.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    MRCEK: určitě optimalizovat databázi, odebrat nepotřebné revize apod. - na to bude hromada pluginů. Nejdůležitější je ale nasadit cache plugin - zkus W3 Total Cache (mám s ním nejlepší zkušenosti). Není podle mě nutné zvyšovat náklady přechodem na jiný CMS.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    MRCEK: zkus wp-optimize, melo by to kapanek poresit autodrafty a zbytecny data v db
    178
    178 --- ---
    MRCEK: Jinak na vetsi projekty ala Elle.cz apod se pouziva joomla.
    178
    178 --- ---
    MRCEK: Zkus si udelat trosku poradek v db. Jak je velka? Me se obcas stane, ze kdyz ma db pres 10mb, tak se system zpomali, takze delam procistovacky, mazu zbytecne udaje z fotek, komentare, apod. Fotek mam okolo 85tis, clanku jen 1.500.
    MRCEK
    MRCEK --- ---
    Zdravím,
    mám takový laický dotaz. Provozujeme na WP online magazín a už je v databázi hodně článků a médií, kolem 30 000 článků a 50 000 fotek a 3 500 videí. A v nedávné době se začal WP cukat, vypadává spojení, někdy nenačte všechny prvky na stránce. Hostingem to prý není, údajně je na vině WP. (nejsem správce ani programátor, nemám tudíž přehled, kde může být všude chyba)

Proto se rozhodlo, že vyměníme CMS. Tak jsem se chtěl zeptat, který jiný redakční systém lépe zvládá velké množství článků a médií v databázi, pokud je v těch CMS vůbec v tomto nějaký rozdíl? Samozřejmě nejdůležitější kritérium je možnost co nejsnadnějšího převodu existující WP databáze do nového CMS. A pak také co nejblbuvzdornější ovládání.

Předem díky za tipy.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    BULHI: Ahoj, a muzes mi nejak vic poradi, asi uplne nerozumim tomu co mi rikas :)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    TRZNICE: ty absolutní url v postech ve WP nejsou problém - dá se to řešit updatem v db.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam